Когато Дядо Коледа носи на мама първия си интелигентен телефон

Дядо Коледа, държащ мобилен телефонКредит: Tetra Images / Getty Images

В продължение на години самата ми южна мама беше антидигитална, дотолкова, че всяко позоваване на сродни принадлежности щеше да бъде удряно с нейния най-унизителен префикс: че. Както в че Facebook. Че интернет. всичко че изпращане на текстови съобщения че телефон. (Преди интернет, мама обикновено резервира че за вашите по-бързи знаменитости - като че Мадона.)

Но че всички се промениха тази Коледа. Предишната седмица, веднага след неделния обяд с родителите, татко ме последва до колата ми и обяви, че искам да взема на майка ти един от онези телефони, каквито имат другите дами.

добра ли е доставката на пица

Искаш да кажеш . . . (барабан) смарт телефон? Попитах шокиран. Мама беше дългогодишен поклонник на флип телефона, който всъщност не смяташе за цифров, тъй като имаше бутони.

Да, умен телефон, каза татко. Можете ли да се справите с мен? Вземете й червена - нещо хубаво.

И така, моят сладък татко може да слезе от релсите по Коледа. В стремежа си да ви получи нещо грандиозно, което не сте осъзнали, че искате, той понякога ви дава нещо, което наистина не искате изобщо - като скъпата китара, която някога е дал на моя съпруг, който не е искал да свири . За мен мама изглеждаше напълно доволна от флип телефона си. Направи това, от което се нуждаеше: да се обажда, да получава обаждания и да се побира в чантата си. Свършен.Смартфонът беше голям, голям риск, но изчислен. Бяхме грундирали помпата в предишни години, първо с евтин лаптоп, а след това таблет, показвайки на Мама за какво става въпрос във Facebook. Докато тя все още се избягва да публикува, от страх да не излъчи случайно нещо, което да доведе ФБР до вратата й, тя се радва на аспектите на родния град във Facebook. (Забележете, че вече не получава че. )

маска за лице с лимонов мед и захар

Трябва да кажа, че гледането на мама, отваряща своя интелигентен телефон - червен калъф и всичко останало, беше акцентът на моята Коледа. Устата й се отвори и очите й светнаха, когато тя внимателно го извади от кутията с всички грижи, които би полагала, една от ръчно рисуваните чаени чаши на леля Кали.

И тогава инструкцията започна. Заедно практикувахме изпращане и получаване на обаждания.Сега не давайте на братовчедите ми новия си номер, докато не съм сигурна, че знам как да отговарям на този телефон, каза тя. (Обещах, че няма да го направя.)

И не ми показвайте цял куп неща едновременно, каза тя. (Не го направих.)

Просто ми позволете да се чувствам удобно да провеждам телефонни разговори, тъй като това е всичко, което вероятно ще направя, каза тя. (Оставям я да се чувства удобно да се обажда.)

най-добрите цветове на лак за нокти за тен на кожата

Още на следващия ден получих текст от мама: Уча се да пиша!

Братовчед ми Грей я обучаваше.

можете ли да използвате колаген и ретинол заедно

Изпратих й кратко, забавно (мислех) съобщение, което получи следния отговор: Това е смешно! Трябва да тръгваме!

Засега мама практикува текстови съобщения за мен - и само за мен. Тя казва, че не иска да рискува да изпраща съобщения на никой друг, докато не е сигурна, че го прави правилно. Ако не отговоря достатъчно бързо, тя ми се обажда: Получихте ли текста ми? Просто искам да се уверя, че е преминало.

Да госпожо. Просто не го видях веднага.

ГЛЕДАЙТЕ: 5 груби изказвания, които мрази вашата южна мама

Тъй като обажданията и текстовете продължават, доверието на мама нараства. За много кратко време, откакто отвори подаръка си, тя плати на смартфона крайния си комплимент: Знаете ли, мисля, че това нещо ще ми хареса.

Резултат един за татко. Той все още го има.

Интересни Статии