Тексасът получава безплатно служебно куче сред пандемия


Андрес Хименес има нов повод за живота благодарение на Кучешки спътници за независимост .

Младият мъж от Джорджтаун, Тексас, е един от 89-те хора с увреждания в цялата страна, който е подарен от служебно куче от неправителствената организация по време на пандемията.Миналата седмица Хименес и новото му служебно куче Дюи завършиха цяла седмица на социално дистанцирано групово обучение в Canine Companions for Independence в Baylor Scott & White Health - Kinkeade Campus в Ървинг.Всяко куче помощник на Canine Companions е обучено в над 40 команди за подпомагане при ежедневни задачи като извличане на изпуснати предмети, отваряне и затваряне на врати, включване и изключване на светлините и много други, както и осигуряване на постоянна компания. Обикновено биха стрували близо 50 000 долара, но раздават кучетата безплатно.

В началото на тази пандемия знаехме, че трябва да поддържаме нашата мисия в движение. Имаме тези кучета, които се обучават, и някои невероятни хора, които могат да се възползват от тях “, каза Кортни Крейг, работник в Canine Companions. KVUE . Тя добави, че изолирането на пандемията на коронавирус е изключително предизвикателство за някои хора с увреждания.„Пристигайки много повече вкъщи, много от нашите възпитаници може да не са в състояние или да се чувстват комфортно да имат членове на семейството или болногледачи, които да дойдат и да се грижат за тях, обясни Крейг. Така че сега те имат кучето си там, така че не е нужно да стават и да вкарват дистанционното на телевизора през стаята или подобни неща.

Хименес има форма на мускулна дистрофия, която затруднява мобилността му и използването на ръцете и краката му. Дюи е второто му служебно куче от Canine Companions for Independence, следвайки стъпките на първото си служебно куче Дени, което се пенсионира миналата година.

Интересни Статии