Защо звездата на занаятите Файруза Балк реши да отстъпи от Холивуд

Колекция Everett

Предупреждение: Тази публикация съдържа спойлери за „The Craft: Legacy“.През 1996 г. Файруза Балк беше всичко на тийнейджъри, които си паднаха по гот лошото момиче Нанси Даунс в култовата класика „Занаятът“.

Това е роля, която се е превърнала в определяща за нейната кариера, кариера, която включва и пробивни части в „Почти известен“, „Уотербой“, „Американска история X“ и дебютната й роля във филма „Завръщане в Оз“. През 2020 г. тя за кратко се върна на мястото на Нанси твърде кратка камея в „Занаятът: Наследството“ продължение, въртящо се около четири нови тийнейджърски вещици - една от които беше разкрита като дъщеря на Даунс.

От The Craft: Legacy / Sony Pictures

Въпреки че е заета на екрана с престоя си през 2015 г. за „Рей Донован“ и изданието на ужасите от 2018 г. „Trespassers“, тя също държи много нисък профил в сравнение с много от момичетата от 90-те - нещо, което беше много умишлен избор .

„В края на 20-те си години се отдръпнах от много преси, защото хората просто продължаваха да вземат думите ми и да ги пренареждат по грешен начин и просто да ме изобразяват като това лудо лошо момиче и то просто остарява“, разкри Балк в ново интервю с Лос Анджелис Таймс . „Те всъщност не слушаха какво всъщност казвам, а просто събираха звукови хапки от други интервюта, които ме бяха цитирали погрешно. Така че просто се почувствах като 'Добре, не мога да спечеля.'Не само пресата обаче си отдъхна.

Колекция Everett

The Craft Spoilers: Cast Spills on THAT Cameo от OG Star (Exclusive)

Преглед на историята

„Освен това Холивуд е много странен балон, много странен свят и някои от нещата - както започва да открива широката публика - някои от елементите на тази игра са неща, които просто не можах да направя. Просто не съм свързан по този начин или не съм възпитаван по този начин - продължи тя. „Трябваше да отстъпя за собственото си благополучие и чувство за самосъхранение.“

Балк обясни, че нейната работа на екрана 'е била преди всичко през по-голямата част' от живота й и тя осъзна, че има още нещо в живота. Тя започна да изследва други форми на изкуството - включително музика, живопис и смесени медии - и каза, че е „много по-щастлива от това“.„Не мисля, че толкова се отдръпнах от актьорството, колкото станах по-селективна“, добави тя. 'Обичам да върша действителната работа, но останалата част не е подходяща за всички, нека го кажем така.'

Колекция Sony / Everett

The Craft: Legacy Stars разкриват защо е време за продължение (Спойлери)

Преглед на историята

Тя каза, че планира да действа „до края на живота ми“ и ще продължи да преследва любовта си към всички форми на изкуството. Във филмовия фронт Балк добави, че би се радвала да се справи с една част, която е напълно „различна от това, което съм играл преди“, сигнализирайки за желанието да се отдръпне от „наистина тежките части“, за които винаги е ходила в миналото.

„След като изиграете определен вид роля и сте му дали всичко, което имате, знаете, че няма да се върнете към нея и да направите същата роля по-добре“, обясни тя. „Идеята за преразглеждане на едно и също нещо е нещо спорно.“

Освен това тя наистина не посещава собствените си филми, като казва, че дори не планира да гледа „Занаятът: Наследството“, защото „спря да гледа собствената си работа преди известно време“. Като се има предвид това, тя обича фандома, който Нанси е натрупал през годините - и каза, че да видиш как драг изпълнителите поемат героя е „едно от короните в живота ми“.

„The Craft: Legacy“ вече е на VOD.

Оригиналните звезди на занаята: Къде са сега? Виж снимките Колекция Everett

Интересни Статии