Какво се случи, когато 5 жени изпратиха съобщения на бившите си

Принудителната изолация на социалното дистанциране, съчетано с достатъчно време за размисъл върху минали връзки, означава, че карантината неизбежно е изкушила мислите за изпращане на писма за бивши за някои. Хвърлете чаша вино или две и много от нас ще са надвиснали над удрянето на изпращане. Пандемията COVID предизвика вълна от носталгия към минали влюбени, карайки много от нас да се чудят как би бил животът, ако заедно се качвате на място. Но дали повторното свързване с бивш в разгара на коронавирусния хаос някога води до нещо добро? Говорих с някои жени, за да разбера:

32-годишна Сара

Живея сам, така че социалното дистанциране е било доста самотно. Въпреки че обичах да използвам приложения за запознанства преди пандемията, напоследък ги откривам доста мрачни. Смятам, че не би било отговорно да се срещнете с някого точно сега, така че в крайна сметка ще имате същите разговори с малки разговори, които не водят до никъде. Копнеех за по-дълбока връзка.

Аз и моят бивш се разделихме преди около шест месеца и оттогава сме пратили съобщения няколко пъти, така че не се чувствах твърде странно да се свързвам отново. Пуснах му WhatsApp, само за да видя как се държи и той веднага отговори. Докато други обмени, след като сме се разделили, са продължили само няколко съобщения, сега изпращаме съобщения стабилно през последните няколко седмици. Всъщност не сме говорили за срещи или къде може да се насочи това - засега просто се наслаждавам на разсейването да говоря с някой, който наистина ме разбира и как се чувствам (и от време на време флирт!).

Мелани, 28

С моята бивша всъщност се разделихме само месец преди COVID да удари. Неговото решение беше да сложи край на нещата, но чувствах, че се справям доста добре през първите няколко седмици. Можех да бъда зает с работа и да се разсейвам да се виждам с приятели, но след като влязоха мерки за подслон на място, установих, че цялата сила на разпада ме удари силно. Работата от вкъщи и само да имам съквартирант, с когото да общувам, означаваше, че имам твърде много време в ръцете си, за да мисля, и прекарах много от това време, спирайки се на разпада на връзката. Сякаш изпитвах забавена реакция към всичко това.Реших да изпратя съобщение на бившия си след още една петък вечер в спалнята си, разглеждайки стари снимки и като цяло си спомням. Той изпрати съобщение в отговор и в крайна сметка говорехме много през следващите няколко дни, само за да спре внезапно отново след около седмица съобщения. Определено изглеждаше странно, тъй като съобщенията бяха толкова постоянни преди това и знаех, че той не може да бъде зает. След няколко дни отново изпратих съобщение с въпроса дали всичко е наред. Този път му отне известно време, за да отговори, но когато го направи, трябваше да каже, че не смята, че е добра идея да контактуваме, тъй като не искаше да ме води. Беше доста трудно да се чуе, тъй като мисля, че интензивността на нашите взаимодействия ме накара да се надявам, че може да успеем да възстановим нещата, но аз оцених честността му. Ако можех да се върна, не мисля, че щях да му изпратя съобщение отново - това беше сърцераздирателно преживяване и вероятно би било по-добре да се съсредоточа върху себе си и да продължа да лекувам от разпадането на собствен.

Алиса, 28

Съобщех на бившия си рано за заключване. С моята съквартирантка пихме няколко питиета и си говорехме за минали връзки и аз започнах да си спомням за един тип, с когото излизах преди няколко години. Прекарахме невероятно заедно, но се разделихме, защото реших да се върна в Европа, откъдето съм родом, след няколко години учене в САЩ, въпреки че се опитахме да работим на дълги разстояния за известно време, установихме, че нито бяхме наистина на точното място за толкова голям ангажимент.

Изпратих му снимка на нещо, което беше малко на шега в нашите отношения и просто го надписах: „Накара ме да мисля за теб!“ Мислех, че ако не друго, това ще го накара да се усмихне. Отне му няколко дни, за да отговори, но след като отговори, беше точно като в стари времена. Непрекъснато си обменяхме съобщения и изпращахме забавни снимки и дори започнахме да говорим по телефона часове наред.Въпреки че не съм виждал бившия си от години, имам чувството, че може да си падна отново по него. Обсъдихме го и той също се чувства същото. Странна ситуация е да се намираме, защото бъдещето се чувства толкова несигурно в момента и тъй като ограниченията за заключване са доста строги в моята родина, няма начин да знаем кога може да се видим отново. Говорили сме за това, че е прелетял, за да ме види, когато може, и наистина се надявам, че това ще бъде възможно. Lockdown ме накара да осъзная нещата, които са важни, и наистина се надявам, че той може да бъде в живота ми.

Прия, 24

Опитът ми от изпращането на съобщения на бившия ми беше наистина смущаващ! Разделих се с него преди около година, защото чувствах, че искаме различни неща, и оттогава се чудя дали това е правилното решение. Наистина не съм срещал никого през последната година и бях започнал да мисля, че може би съм подценил колко добре сме се справили и колко много ни е грижа един за друг.

В началото на пандемията всичко се почувства лудо и емоциите изглеждаха засилени - това ме накара да се почувствам доста импулсивен. Ако не сега, тогава кога? Затова му изпратих съобщение, за да му кажа, че всичко, което се случва, ме накара да се замисля за него и да осъзная, че ми липсва. Той отговори, но да ми каже, че има нова приятелка! Това беше малко шок, но също така най-накрая ми помогна да продължа напред. Изтрих номера му и се радвам да се срещна с някой нов, след като всичко това свърши.

Тя, 30

Аз и моят бивш сме в една група за приятелство, така че все още се виждаме от време на време по вечери или по партита. Но със затворени барове и клубове, спряхме да се блъскаме по един и същи начин и това ме накара да осъзная, че съм го пропуснал.

Живея със съквартиранти, докато тя има свое собствено място, затова й изпратих снимка на купчина мръсни чинии и казах нещо като: „Определено малко завиждам на твоята солова работа от вкъщи, създадена в момента.“ За моя изненада тя отговори, казвайки: „Е, тук има резервно място за вас, ако някога имате нужда от почивка от всичко това.“

Отначало се двоумех, тъй като не бях сигурен дали изобщо трябва да отида в апартамента й. Вместо това се срещнахме на социално дистанцирана разходка, но оттогава бях на нейно място няколко пъти. Първоначално се опитах да го запазя в тайна от съквартирантите си, тъй като не мислех, че ще се радват да наруша правилата, но когато останах при нея, беше по-трудно да се скрия! За щастие, те бяха доста спокойни за това. Бившият ми не се е виждал с никой друг, така че се надяваме рискът да предаде нещо е нисък.

Определено се притеснявам, че съм безотговорна, но престоя при бившия ми облекчи натиска да останем вкъщи и за двама ни - тя се бореше да бъде сама, а аз цял ден се борех да бъда на върха на съквартирантите си , всеки ден. Прекарването на времето заедно показа ясно колко лесно е връзката ни, но не знам дали ще продължим да се виждаме в бъдеще. В момента е удобно, но все още мисля, че между нас е минало твърде много, за да го направим отново.

Изглежда, че сред тревогите и стреса от подслона на място, много от нас търсят връзка - често на познати места и все пак с много смесени резултати. Изпращането на текстови съобщения на бившия ви може да бъде рецепта за разочарование, но също така може да бъде и шанс да създадете нещо съвсем ново от частите на нещо, което сте мислили, че сте оставили след себе си. Понякога това си струва рисковано текстово съобщение.

Интересни Статии