Белите знаменитости се зарекоха да оспорят расизма в кампанията #ITakeResponsibility

Twitter

„Ченгетата убийци трябва да бъдат преследвани, те са убийци“, казва Пол във видеото, направено в партньорство с NAACP.

Група бели знаменитости се заклеха да извикат расизма - и се надяват населението като цяло да следва техните примери с Кампания #ITakeResponsibility .

В четвъртък Confluential Films - в партньорство с NAACP - пусна видеоклип, в който се вижда, че „влиятелните гласове от бялата общност поемат отговорност за промяна на расистката вълна в Америка“.

В него, Сара Полсън , Аарон Пол , Кеша , Бетани Джой Ленц , Джъстин Теру , Кристен Бел , Джулиана Мур , Дебра Месинг , Марк Дюплас, Брайс Далас Хауърд , Пайпър Перабо, Стенли Тучи , Илана Глейзър и Али Райсман всички ченгета да си затварят очите за расизма в миналото и обещаха да се справят по-добре.

Те също така призовават смъртта на Джордж Флойд , Бреона Тейлър и Ахмауд Арбери и още жертви на полицейска жестокост.По-долу е пълен препис на съобщението на PSA:

Поемам отговорност за всеки непроверен момент. За всеки път беше по-лесно да се игнорира, отколкото да се извика за това, което беше. Всяка не толкова смешна шега. Всеки несправедлив стереотип. Всяка явна несправедливост, независимо дали е голяма или малка. Всеки път си мълчах. Всеки път обяснявах полицейската жестокост или си затварях очите. Поемам отговорност.

Черни хора се избиват по улиците, убиват се в собствените им домове. Това са нашите братя и сестри, нашите приятели и семейство. Готово сме да ги гледаме как умират. Вече не сме странични наблюдатели. Няма да останем без работа. Достатъчно е достатъчно.начини да накарате връзката си да работи

Вече няма да позволя непроверен момент. Повече няма да позволя расистки, обидни думи, шеги, стереотипи, независимо колко големи или малки да бъдат изречени в мое присъствие.

Няма да си затварям очите. Отиването на работа не трябва да бъде смъртна присъда. Спането в собствения си дом не трябва да бъде смъртна присъда. Играта на видео игри с племенника ви не трябва да бъде смъртна присъда. Пазаруването в магазин не трябва да бъде смъртна присъда. Обичайният бизнес не трябва да представлява опасност за живота. Изправям се срещу омразата. Ще се изправя срещу омразата в любовта, ще покажа присъствието си.

И ченгетата убийци трябва да бъдат преследвани, те са убийци. Можем да променим течението. Време е да поемете отговорност. Извикайте омразата. Засилете. И вземете мерки.

Гети / YouTube

Реакция на лицето на Мадона и син, подигравка за видеото на Джордж Флойд

Преглед на историята

Кампанията 'Поемам отговорност' заяви, че се надяват да 'обединят бялата общност', като същевременно насърчават образованието и действията.

„Всичко започва с това, че белите мъже и жени поемат отговорност за личната си роля в изкореняването на расизма в Америка“, казаха те, „заемат позиция и се ангажират да се променят“.

Кампанията също се надява да повиши осведомеността на други организации, включително Проектът за гаранция , Кампания Нула , BLD PWR и Черните животи имат значение .

Клипът предизвика и някои негативни реакции онлайн - голяма част от него беше насочен към Аарон Пол, който започна да се развива в момента, след като беше пуснат.

„загубих го, когато Аарон Пол стана пълен с Джеси Пинкман в края lmao“, написа един зрител в туит с почти 1 000 харесвания. „нищо не е по-смешно от Аарон Пол в този клип, който изцяло умира, убивайки гласа на приятелката си в края на това“, добави друг.

„Харесва ми как някои от тях излязоха тук с пълна роля“, прочете друга популярна критика.

Други обаче похвалиха видеото и се чудеха защо изобщо има реакция към него.

преместване на отношения на дълги разстояния или не

Интересни Статии