Защо „The Commuter“ на Лиъм Нийсън е най-смешният филм за 2018 г., засега

Ние сме само 12 дни през 2018 г., което означава, че няма какво много да се сравняват Лиам Нийсън „The Commuter“ до, но сме доста уверени, че ще се превърне в един от най-нелепите филми за годината.Като начало почти изглежда като пародия на съвременен филм за Нийсън, който се превърна в жанр за себе си. Хубав човек с минало, което го прави лош, макар да държи специфичния си набор от умения под радара в по-напредналата си възраст. Но когато някой заплаши семейството му, той унищожава спящите си бойни умения и инстинкти за оцеляване и ги отприщва на вълни от заговорници, които взимат много лоши решения за подбор на жертви.

Последният му филм - и четвъртият с режисьора Жауме Колет-Сера - следва точно тази доказана формула, с няколко нелепи обрата и хвърлени моменти по пътя. Нийсън играе ролята на Майкъл Макколи, ченге от Ню Йорк, който търгува със значката си за втора кариера като застрахователен продавач, след като финансовата криза през 2008 г. унищожава спестяванията на семейството. Сега те живеят в Уестчестър, изживявайки прилично (макар и скучно) съществуване на средната класа, което синът им е избрал да отиде в Сиракуза, което е скъпо, но ще измислят начин да извършват плащанията, защото винаги го правят, нали?

как да спрете да мразите работата си
Big Star Sandwich Co./Facebook

„Боже, к, работи!“ - Магазин за сандвичи Lures Liam Neeson със знак, обещаващ безплатна храна (Снимка)

Преглед на историята

Майкъл е титулярният пътуващ, очевидно, с дълго ежедневно пътуване с влак до и от града. Той познава всички във влака, което е една от причините, поради които той е идеалната цел за манипулация.

Един ден Майкъл е уволнен неочаквано, жертва на намаляване на корпоративните разходи. Това е другата причина той да е толкова уязвим към измамата. Мистериозна жена (Вера Фармига) му предлага 100 000 долара, за да намери човек във влака и да сложи тракер на чантата им. Излишно е да казвам, че нещата са далеч по-сложни, отколкото тя ги представя, и достатъчно скоро, целият ад се разпада във влака обратно в щата.Това създава безсмислен, но изненадващо гледаем филм, тъй като е (много) изпитан и истинската формула изглежда усъвършенствана, за да разтърси основните центрове на удоволствието в мозъка на човека - и отново, има много нелепи моменти, разпръснати навсякъде, точно в точното време. Това не означава, че е добър филм - не е! 'The Commuter' е по-скоро филм, който ще гледате милион пъти по кабелна телевизия през уикенда следобед и продължавате, защото искате да видите, че Нийсън бие човек до един сантиметър от живота си с електрическа китара.

Гети

5 най-вдъхновяващи, объркващи и странни моменти на наградите за избор на критици

Преглед на историята

Да, това наистина се случва във филма и да, много е забавно да се гледа. Има достатъчно смисъл в контекста на сюжета, за да се оправдае, доколкото всичко във филма е оправдано. Както споменахме, Майкъл трябва да намери някой със сенчеста чанта, задача, която води до много недоразумения и някои жестоки срещи. Сблъсъкът със Stratocaster се случва, когато се изправя срещу човек, носещ калъф за китара, използвайки своите умения за наблюдение, Майкъл осъзнава, че човек не планира да го използва за тренировка на групата и битката продължава.

Някои от най-екстремните сцени се виждат в трейлъра, но фактът, че 65-годишният Лиъм Нийсън скача от вагон на вагон и успешно се държи за скъпия живот под тях, заслужава критичен акцент. Той започва да изглежда на възрастта си, което отначало прави филма по-правдоподобен, защото е ясно, че този човек е ръждясал. Това, че той става по-силен с напредването на филма, обаче е малко безумно. Също безумно: огромното разстояние, което летящите вагони изминават в сцените на климатичните бедствия. Трябва да се противопостави на физиката.'The Commuter' е осеян с нелепост, като същите редове се повтарят ad gauseum, само в случай, че театърът има изтичане на газ и членовете на публиката са твърде мрачни, за да ги вземат първите 15 пъти. Майкъл казва, че е уволнен „след 10 години“ веднъж на всеки 10 секунди. И ако все още не разбирате, че финансово управляващата класа не се интересува от никой друг, той в един момент казва на борсов борс във влака си: „Хей, Goldman Sachs, от името на американската средна класа: f- че ти! '

Гети

Победители на избора на критиците 2018: Пълният списък

Преглед на историята

Тънкостта не е сила тук, макар че това със сигурност ще предизвика аплодисменти в повечето театри, където „The Commuter“ ще се разпродаде.

Нюйоркчани, които или ще развеселят тази линия, или ще се преместят неудобно, ще имат богаташ, който ще посочи всички нелепи грешки, които този филм допуска в изобразяването на масовия транзит. Ясно е, че никой замесен не е карал влак от МТА от много дълго време. Придвижващият влак тръгва от Grand Central, което е точно, но по някаква причина спира на станциите на метрото, докато си проправя път през Манхатън. Нито един влак „Метро-Север“ не спира на 86-а улица - - тунелите едва могат да се справят с влаковете, които имат сега.

Забележително е също, че няма закъснения във влака - това може да е най-невероятният аспект от всички тях.

23-ти годишни награди за избор на критици: Всеки поглед, който трябва да се види от Червения килим Виж снимките Гети

Интересни Статии