Това е правилният начин да говорите с кучето си

Полагане на кученце на диванаНезависимо дали най-добрият ви приятел е успял по някакъв начин да получи привилегии за спане в леглото или той просто обича да се обляга на краката ви, докато седите на дивана - пролетниците винаги ще намерят начин да бъдат до любимите си хора. | Кредит: Гети / Тим Греъм

Ако разговаряте с любимия си космат приятел с „бебешки глас“ ... не сте сами - естествената ни склонност е да се обръщаме както към домашни любимци, така и към бебета по различен начин, отколкото бихме станали възрастни. Тази концепция е проучена в десетки култури и се смята, че „речта, насочена към бебето“, наричана още IDS, е нашата естествена реакция за опростяване на нашата фонетика за бебета, за да им помогне да разберат какво казваме. Изследване направено от университета в Йорк казва, че това може да е същата причина, поради която хората са склонни да използват този метод на говорене на бебето, когато се обръщаме към домашните си любимци; предполагаме, че те са по-склонни да ни разберат, когато говорим бавно на по-висока височина. Според проучванията & apos; констатации, насочена към кучетата реч „подобрява кучетата & apos; внимание и може да укрепи връзката между хората и техните домашни любимци. “

Това изглежда малко прекалено просто, нали? Дали разговорът с вашето кученце с бебешки глас всъщност ги прави по-добър домашен любимец? Обърнахме се към южния психолог и професор на Мърсър Д-р Джон С. Райт да се потопим малко по-дълбоко в това как животните интерпретират нашия език.

Що се отнася до тона, кучетата наистина могат да разберат промените. Според д-р Джон „по-младите кучета са по-склонни да реагират на увеличаване на гласовата височина (по-висока, не по-силна), отколкото на непрекъсната или намаляваща височина на гласа“. Но докато „бебешкият глас“ може да бъде полезен при работата върху поведението на вашето куче, той е най-ефективен, когато се обръщате директно към домашния любимец - „в лице“, както казва д-р Джон. „Кучетата са по-малко склонни да реагират на бебешки разговори, ако не възприемат, че сигналът„ apos; е насочен към тях. ' Ако вашето куче не се чувства така, както вие влагате енергия, за да се обърнете директно към тях, то е по-малко вероятно да реагират по начина, по който искате.

Въпреки че кученцата имат различни личности, вашето куче ще започне да подбира вашите лични сигнали - по този начин ще започне да реагира по-ефективно на вашите команди. Кучетата са невероятно интелигентни и се учат заедно със собствениците си, за да разберат какво ги молим да правят. За щастие, както казва д-р Джон, „много от тези комуникативни функции се обединяват естествено за нас, когато се обръщаме към нашето куче. И излишъкът в сигнал е нещо добро. Например: Ако сме развълнувани да видим Софи и искаме тя да дойде при нас, нашето емоционално състояние & apos; (щастлив) ще повлияе на устата и устните ни (устата е отворена, зъбите се показват, устните са прибрани - усмивка на лицето); има вероятност да повдигнем вежди, да я погледнем в очите и да направим големи, мускулести жестикулации към нея, докато едновременно я наричаме името - „Софи!“ Емоционалното ни състояние естествено предизвиква промени във физическото и поведенческото ни представяне пред Софи. Като цяло, колкото по-различни начини можем да предадем инструкциите си на Софи, толкова по-вероятно е Софи да разбере нашето послание.

Можете също така да прекратите взаимодействието си с вашето кученце по начин, който ги насърчава да се връщат при вас в бъдеще; доброто надраскване или ухапване на ухото може да бъде стимул за вашето куче да слуша и да идва при вас - има 'изплащане за добро усещане', както казва д-р Джон. Точно както показването на щастливи, положителни емоции ще насърчи кучето ви да прави това, което харесвате, малките също могат да прочетат отрицателните или недоволни емоции - тон на гняв. Софи разбира, че собственикът й е недоволен от нея, ако чуе ниски думи или види напрегнати мускули.Може да се интересувате и от южна марка, която помага на бездомни кучета:

Всички тези фактори са важни за обучението на вашето куче да разбира по-добре езика и комуникацията ви, подчертава д-р Джон. „Комуникацията с вашето куче ясно и по положителен начин е най-добрият план за намаляване на вероятността базираните на страх поведенчески проблеми да повдигнат грозните им глави. Изграждането на доверие с вашето куче чрез използването на ефективна просоциална комуникация ще помогне на вас и Софи да постигнете задоволителен, поведенчески здравословен живот заедно.

Звучи като чудесна причина да прекарвате повече време в игра с нашите домашни любимци!са добри за вашата кожа

Интересни Статии