Какво да знаете за разсрочване на вашата сватба

Живеем в много несигурно време. Кога ще Covid-19 пандемия оправяй се? Кога ще мога да отида до магазина за хранителни стоки и да видя на пръв поглед недокоснат коридор от тоалетна хартия, кърпички Clorox или дезинфектант за ръце? Кога ще изляза от апартамента си или ще общувам с човек на по-малко от метър от мен? Откъде ще идва следващата ми заплата? Как мога да помогнете на съседите ми ? Ако сте булка, която има предстоящи планове за сватба, може би си мислите: какво, по дяволите, означава това за мен?

Всички ние нараняваме в настоящото състояние на нещата, но ако имате планирана сватба през следващите няколко седмици или месеци, може да се окажете да се справите със собствения си набор от специални предизвикателства, които поставят амортисьор върху това, което трябва да бъде иначе вълшебно време. На 16 март CDC препоръча ограничаване на събиранията до по-малко от 10 души , което доведе до отмяна на много масови събирания по целия свят, включително сватби, за да предотвратяват по-нататъшното разпространение на COVID-19 .

Жизел Смит , собственик, проектант и дизайнер на Прекрасни листа в Елизабеттаун, Кентъки има десетилетен опит в сватбената индустрия, признава, че в момента теренът се бори. Смит заяви в телефонно интервю пред мен, че „никога досега не сме имали нещо в тази степен.“ Смит се обръща към своите клиенти, за да им помогне да се ориентират в този труден момент, и има планирани планове за намиране на структура и решение сред хаоса. Ако сте се озовали в подобно затруднение, опитвайки се да се справите с разочарованието при анулиране на сватба, докато се мобилизирате към разсрочване за в бъдеще, прочетете за съветите на Смит как да победите това време на несигурност :

Първи неща първо: помислете за наемане на сватбен организатор.

Отказ от отговорност: В момента не планирам сватба и определено не препланирам нито една. Но мога да кажа емпатично, че и двете звучат невероятно поразително. Ако пренасрочвате сватба, която вече сте работили усърдно, за да планирате, ще трябва да правите много напред и назад с доставчици, за да се опитате да координирате нова дата и може да не вземете предвид всички шансове и краища, които също трябва да бъдат подредени. Ако се чувствате притеснени и искате да получите насоки, Смит предложи да наемете организатор на сватби, който има опит в индустрията, може да предвиди какво трябва да се направи по отношение на анулиране и разсрочване и има добри отношения с много доставчици пренасрочване по-малко трудно.

Източник: @_giselle_smith | Фотография от: @hanhastonкак да накарам гаджето ми да се нахвърли върху мен

Първа стъпка: свържете се с вашите доставчици.

Когато попитах Смит за първото нещо, което трябва да се направи, ако мислите да анулирате или разсрочите сватбата си, тя не се поколеба. „Обърнете се към своите доставчици ... седнете, съберете списък на всички фирми и изпратете имейли на всички наведнъж с един единствен имейл. CC, така че вашите доставчици да могат да се свързват помежду си “, препоръча тя.

Тя призна, че това се отнася особено за продавачите, които са отговорни за доставката на нетрайни стоки като храна или флорални продукти. „След като бъде поръчана, това е загуба както за вас, така и за продавачите“, заяви тя.

Източник: @_giselle_smith | Фотография от: @claireandbarrettСтъпка втора: свържете се с гостите си.

Ако поканите ви вече са излезли, Смит предлага „да се свържете индивидуално с гостите си“, за да ги осведомите и да им позволите учтивостта да коригират своите планове за пътуване. Не предполагайте, че гостите ви знаят, че ще отмените сватбата си. Просто не искате леля Джуди (която вероятно би трябвало да практикува дистанциране, но ви обича толкова много, че няма да пропусне вашата сватба за цял свят) да се появи на вратата ви от Западна Вирджиния на датата, на която е трябвало да бъде вашата сватба . „Ако все още не сте изпратили поканите си, една публикация в социалната мрежа би била достатъчна“, заяви тя.

Източник: @_giselle_smith | Фотография от: @ashleym_brown

Стъпка трета: бъдете гъвкави с разсрочване.

'Четвъртък е новата събота', възкликна Смит. Очакваме нова дата, може да бъде полезно както за продавачите, така и за гостите да изберат ден, който е по-малко търсен, извън петък или събота. „През последните години видях повече сватби да се случват в четвъртък и неделя ... не бива да се изключва делничен ден, особено предвид последните събития“, заяви Смит. Това може да е малко отвор за вас, за да запазите доставчиците, които първоначално сте искали, и да почетете вашите депозити, без да се налага да пренасрочвате наличността в петък или събота, която реално може да не съществува до 2021 г. или по-късно.

Източник: @_giselle_smith | Фотография от: @ashelym_brown

Стъпка четвърта: разгледайте сватбената застраховка.

Движейки се напред, Смит обясни, че може да не е лоша идея да се потърси сватбена застраховка. Един от нейните партньори в бранша обсъди с нея, че някои държави изискват сватбена застраховка, която смекчи финансовия удар, свързан с пандемията, както за булки, така и за продавачи. „За тези, които досега е трябвало да анулират, застрахователните компании са защитили депозитите си.“ Като се имат предвид последните събития, инвестирането в някакъв вид сигурност изглежда като разумен план за проучване.

Източник: @_giselle_smith | Фотография от: @danicowanphotography

Стъпка пета: поемете дълбоко въздух.

„Мисля, че практикуването на приемане в момента е огромно“, заяви Смит. “Поемете дълбоко въздух и отстъпете назад. Ще бъдеш женен за съпруга / съпругата си до края на живота си. Колкото и важна да е вашата сватба, осъзнайте, че това е само един ден от брака ви. Търкаля с удари. Бъдете състрадателни към продавачите си - това е техният поминък “, призна тя. „Всички преживяват нещо в момента, така че нека да го преживеем заедно.“

Източник: @_giselle_smith | Фотография от: @emilieaphoto

какво прави една добра двойка

Помислете за бягство.

Ако искате да намалите мащаба, без да анулирате или загубите депозитите си, Смит заяви, че винаги можете да „пренасочите доставчиците си“ към малко събиране в стил избягване. „Използвайте вашия фотограф, вашата рокля, вашите цветя и вашия доставчик на храна и все още можете да имате красиво, интимно изживяване“, заяви тя.

Интересни Статии