Защо не трябва да изпитвате натиск да подарявате на всички подаръци

Всеизвестен факт е, че празниците могат бързо да се превърнат в най-скъпото време на годината. Натискът може да бъде силен, за да почувствате, че трябва да дадете на всеки подарък, но истината е, че със сигурност не го правите.Няколко алтернативни подхода могат да ни освободят от вина за подаряване на подаръци и да подпомогнат финансовото ни здраве през един труден сезон.Задайте очаквания със семейството и приятелите

Това може да бъде полезно да се направи преди началото на сезона, но определено все още е възможно на този етап. Обадете се набързо със семейството и приятелите си преди голямо парти или събитие и говорете чрез планиране на подаръци, за да помогнете за задаване на очакванията за това, което планирате да правите тази година около подаряването на подаръци. Това може да бъде особено полезно, ако правите промяна от това да бъдете винаги много подаряващ подаръци към различен тип дарение (вашето време, хостинг, даване на благотворителна организация, която е важна за вас и т.н.)

как да отгледате перфектни вежди

Ключът към това, че този разговор върви добре, обикновено е, че той се случва извън събитие и е напълно отделен от всяко друго празнично веселие. Не искате да се появявате на семейната размяна на подаръци и точно тогава започнете да казвате на хората, че предавате подаръците тази година!

В моя случай се обадих с няколко членове на семейството, за да обсъдим общите ни планове за почивка - включително събития, на които искахме да присъстваме, на кого може да изпращаме картички и т.н. Този чат включваше и моето предложение, нашите индивидуални празнични бюджети , както във времето, така ифинансови ресурси, че това може да е добра година, за да пропуснем даването на подаръци в полза на това да намерим други начини за празнуване.Може да се изненадате да откриете, че всъщност са облекчени от възможността и са се чувствали по същия начин. (Pssst! Това също е чудесна възможност да започнете да бъдете прозрачни с приятелите си относно вашите финансови цели и да споделяте идеи и съвети помежду си.)

Празнуване без дарение

Говорейки за събирания, домакин на събитие за коктейли и канапета за вашите приятели, съседи или други, на които обикновено давате подаръци, е друг начин да получите повече пробег от вашия празничен бюджет. Можете дори да проявите креативност в рамкирането на поканите! Тъй като най-ценното нещо, което можем да си подарим, е нашето време, можете да уведомите гостите, че вместо каквато и да е размяна на подаръци, тази година най-много бихте ги оценили да споделят вечер или сутрин с вас, за да се насладят на компанията си.Преосмислете вашите подсказващи модели

Местата моят празничен бюджет винаги изглежда да се пръсне е бакшиш доставчици на услуги. Портьори, фризьори, проходилки за кучета - всичко това се сумира бързо и изглежда имам неочакван прилив на всеки да помисли за бакшиш в празничния сезон .Въпреки че е по-трудно да се направи в средата на сезона, аз се опитах да разпространя или пренасоча някои от тези по-големи „еднократни“ годишни съвети към различен сезон, когато това е по-лесно за портфейла ми и може да има още по-голямо въздействие за демонстриране на внимателност.

Например, моят невероятен разходчик на кучета се грижи изключително за малкото ми куче през лятото, когато е лудо горещо и за двамата да са навън и да кипят в града.Уведомих я след карта и бакшиш миналата Коледа, че тази следваща година бих планирал да й платя „бонус“ през лятото, вместо през зимата, като мярка за моето признание за това колко допълнителни грижи дава на нашето куче, че време на годината. Сега пакетирам съвет с някои други забавни летни екстри около юни и просто й давам хубава новогодишна картичка по това време на годината. По-ранните ми хедс мениджъри зададоха различни очаквания и ми улесниха да бъда по-щедър с бюджета и годишния си подарък, като се прехвърлих към бакшиши в различно време на годината.

каква добра книга за четене

Ограничете отвръщането и получавайте с благодат

Друга област, в която можем да се почувстваме принудени да прекалим с подаряването, е когато неочаквано получим подарък от колега или познат. Всички сме били там. Ким излиза извън офис обмен на бели слонове и поставя очарователно опаковани свещи, уютни чорапи и 25 долара горещ шоколад на бюрото ви „точно като малко празнично настроение!“ И ето ни на следващия ден в Anthropologie се опитваме да съберем заедно еквивалентен подарък и някак да не направим напълно очевидно, че Ким определено не е била в нашия оригинален хубав списък.Всички знаем обаче, че почти никога не заблуждаваме някого, когато това се случи.Вместо това е добре да получите нечий щедър и внимателен подарък с грация и искрено да изразите своята благодарност. Това, което тези моменти също могат да ни кажат, е, че някой може да се опитва да достигне и да изгради по-добри отношения с нас. Вместо прибързано задължение за взаимен подарък, може да помислите да върнете благодарствена карта или да предложите дата за кафе след началото на Нова година.

Картите са King - Not Cash

Празниците са важно време за размисъл върху нашата година и настройка за това, което предстои. По този начин едно от най-важните неща, които можете да направите за бъдещето си, е не прекалявайте по време на празниците , или поемете дълг (ейк!), за да изпълните някое неизказано задължение за даване на подаръци.

Ако искате да изненадате някого, седнете с a красива празнична картичка и всъщност напишете няколко спомена, насърчителни думи или причини, поради които сте оценили приноса на този човек за живота ви тази година. Шансовете са, че ще се придържате към тази бележка дълго след даряването на размитите чорапи.

Как се справяте с вина за подаряване на подаръци?

Интересни Статии

Популярни Публикации

Хората са изненадани, че Кейт просто е носила розово на коледно парти

Хората са изненадани, че Кейт просто е носила розово на коледно парти

West Elm събира пари за ASPCA с коледни орнаменти, вдъхновени от нашите любими домашни любимци в Instagram

West Elm събира пари за ASPCA с коледни орнаменти, вдъхновени от нашите любими домашни любимци в Instagram

Трансформацията на викторианския мезонет създава върховно светилище в Лондон

Трансформацията на викторианския мезонет създава върховно светилище в Лондон

5 класически, скрити скъпоценни епизода „Симпсъни“, които да гледате, докато сте под карантина

5 класически, скрити скъпоценни епизода „Симпсъни“, които да гледате, докато сте под карантина

Chip and Jo’s Third Year Silobration посещава Waco този уикенд

Chip and Jo’s Third Year Silobration посещава Waco този уикенд

Преди да стане кралица на Англия, Елизабет беше момиче-скаут

Преди да стане кралица на Англия, Елизабет беше момиче-скаут

„Американски богове“ добавя Клорис Лийчман и 3 други в ролите

„Американски богове“ добавя Клорис Лийчман и 3 други в ролите

„Д -р Фил“ е подновено през 2023 г. от CBS

„Д -р Фил“ е подновено през 2023 г. от CBS

Това най-продавано плавателно средство за басейн от Amazon е най-гъвкавото и пакетирано, което сме виждали

Това най-продавано плавателно средство за басейн от Amazon е най-гъвкавото и пакетирано, което сме виждали

7 неща, които всички интроверти разбират

7 неща, които всички интроверти разбират