Ръководство стъпка по стъпка: Прекъсване, когато живеете заедно

Тук няма захарно покритие. Ако сте на път да навигирате в раздяла, докато съжителствате, това ще бъде едно от най-трудните неща, през които живеете. Спойлер предупреждение все пак - ще го преживеете! Демонстрирали сте високо ниво на ангажираност, като сте живели заедно, и въпреки това не съществува законността на постановлението за развод, което да ви очертае пътя напред.

Шепа държави обаче признават общия закон брак , така че бъдете сигурни, че сте наясно с правните последици и разделянето на активите, ако тези договорености се отнасят до вашата ситуация. И ако децата са на снимката, непременно ще искате да се обърнете към семеен медиатор, който да ви помогне при планирането на попечителството и финансовите споразумения.

Проучване на Pew Research установи, че приблизително половината от населението, живеещо с неженен партньор, е под 35 години, така че за съжаление има голяма вероятност вие или ваш приятел да преминете през този тип раздяла. Докато в идеалния случай бихте имали споразумение за съжителство , повечето от нас не са естествено склонни да планират края в началото. Ето няколко стъпки, които трябва да предприемете, когато сте решили да продължите напред.

1. Дръжте логистичните разговори отделно от разговора за взаимоотношения

Може да е изкушаващо да проведете разговор за раздяла с драматично съобщение, че се изнасяте. Докато въпросът кой накъде отива естествено ще изплува по време на разговор за раздяла, не забравяйте да направите услугата на себе си и на партньора си първите няколко дискусии да бъдат за връзката. Да, емоциите ще се засилват. Може да откриете, че трябва да си вземете почивка и да се върнете към дискусията няколко пъти.

Когато успеете да стигнете до място, преминало първоначалния шок от раздялата, помолете партньора си да се присъедини към вас, за да отделите време за конкретно обсъждане на логистиката. Ако управлявате решението за разпадане, поемете по високия път, като инициирате логистично планиране, където е възможно. Това може да бъде толкова просто, колкото да кажете, че сте готови да останете с приятели или семейство за няколко дни, докато започнете да сортирате подробности.как да направите естествения грим

Източник: Счетоводно счетоводство

пакетиране на обяд за една седмица

2. Определете сигурна дата за преместване

Вземете това решение възможно най-скоро, защото то ще ви помогне да запазите инерцията за всички останали решения. Знайте, че ако и двамата сте на лизинг, носите отговорност за наема, независимо къде живеете. Това означава, че може да се наложи да решите кой от вас е в по-добра позиция да поеме цялото плащане на лизинг или ипотека, когато някой от вас се изнесе. Това може също да означава, че единият от вас е решил да помогне на другия с разходите за организиране на малко жилище на друго място и двамата разделяте всички разходи за живот за първоначалното си местожителство.

Включете своя хазяин тук. Това не е първият път, когато чуват за съжителство и могат да имат опции, вариращи от такса за прекъсване на лизинга до желание да разрешат наемател под наем. Имайте предвид, че наемодателят ще трябва да одобри нов наемател, който се настанява и поема договора за наем с вас или бившия ви (т.е. ако вие или вашият партньор искате да намерите нови съквартиранти). Прекарайте известно време в картографиране на финансовите и емоционални разходи за всеки вариант. Например, докато таксата за наем за прекъсване може да е скъпа, и двамата може да решите, че си струва спокойствието. И в сравнение със създаването на две резиденции, които финансирате съвместно, може дори да е по-евтино.Източник: New Darlings

3. Уважавайте новите си идеи за космоса

Независимо от начина, по който сте на квадрат, кой в ​​крайна сметка се движи къде, ще има известно време, в което ще живеете заедно, разбити. Yikes. Настройте възможно най-много структурирано време за споделяне на пространството. Обърнете се към неща като кой къде ще спи и как ще се справя със задълженията. На този етап може да е лесно да приемете същата рутина, като партньора ви да поеме нощната миялна машина, но да останете в тези навици на връзката не е здравословно и за двама ви.

Вашето пространство сега ще стане малко по-„стил на съквартирант“, така че третирайте го като такъв. Говорете през определени дни от седмицата, през които вие или вашият партньор може да имате приятели, за да може другият човек да планира да бъде навън. Необходимо е село, за да преодолеете тежката раздяла, но направете всичко възможно, за да почетете личното си време в къщата, за да скърбите и обработвате.

срещна нови приятели в моя район

4. Водете подробни разговори за пари

Ако това ви се струва сложно, можете да помислите за семейна медиация. Не е само за семейни двойки или такива с деца! Наличието на обективна трета страна, която ви помага да се ориентирате в правилните въпроси, за да си задавате един друг и да бъдете глас на разума по време на емоционално време, може да бъде от полза. Повечето съжителстващи двойки ще се нуждаят само от няколко сесии, за да изравнят финансите и логистиката.

Дискусиите за пари включват всичко - от потенциално разделяне на банкови сметки до евентуално изкупуване на част от основен домашен артикул, на който бихте искали да се закачите (Здравей, плосък екран!). На здравна застраховка ли сте на партньора си? Те ли са вашата спешна контактна точка и могат ли да вземат медицински решения вместо вас? Те получават ли някакви застрахователни полици? Всички тези въпроси са неща за разговор и бързо актуализиране.

Източник: Природа и красота

5. Разделете притежанията по справедлив начин

Започнете с основите и, когато се съмнявате, просто го оставете. Това каза, че ако сте го имали преди връзката си, то принадлежи на вас. Подаръците принадлежат на този, на когото е даден. Дългът на ваше име е ваша отговорност, независимо кой е направил покупката.

Макар да може да е неудобно, да бъдете възможно най-конкретни на този етап, ограничавате борбата надолу по линията. Например, когато кажете, че може да запази „кухненските неща“, той може да приеме, че това означава вашата ценна миксерна стойка, когато просто сте били готови да пуснете ястията. Съставете списък на предметите, които са важни и за двама ви и запишете кой какво взема. Уверете се, че всеки си запазва свое копие.

Помислете дали да не носите най-ценените си лични ценности (бижута, списания, албуми със снимки и др.) В къща на приятел за съхранение през това време, дори ако вие оставате на място. Вероятно ще се приберете много по-малко през следващото малко време, а множество приятели, колеги и дори хамали може да си проправят път във и извън вашето пространство повече от нормалното. Малко спокойствие е да знаете, че някои важни неща са извън къщата.

Източник: @curlswithapromise

paula s choice 2 bha течност

6. Поставете нови граници

Тези разговори са ужасни при най-добрите обстоятелства. И двамата сте уморени, изтощени и наистина емоционални, защото навигацията при раздяла е трудна работа. Няколко дни ще ви се стори идеалното решение да пълзите обратно в леглото заедно (буквално или преносно). Колкото и да е трудно да избегнете интимността, останете силни. Попадането обратно в „рутината на двойката“ просто ще усложни размотаването на живота ви и ще ви попречи както да се излекувате, така и да продължите напред. Вместо това, бъдете съзнателни със самообслужване и намерете място в къщата, което можете да изрежете като свое. Имайте предвид, че това също означава, че неща като чекиране през деня с текстове, питане кога някой може да е у дома и т.н. са насочени към твърде лични, ако сте в режим на раздяла.

Макар че може да е примамливо, все още не спирайте да се срещате. Както при всяка раздяла, това може да бъде успокояващ механизъм за справяне, за да влезете направо в нови отношения, но започването на среща с някой нов, докато живеете с бившия си, е изключително сложно емоционално и логистично. Имате достатъчно на сърцето си. Излезте първо от къщата.

7. Попълнете социалния си календар

Заетостта служи за няколко цели. Очевидно е прекрасно да имате подкрепата на приятелите си през това време и бонус - това ви извежда от споделеното пространство. Също така ще можете да използвате това време, за да се регистрирате с приятели относно тяхната логика, за която може би не се сещате. Прекъсванията могат да бъдат огромна емоционална мъгла и може да е полезно приятелите да ви напомнят за важни житейски решения, покупки или неща, които може да не се случват точно в този момент.

Например, платихте ли плащане за споделена ваканция, която сега не се случва? Някой се нуждае от половината от това обратно. Има ли гаранционен депозит за апартамента, който ще трябва да бъде разделен месеци след като бъде върнат? Помолете приятелите си да ви помогнат да помислите за решенията „не в момента“, които трябва да бъдат взети.

Източник: Построената къща Ларс

Ако абсолютно не можете да се изнесете ...

Миранда и Стив ни научиха на много неща, включително, че раздялата в голям столичен град е абсурдно скъпа. В крайна сметка може да се окаже, че вие ​​и бившият ви гледате няколко месеца под наем или чакате домашна продажба, докато живеете заедно и нямате възможност да живеете отделно.

Знайте, че на този етап не трябва да бъдете „приятели“ и просто общото уважение може да допринесе много за поддържането на сърдечни условия на живот. Проучване в Psychology Today препоръчва идея, наречена избирателно мълчание. Селективното мълчание е свързано с това да не бъдете провокативни и, напротив, да не вземете стръвта, когато бившият ви ви блъска. След като сте създали свое собствено пространство, работете само за изпълнение на вашата рутина.

защо порнозвездите не забременеят

Ако стоите в дома ...

Направете всичко възможно, за да освежите пространството си. Може да не сте в настроение или финансово пространство, за да похарчите куп пари за преустройство, но малките детайли могат да направят голяма разлика в напредването. Пренаредете мебелите си. Купете нови листове. Докато вече знаете да сваляте снимки и сувенири, които двамата споделяте, вземете ритъм, преди да преминете към политиката за изгаряне на земята и да ги изхвърлите.

Помислете да приберете няколко в кутия, далеч от погледа. Те все още са забележителност на това време и пространство във вашия живот и може да откриете, че оглеждането им след няколко години ви напомня колко много сила сте получили през това тежко време.

Какво сте научили, преживявайки прекъсване, след като сте живели с някого?

Интересни Статии

Популярни Публикации

Време за лунно затъмнение в Германия, за да изпитате небесния феномен

Време за лунно затъмнение в Германия, за да изпитате небесния феномен

„7/11“ на Бионсе: Blue Ivy Cameo и 6 други невероятни неща, които може да сте пропуснали (видео)

„7/11“ на Бионсе: Blue Ivy Cameo и 6 други невероятни неща, които може да сте пропуснали (видео)

10 идеи за грим за Хелоуин, които всъщност са лесни

10 идеи за грим за Хелоуин, които всъщност са лесни

15 най -странни и най -скандални моменти от телевизионни игри (видеоклипове)

15 най -странни и най -скандални моменти от телевизионни игри (видеоклипове)

Рецензия „Най-доброто от мен“: Никълъс Спаркс, най-лошият и най-затоплен

Рецензия „Най-доброто от мен“: Никълъс Спаркс, най-лошият и най-затоплен

Феновете на Джейсън Момоа отвръщат на тромавите тролове за снимки на ваканция 'Dad Bod'

Феновете на Джейсън Момоа отвръщат на тромавите тролове за снимки на ваканция 'Dad Bod'

Най-добрите притежавани от черно марки плюс размер от 2021 година

Най-добрите притежавани от черно марки плюс размер от 2021 година

Шокиращо видео показва грабители спокойно пълнещи чанти в Walgreens и разходки

Шокиращо видео показва грабители спокойно пълнещи чанти в Walgreens и разходки

Оценки: „Станция 19“-Кросоувърът „Анатомия на Грей“ доминира в четвъртък

Оценки: „Станция 19“-Кросоувърът „Анатомия на Грей“ доминира в четвъртък

Искате ли да бъдете част от Сватбената седмица? Изпратете вашата сватба!

Искате ли да бъдете част от Сватбената седмица? Изпратете вашата сватба!