Виктория Смит от SFGirlbyBay

„Здравей. Обичам да украсявам апартамента си. Отново и отново.' Така започва публикацията от 28 юни 2006 г., първата публикация, писана някога от блогърката от Сан Франциско Виктория Смит от SFGirlbyBay . Днес 20 000 от нас започват сутрините си с посещение на популярния вече в света блог, където сме почерпени с всички находки на Виктория - изкуство, фотография, дизайн, съвети за пазаруване и други. Заедно с десетки хиляди читатели сме развълнувани, че тя реши да се заеме с това ново „хоби“ преди седем години.Преди да води своя блог на пълен работен ден, Виктория притежава впечатляващото звание „Купувач на изкуства“ и директор „Креативни ресурси“ за рекламна агенция в Сан Франциско. Надявайки се домът й да бъде представен на един от любимите й сайтове за вдъхновение за дизайн, Апартаментна терапия , тя създаде SFGirlbyBay, за да демонстрира снимки на апартамента си - пълен с находки от битпазара и пътеки, които само Виктория можеше да включи толкова безпроблемно. Не след дълго мечтата й да бъде публикувана е осъществена и хората от всички краища на Интернет опознават и обичат нейния „бохемски модерен“ стил.

Радваме се, че днес Виктория е тук, споделяйки подробности за нейната самоописана кариера „късно цъфтяща“. С един от най-красивите и успешни блогове в бизнеса, Виктория знае от първа ръка как да останеш верен на себе си ще доведе само до най-добрите места.

Пълно име: Виктория Смит
Възраст: 53
Настоящо заглавие / компания: Издател / редактор sfgirlbybay.com
Образование: Доцент по изкуство Интериорен дизайн
Година, в която стартирате своя блог: 2006 г.

Коя беше първата ти работа извън колежа и как я намери?
Работих за компания за домашно обзавеждане - работех по поръчки, взимам тъкани в дизайнерските центрове и помагах на сценични модели на домове в района на Лос Анджелис. Беше много забавно. За да бъда честен, не мога да си спомня как получих позицията. Смътно си спомням, че ме насочи един от инструкторите в моето училище, Гилдията на интериорните дизайнери.Имате впечатляващо и разнообразно резюме, включително изкупуване, продуциране и стилизиране на произведения на изкуството. Въпреки че всички ви познаваме като блогър зад SF Girl by Bay, бихте ли ни разказали малко за това, което правехте, преди да започнете вашия блог?
Почти следвах инстинктите си по време на кариерата си и съм вършил много различни задачи. След моделната компания за дома, работих в Kriess в техния шоурум в Лос Анджелис, но съм ужасен продавач. И така, тогава бях поканен от приятел да работя в рекламата. Започнах като рецепционист и се насочих към печатната продукция и изкупуването на произведения на изкуството. Така че последната ми работа беше директор на Creative Services в рекламна агенция, ръководех креативния отдел и работех като купувач на произведения на снимки за нашите клиенти, като Condé Nast Publications за списания като Domino, Lucky и Architectural Digest.

Започнахте своя блог SF Girl By Bay през 2006 г., който в света на блоговете се счита за пионерски дни. Какво ви подтикна да започнете да пишете блогове? Каква беше вашата визия за вашия блог тогава? Познавахте ли други хора, които по това време водеха блогове?
Започнах през юни 2006 г., като първоначално просто хоби. Никога не е трябвало да бъде моята „работа“, или сигурно бих се сетил за по-подходящо име. Винаги съм обичал фотографията и интериорния дизайн, както и писането, а блогът като че ли обхващаше всичко, за което бях страстен. Първоначално стартирах блога като начин да публикувам снимки на интериора си с надеждата да бъда включен в едно от домашните обиколки на Apartment Therapy и за щастие бях избран. Тяхната публикация в блога в домашната ми обиколка насочваше трафика към моя блог и едно нещо водеше до друго. С течение на времето блогът се превърна в лоялна читателска публика и в крайна сметка се превърна в моя работа на пълен работен ден. По това време никога не бях чувал за блогове и не познавах никой, който да води блогове. Моят приятел ми беше разказал за терапия с апартаменти - преди това нямах представа за никакви блогове.

Какво бихте казали на някой, който мисли за стартиране на блог, но няма смелостта да скочи?
Мисля, че е възможно всеки, който е готов да работи усилено (това е работа на пълен работен ден със сигурност!) В своя блог, да успее. Мисля, че трябва да имате много ясна визия за това коя е вашата аудитория и да споделите за какво сте най-запалени и може би най-важното е да говорите от сърцето си и със собствения си глас. Хората харесват автентичността, така че мисля, че трябва да намерите творчески начин да споделите своята гледна точка и да бъдете възможно най-уникални.Мисля, че да допринасяте за други блогове и да бъдете част от общността е чудесен начин да изградите своята аудитория. Посещавайте събития като Altitude Design Summit и се срещайте с други блогъри. Споделете вашите публикации и вашите гледни точки в Twitter и Facebook и дори Pinterest и хората със сходни интереси ще го последват.

Приблизително по същото време, когато стартирате своя блог, отворихте магазин Etsy. Какво продавахте в магазина? Какъв ефект е имало това върху вашия блог (или обратното)?
Блогът и магазин Etsy и двете започнаха като хоби. Бях закупил плакат Keep Calm & Carry On в craigslist и тъй като по това време работех в печатна продукция в рекламна агенция, знаех, че качеството и цветовете на печат могат да бъдат значително подобрени. И мислех, че би било забавно да ги предлагам в повече цветове, за да отговарят на различни декори, така че тъй като това беше изображение в публично достояние, възпроизведох ги върху висококачествена рециклирана хартия в различни страхотни цветове, дори черно и метално сребро. Те станаха изключително популярни и между продажбите ми в Etsy и продажбите на реклами в блога, успях да напусна 9-5 работа.

тоалети с високи ботуши над коляното

Кога блогването се превърна в работа на пълен работен ден? Какво беше да напуснеш постоянната си работа, за да станеш собствен шеф? Блогът загуби ли блясъка си, когато се превърна във вашата заплата?
Живея в Сан Франциско почти 20 години и съм работил в Реклама като купувач на изкуство в продължение на 15 години, преди да стана редовен блогър и продавач на Etsy. Късно цъфтя - не стартирах своя блог или Etsy пазарувах до много късно в живота. Но аз го обичам и обичам да съм си шеф. Това беше крайната цел. Въпреки че е забавна работа, рекламата също има дълги часове и много стрес. Нямам нищо против да работя усилено, но е много по-хубаво да го правите със свое собствено темпо и със собствените си основни правила. В някои дни е предизвикателство да излезеш с оригинално съдържание - отнема много работа и постоянен поток от творческо вдъхновение. Това е единственото нещо, за което някога се тревожа - да зарадвам читателите и да искам да продължавам да се връщам. Но никога не губи, че е блясък. Обичам го.

Читателите ви познават по вашата самоизмислена „бохемска модерна“ естетика. Кой или какво е повлияло на вашия стил и вкус?
Не съм сигурен, наистина. Украсявам стаята си от малък. Намиране на „съкровища“ по уличките и привеждане вкъщи (много за огорчение на майка ми). Просто не ми пука за декор, който да не отразява личността на човек или да е прекалено сладка или очаквана. Мисля, че проектирането е продължение на вашата личност. Това е мястото, което знам, че се чувствам най-удобно и подхранва творчеството ми. Декорирам с помощта на елементи, които наистина означават нещо за мен или ме карат да се чувствам щастлива, когато ги видя. Ако направите това, ще построите стая, в която искате да прекарате време. Така че, мисля, че ако следвате сърцето си, тогава ще се представите уникално - тъй като вие сте само един!

През 2010 г. се обединихте с Pinterest, за да популяризирате тяхната кампания „Pin it Forward“ и Forbes дори приписа успеха на сайта на вашия блог. Как се стигна до това партньорство с Pinterest?
С Бен Силберман, един от основателите на Pinterest, се срещнахме на Altitude Design Summit преди две години и той ми разказа за този „малък“ сайт, който разработваше. Той беше от хората с толкова много радост и ентусиазъм за живота, аз просто се чувствах принуден да го проверя. И когато го направих, веднага можех да видя какъв уникален инструмент беше, чудесно устройство за споделяне и за мен безумно полезен инструмент за блогове. Използвам го, за да закрепя неща, които искам да споделя по-късно в блога, и проектирам за себе си „стаи“ или табла от парчета, които ме вдъхновяват и които бих искал да опитам по пътя. Това е идеалният инструмент за мен, тъй като никога не мога да си спомня традиционните си отметки, а това е инструмент за визуално маркиране, така че всичко е там пред мен и води обратно към оригиналния сайт, където го открих.

Така че говорихме още за представяне на други блогъри в Pinterest и измислихме обрат на Blog it Forward, предишно събитие, което бях домакин, и създадохме Pin it Forward като начин да запознаем цяла общност от блогъри с тази страхотна визуална инструмент за отметки. За моята част от сътрудничеството имах читателска публика, която да споделя, която беше напълно подходяща да се възползва от това, което Pinterest можеше да предложи. И Бен имаше страхотна платформа за блогъри. И така, ние поканихме 300 блогъри, за да създадем Pinboard за това, което ги вдъхнови най-много, да го публикуваме в своите блогове и след това да направим връзка към и на практика да предадем факела на следващия блогър. Подобно на писмо за блогове, което също се оказа идеалното сътрудничество за нови блогъри, надяващи се да спечелят повече читатели и да се свържат с други блогъри. Така че, обичам чувството за общност и вдъхновение, което идва от Pinterest.

С приблизително 500 000+ посетители на месец имате трафик, за който повечето блогъри мечтаят. Кога за пръв път започнахте да виждате как вашата читателска аудитория наистина расте? Това постоянен растеж ли беше? Ако не, кажете ни какви фактори смятате, че са допринесли за нарастващата популярност на вашия блог.
При мен се обърнаха няколко списания с молба да представят дома ми - едното беше в Австралия, наречено Real Living, а другото беше Sunset Magazine. И двете статии ми донесоха доста значителен скок в последователите, но растежът ми през годините беше доста бавен и стабилен. Никога не беше мигновено. Мисля, че ставането на част от общността на блоговете, която според мен е изключително щедра и приятелска, е важен фактор за растежа. Всички ние си четем блоговете и си търсим успехите и ги споделяме със собствените си читатели, така че всичко това е доста групово усилие, мисля. Общността винаги е нещо добро и подкрепата е безценна за успеха. Направете своето, бъдете уникални, но бъдете част от това, което се случва около вас и подкрепете колегите си блогъри. Предполагам, че бихте могли да го наречете Карма, но мисля, че това са просто добри маниери.

как да спрете да мразите работата си

Като редовен блогър, голяма част от успеха ви се основава на популярността на вашия блог, което (поне в началото) налага самореклама. Какви са вашите мисли относно саморекламата? Имате ли някакъв съвет за нови блогъри или дори за собственици на фирми, които може би са срамежливи да си направят рогата?
Имам отношения на любов и омраза със самореклама. Наистина мразя да го правя, малко се свивам, когато чурукам успех или малко PR. Но когато го правя, вероятно го правя по-малко за моите последователи и много повече за потенциалните спонсори. Те не знаят, че сте там и че други компании са инвестирали във вашия бизнес успех, ако не споделяте, така че това е нещо необходимо зло за мен. Никога не съм се чувствал комфортно да си прекарам рога, но съм се научил да живея с него. Просто се опитайте да го направите възможно най-грациозно и не го правете твърде много. Има такова нещо като прекалено много умение и парадирането с успехите ви също може да повреди. Последователите ви не искат да търкате лицата им в него - особено това включва безплатни или някакви привилегии, които ви бяха предложени. Следвайте червата си, ще разберете дали сте неприятни. Или поне се надявам да го направите.

През последните няколко години се говори много за блогове и реклама: кога да публикувате спонсорирано съдържание, с какви марки да работите, въздействието върху читателското изживяване и др. Какво е мнението ви по темата?
Мисля, че е наистина важно да се вслушате в собствената си съвест и да се доверите на това, което смятате за подходящо за вас, що се отнася до спонсорите, тъй като е толкова лесно да попаднете в капан в наши дни да приемете всичко, което се предлага на блогърите. Спонсорството и безплатните игри може да изглеждат наистина примамливи, но те не винаги са във ваш интерес. Следвайте инстинктите си в червата - в сърцето си ще разберете дали нещо не се чувства морално правилно към вас и трябва да предавате такива предложения. Повече от добре е да имате спонсори - затова се нарича бизнес, но бъдете прозрачни за това. Бъдете честни със себе си и с читателите си. Отказвам много повече, отколкото приемам. И понякога отказвам много пари - но знам, че в дългосрочен план това е за най-доброто. Моите читатели не искат да пиша за автомобилна застраховка или нещо, което обикновено не бих публикувал за това. Общото ми правило е, че ако не мога да го направя интересно и ако не е нещо, така или иначе бих споделил с читателите, не го правя.

Вашите публикации в блога са известни с великолепни снимки и неочаквано съдържание, което не можем да намерим никъде другаде. Какви кутии трябва да „провери“ една тема, за да се считат за SF Girl by Bay? Имате ли процес за избор на най-доброто и най-интересното съдържание?
Почти познавам един образ, който резонира с мен (а надявам се и с читателите), когато ги видя. Обикновено подготвям поглед, или цветова схема, или настроение, което искам да предам, така че определям кои изображения са подходящи за всяка публикация по инстинкт, наистина. Получавам изпратени изображения или ги намирам и ги фиксирам. Следя много фотографи и дизайнери в Twitter и постоянно намирам нови изображения. Мисля, че това, че съм бивш купувач на изкуство, ми помага да обърна внимание на изображението, което не изглежда прекалено „запасено“ и има интересна перспектива. Ако някой изпраща изображения за даден продукт, бял или много прост, разхвърлян фон винаги е плюс!

Вашият блог е средно между 2-3 нови публикации на ден. Как успявате непрекъснато да създавате свеж материал? Разделено ли е натоварването между вас и сътрудниците? Разчитате ли на добре планиран календар?
Просто непрекъснато търся нови материали 24/7 - животът и работата ми се пресичат много, така че ако изляза някъде по поръчки, например, може да видя нещо, което прави страхотна снимка, или магазин, в който трябва да включва. Или откриване на изкуство, или събитие, на което присъствам, може да се превърне в публикация в блог. Всичко се припокрива. Имам само шепа сътрудници - те дават публикация през седмица и те обикновено имат тема. Даниел Криса от Ревнивият уредник публикации за невероятно изкуство и как да го включите в дома си Si Mazouz от Френски по дизайн споделя великолепни домашни обиколки от предимно международни / европейски домове Аарон де Симоне от I Heart Luxe е един от най-популярните пинери там и той споделя курацията на любимите си щифтове за седмицата и Нейтън Майкъл е фотограф от Чикаго, който споделя страхотни фотографски истории от пътуванията си. Опитвам се да избера сътрудници, които могат да предложат нещо, което не мога, и перспективи, които мисля, че читателите ще се радват. Ужасен съм от воденето на редакционен календар. Надявам се, тъй като не мога да си спомня кога трябва да се изпълнява определена тематична публикация, читателите също не могат да си спомнят. Но аз имам редовни функции, на които се придържам, като че момичето във вторник е изцяло свързано с модата, и наред с други водя неочаквани гости, мисли за петък и разделени при раждането.

Преведете ни през един ден от живота на Виктория.
Е, аз страшно много живея по пижама! Но напоследък навлизам Общество за преместване да работиш, така че това беше хубава промяна и вероятно здравословна! Ставам повечето дни около 7:30, проверявам имейла за нещо спешно и изтривам милион нежелани писма. След това завеждам кучето си в парка за около час. Обикновено се прибирам вкъщи до 9:30 и влизам с чаша кафе и проверявам отново имейла. Отговарям на всичко спешно и категоризирам други имейли по приоритет, за да се върна към по-късно. След това, аз блог моите публикации за следващия ден. В идеалния свят ме хващат седмица или поне няколко дни предварително, но напоследък е толкова зает, публикувам за следващия ден. Така че или редактирам собствени снимки и добавям графики, или закръглявам изображения от интернет и сглобявам курации. Това може да продължи цял ден, а понякога и до 10 или 11 правя публикации. Разбира се, има време за туитване и публикуване във Facebook между тях. И отговаряне на важни имейли, когато се появяват. Някъде там, ям. Не много добре. Работя върху това. Някой ден излизам и снимам къща или нов магазин в града. Понякога, и това е рядко, излизам на обяд.

Декларирахте любовта си към социалните медии отново и отново. Каква роля смятате, че социалните медии играят в блоговете? Препоръчвате ли на блогърите да се включат във всичко налично? Вземи и избери?
Мисля, че трябва да направите това, което е най-удобно за вас. Случва се да обичам Twitter, защото е бърз и точен. Facebook се чувства доста инвазивен за мен, така че обикновено не публикувам твърде много за личния си живот там (въпреки че следя живота на добрите си приятели). Използвам предимно Facebook, за да публикувам връзки към ежедневните функции на блога. Не мисля, че има някакви твърди правила. Добре е да бъдете свързани - това определено води трафик, но мисля, че това трябва да се случи органично и не може да бъде прекалено принудено, или хората ще се възползват от това. Както винаги, просто бъдете себе си.

Миналата есен проектирахте интериора и управлявахте спонсори за Общество за преместване , креативна „клубна къща“ в Сан Франциско. Разкажете ни за този проект. Защо това беше важно за вас? Имате ли планове да направите повече от това в бъдеще?
Makeshift Society е клуб и общност, оформени от творчеството на своите членове, които жадуват за другарство, за да подхранват креативността им. Работата у дома е освобождаваща, но също така води до странен парадокс да бъдеш винаги свързан, но и самотен. Makeshift предоставя на творческите работници място, където да се обадят вкъщи и семейство, в което да се приберат. Когато Рена Том, основателят попита дали бих искал да участвам, бях изцяло. Възхищавам се толкова много на Рена и мислех, че би било добро изживяване за мен да изляза от къщата и да работя по-редовно около творчески хора. Свързах се с някои от моите рекламодатели и компании, които смятах, че може да се интересуват да допринесат като спонсори за декора. Хората бяха изненадващо щедри и беше наистина вълнуващо да успеем да помогнем на Рена да изгради пространството и да го украси, без да има предвид само креативност. Рена иска да отвори Makeshift в други големи градове като Бруклин, така че никога не се знае - вероятно ще помогна и за тези клубове.

Най-добрият момент в кариерата ви до момента?
О, боже, все още съм изненадан, че хората четат блога. Това беше такава прищявка, но такава, с която се гордея. Най-глупавото нещо, от което бях изритан, беше представено под един от онези стикери, които можете да отлепите в списание Lucky. URL адресът на моя блог беше посочен отдолу и това просто ме накара да се усмихвам.

Какъв съвет бихте дали на 23-годишното си аз?
Прекъснете с този идиот. Той няма да си заслужава.

Интересни Статии

Популярни Публикации

Хората са изненадани, че Кейт просто е носила розово на коледно парти

Хората са изненадани, че Кейт просто е носила розово на коледно парти

West Elm събира пари за ASPCA с коледни орнаменти, вдъхновени от нашите любими домашни любимци в Instagram

West Elm събира пари за ASPCA с коледни орнаменти, вдъхновени от нашите любими домашни любимци в Instagram

Трансформацията на викторианския мезонет създава върховно светилище в Лондон

Трансформацията на викторианския мезонет създава върховно светилище в Лондон

5 класически, скрити скъпоценни епизода „Симпсъни“, които да гледате, докато сте под карантина

5 класически, скрити скъпоценни епизода „Симпсъни“, които да гледате, докато сте под карантина

Chip and Jo’s Third Year Silobration посещава Waco този уикенд

Chip and Jo’s Third Year Silobration посещава Waco този уикенд

Преди да стане кралица на Англия, Елизабет беше момиче-скаут

Преди да стане кралица на Англия, Елизабет беше момиче-скаут

„Американски богове“ добавя Клорис Лийчман и 3 други в ролите

„Американски богове“ добавя Клорис Лийчман и 3 други в ролите

„Д -р Фил“ е подновено през 2023 г. от CBS

„Д -р Фил“ е подновено през 2023 г. от CBS

Това най-продавано плавателно средство за басейн от Amazon е най-гъвкавото и пакетирано, което сме виждали

Това най-продавано плавателно средство за басейн от Amazon е най-гъвкавото и пакетирано, което сме виждали

7 неща, които всички интроверти разбират

7 неща, които всички интроверти разбират