The South’s Best City 2017: Чарлстън, Южна Каролина

Чарлстън има момент. Отново. Почти 400 години след като група предприемчиви колонисти уредиха бижуто на Ниска държава - кадифено морско пристанище, което щеше да бъде синоним на южния чар, скимери с лодки и клип на обиколки с карети - Свещеният град продължава да хвърля заклинание върху посетителите надалеч.

не искам да си сменям фамилното име, когато се оженя

Защо? И, което е по-важно, как? Е, основна съставка в специалния сос на Чарлстън е неговата способност за преоткриване. Само през последното десетилетие приток на ярки млади неща - художници, готвачи, предприемачи и производители на всякакви ивици - буквално преобрази облика и усещането на града със своите свежи идеи и модерна естетика. Но в трайната му привлекателност има нещо повече от това. В края на краищата през последните години много градове приеха промяната, като преработиха своите образи и пуснаха нови атракции.

Чарлстън Хоумс Чарлстън ХоумсКредит: Кристофър Шейн

Това, което отличава Чарлстън - истинската тайна на примамливостта на града, обхващаща векове - не е само това, че той продължава да предлага повече на посетителите, или че винаги има нещо ново, което да откриете тук; винаги има нещо ново, което всеки може да открие, независимо от това, което ви интересува, откъде идвате или какво търсите да намерите. Извън Ню Йорк трудно бихте намерили място, толкова потопено в историята, което също да обхваща бъдещето по широк и едро начин, по който го прави Чарлстън.

СВЪРЗАНИ: Най-добрите градове на Юга 2017

Това е очевидно от всички страни. Вземете местната сцена за храна: Разходете се за десет минути в която и да е посока в центъра на града и ще откриете крекър-рушащи се морски дарове като Fleet's Landing, които опаковат къщата заедно с експериментални новодошли - от паричната банка на шеф Майк Лата, превърната в морски храм, Обикновената, за коза овча крава, елитен буланжери за изнасяне, ръководен от сериозно информирани производители на сирена и хлебари. Нагоре ще се озовете в средата на бум на мини-барбекю, както с екзотиката (John Lewis & apos; Texas brisket joint), така и с познатата (цяла емблема на Родни Скот, пълна със стая за пушачи отзад).Lewis BBQ Charleston Interior Lewis BBQ Charleston InteriorКредит: АНДРЮ ЛУК

Понякога еволюцията е очевидна в рамките на колекция от ресторанти на един готвач. Свидетелят на ангажираността на Craig Diehl както с Cypress, едно много безопасно, много обичано заведение в Източния залив, което е управлявал в продължение на десетилетия, така и с по-новия му нео-месарски магазин, Artisan Meat Share, ода на Upper King за излекувани, пушени и консервирани месо.

Отпред с напитките ще намерите пресъздаден кръчма „Сляп тигър“ - временно затворена миналата година, която вече е абсолютно безсмислена, както винаги - само прегради от безумните винени полети, налични в Bin 152. На две пресечки на север, на Кинг Стрийт, вие & apos ; ще намеря Thoroughbred Club, преосмислено място за коктейли на ниво лоби, идеално за гледане на хора в старото пространство на Walden Books в хотел Charleston Place.

СВЪРЗАНИ: 23 причини да посетите Чарлстън сегакакво да нося на първа среща

Чарлстън Плейс не е единственият хотел, който повишава предшественика. От чудото Dewberry от средата на века (заедно със спа центъра на масата за масаж и коктейли от следващо ниво) до бутикови имоти като изящно проектирания 86 Cannon (с безумното внимание към детайлите), хората просто запазване на старо пространство за нови посетители; те също така преоткриват гостоприемството като цяло.

Що се отнася до изкуството и културата, никога не е имало по-подходящо време за посещение на мислещи типове. Наскоро обновеният Gaillard Center е домакин на разпродадени шоута за всички - от Лорета Лин до Спящата красавица до Луис К.К. Зад ъгъла се намира забележителната църква „Майка Емануел АМЕ“, където Мартин Лутър Кинг-младши и Септима Кларк се обърнаха към тълпите през 60-те години и където девет енориаши загубиха живота си при трагичен изстрел през 2015 г. Църквата остава фар за граждански права .

неща за правене за вас
Вътре в центъра на Чарлстън Гайард Вътре в центъра на Чарлстън ГайардКредит: Стив Хол

Наблизо намерете уроци по американско и южно изкуство в различни музеи, от Музея на изкуствата Гибс до Института за съвременно изкуство Халси. Галерии като The George Gallery и художници & apos; кооперации като Redux постоянно оспорват статуквото. Тук литературната традиция също е жива и здрава, отразявайки художествената чувствителност на града.

СВЪРЗАНИ: Най-добрите ресторанти на Юга 2017

И все пак - и това трябва да се каже - въпреки цялата промяна и преоткриване, има някои неща за Чарлстън тогава и сега, които винаги ще бъдат част от тегленето: разходка из старо гробище, съществуващо от векове, разходка из Батерия, меандър по облицовани с мъх калдъръмени алеи, усещането за мек бял пясък под краката и страхопочитанието да стоите под величествен стар дъб.

Дори и с всичките си промени, Чарлстън все още е Чарлстън - може би малко по-лъскав по периферията, но все пак място, където бумери и бебета, банкери и бармани, художници и технически типове се събират, за да създадат някои прекрасни - и напълно запомнящи се.

СВЪРЗАНИ:

Една брошура за туризъм в Южна Каролина от началото на 80-те години обобщава универсалния призив на града с тази покана: „Когато ви омръзне историята, вие никога не сте далеч от плаж. Голф игрище. Градина. Остров. Нищо чудно, че британците вдигнаха такава борба, когато ги помолихме да напуснат.

как да получите естествен вид

СВЪРЗАНИ: Гледайте Списъкът It: Най-добрият южен живот The South, най-добрият, на разположение сега в новата People / Entertainment Weekly Network (PEN). Отидете на PEOPLE.com/PEN или изтеглете приложението PEN на любимото си устройство.

Но местните жители имат много по-поетичен израз за неустоимостта на града: trouvailee. Старофренцизъм, терминът означава „нещо прекрасно, намерено случайно“. И това е Чарлстън с една дума - почти на 350 години и все още дефиниран и предефиниран от тръпката на изненадата.

Интересни Статии

Популярни Публикации

Модерният хамбар в дома на хамбара прави перфектно лятно отстъпление в Киев

Модерният хамбар в дома на хамбара прави перфектно лятно отстъпление в Киев

Възлюбеният ветеран се пенсионира след десетилетия, хранейки бездомните в Атланта

Възлюбеният ветеран се пенсионира след десетилетия, хранейки бездомните в Атланта

Не сте вегетарианец? Все още ще обичате тези безмесни рецепти

Не сте вегетарианец? Все още ще обичате тези безмесни рецепти

Сериалът „Сексът и градът“ в HBO Max добавя още 4 завръщащи се героя

Сериалът „Сексът и градът“ в HBO Max добавя още 4 завръщащи се героя

Къде се снима 'News of the World'? Ето повече за мястото на снимане на филма

Къде се снима 'News of the World'? Ето повече за мястото на снимане на филма

Vin Diesel споделя снимка без риза, държаща бебе Pauline, следвайки Shaming Body

Vin Diesel споделя снимка без риза, държаща бебе Pauline, следвайки Shaming Body

Протестиращите извикват „Убиец“ при доктор, извършващ аборт на 10-годишна жертва на изнасилване

Протестиращите извикват „Убиец“ при доктор, извършващ аборт на 10-годишна жертва на изнасилване

Обиколка на къщата: Преобразяване на плажното бунгало в Палм Бийч

Обиколка на къщата: Преобразяване на плажното бунгало в Палм Бийч

Бела Торн бе взривена за „много безчувствен“ туит след смъртоносни свлачища

Бела Торн бе взривена за „много безчувствен“ туит след смъртоносни свлачища

Драмата на Келси Грамър „Доказано невинна“ отменена от Fox само след един сезон

Драмата на Келси Грамър „Доказано невинна“ отменена от Fox само след един сезон