Преглед на „Къде да нахлуваме по -нататък“: Майкъл Мур се дискредитира в Rambling New Doc

Каквото и да означава една страна да бъде номер едно по начини, които имат значение за обикновените хора, Америка не е това. Както се потвърждава в пътеписа на Майкъл Мур „Къде да нахлуем по-нататък“, Съединените щати биха могли да научат много от други нации в толкова различни области, като образование, лишаване от свобода, баланс между професионален и личен живот, декриминализация на наркотици, обяд в училище, спомен за Холокоста, и представителство на жените в банковия сектор.

Мур започва с идеята, че Америка е разбита, и в този документален филм той обикаля Западна Европа (с бърз отход към Тунис), възхищавайки се на това, което вижда, и се бие за това, което, да речем, Франция има, което ние нямаме. По време на най-сладката първа половина на документалния филм Мур носи американско знаме и го поставя на земята, когато намери идея, подобна на норвежката система за затвор, ориентирана към рехабилитация, която му харесва. (По -подходящо, но по -малко провокативно описание на филма може да бъде „Какво да се приложи по -нататък“.)

Прочетете също:Дали ще се насладите на най-новия филм на Мур, зависи от това как се чувствате относно централната му наглост, а именно да изберете най-доброто в дадена страна и да сравните положението на тази нация с нашето. Ако сте в настроение за отвращение към себе си, може да се окажете, че кимате заедно с Мур, водещ и разказвач, който се възползва от шумния тон и бързото редактиране. Но намерих филма за интелектуално лек и политически заблуден.

Вземете, например, почитането на Мур към законово предвидените от Италия осем седмици платена ваканция. Тази политика звучи страхотен . Това, което Мур удобно не споменава обаче е, че Италия има процент на безработица повече от двойно нашият и че по -рано това лято, почти всеки втори италиански младеж страда от безработица - ситуация, която вероятно има нещо свързани с щедрите доходи на служителите в страната. По същия начин розовото изображение на филма за германските расови отношения (уж поради уникалното честване на Холокоста в тази страна) със сигурност ще бъде изненада както за неонацистите на Германия, така и за маргинализираните турски имигранти.Прочетете също:

Деконтекстуализацията на такива политики може да се измести от неискрена до безсмислена. Блестящата оценка на Мур за кратките училищни дни на Финландия (която уж води до най-добрите ученици в света) не би била устойчива за много родители от работническата класа, които след това ще се нуждаят от допълнителни грижи за децата. Мур също пренебрегва факта, че по -дългите учебни дни могат да бъдат полза за учениците в квартали с насилие, тъй като те са по -склонни да бъдат по -сигурни в училищата, отколкото на улицата. Не се споменава и възможността социалистическата Финландия да се похвали с по -големи образователни постижения в сравнение със САЩ, тъй като бедността и насилието натоварват нашите ученици с много по -висок процент.

Майкъл-МурКолкото и избирателно да са избрали да го представят, Мур и неговият екип поне са направили своето проучване. Най -хубавите части на „Къде да нахлуваме по -нататък“ са в детайлите, като разбивката на бюджета за всяка френска данъчна декларация, която отбелязва колко вноските на всеки данъкоплатец са отишли ​​за какви държавни разходи. Забележително е също така отвратително, че единственият съюзник на САЩ в предходния платен отпуск по майчинство е Папуа Нова Гвинея. (Къде да нахлуете до голяма степен избягва проблемите, посветени на предишните филми на Мур, като здравеопазването и контрола над оръжията.)Мур многократно заявява, че много от тези политики са родени в САЩ и просто се прилагат другаде. Това може да е така, но най-резонансното поражение е обратното: че много от тези идеи, като например изкореняването на частна училищна система във Финландия и безплатното обучение на Словения за всички студенти, са дълбоко неразделна част от тези култури. Точно както Мур се преструва, че европейските нации не са засегнати от собствените си проблеми - което изглежда явно невярно, когато континентът реагира плачевно на кризата с бежанците в Сирия и белите супрематисти в момента нарастват както в броя, така и в политическото си представителство - той нечестно отказва признайте, че всяка от тези прогресивни забрани ще бъде посрещната от най -яростната опозиция тук.

Прочетете също:

Американската изключителност със сигурност заслужава да бъде деконструирана, но това със сигурност може да бъде постигнато с много повече нюанси, отколкото тук. Като упражнение за либерално самобичуване, хей, каквото и да плава във вашата лодка. Но като политически призив за оръжие, аз вярвам в Америка: можем да се справим по-добре.

25 филма, които трябва да се видят на филмовия фестивал в Tribeca (снимки)

  • „The Adderall Diaries“ вижда проблемния писател, изигран от Джеймс Франко, който се хвърля в горещо дело за убийство в опит да ограничи пристрастяването към лекарства с рецепта и да си върне моджото.

    Rabbitbandini Productions
  • „Goodfellas“ очевидно не е първокласно заглавие, а по -скоро прожекция за 25 -та годишнина и какво по -добро място за пускане на класиката на Ray Liotta от Tribeca?

    Warner Bros.
  • Традиционното производство на саке се е променило много малко през вековете. „Раждането на Саке“ на Ерик Ширай предлага рядък поглед към семейна пивоварна, която работи повече от 100 години.

    Филм Tribeca
Предишен слайд Следващ слайд 1 от 25

От замислени документални филми като A Courtship и In Transit до драми като анестезия, вижте премиерните заглавия, които не можете да пропуснете

„The Adderall Diaries“ вижда проблемния писател, изигран от Джеймс Франко, който се хвърля в горещо дело за убийство в опит да ограничи пристрастяването към лекарства с рецепта и да си върне моджото.

Преглед в галерията

Интересни Статии

Популярни Публикации

Ариана Гранде поема Белия дом и вероятно засенчва Пийт Дейвидсън с позиции

Ариана Гранде поема Белия дом и вероятно засенчва Пийт Дейвидсън с позиции

Хижа

Хижа

Шикозен и стилен модерен реконструкция от средата на века в Южна Калифорния

Шикозен и стилен модерен реконструкция от средата на века в Южна Калифорния

Бен Афлек е Батман: 16 актьори, които изиграха тъмния рицар пред него (снимки)

Бен Афлек е Батман: 16 актьори, които изиграха тъмния рицар пред него (снимки)

Близо 207 милиона яйца, припомнени сред страха от избухване на салмонела

Близо 207 милиона яйца, припомнени сред страха от избухване на салмонела

Ник Картър казва, че е взел ограничителна заповед на брат Аарон Картър, за да „защити“ семейството си

Ник Картър казва, че е взел ограничителна заповед на брат Аарон Картър, за да „защити“ семейството си

Звезди от „Здрач“, които постигнаха критичен успех след филмовия франчайз на Blockbuster Vampire (Снимки)

Звезди от „Здрач“, които постигнаха критичен успех след филмовия франчайз на Blockbuster Vampire (Снимки)

Central Perk е готов да вземе IRL на Starbucks като име на Студио „Приятели“ за авторски права

Central Perk е готов да вземе IRL на Starbucks като име на Студио „Приятели“ за авторски права

Какво, по дяволите, се случи в онзи финал на „Нашвил“ - ТРЯБВА да поговорим за Жулиета!

Какво, по дяволите, се случи в онзи финал на „Нашвил“ - ТРЯБВА да поговорим за Жулиета!

Обиколката на Ева Дайбърл в Чикаго

Обиколката на Ева Дайбърл в Чикаго