Вижте как този художник максимизира всеки инч от своите 600 кв. Ft. Апартамент

Това е вековният професионален спор: следвайте артистичната мечта или си намерете „практична“ работа? Катрин Кордън - изящен художник и физиотерапевт - живее както живот, така и процъфтяваща , Благодаря ти много. Нейният апартамент в Чикаго в Линкълн Парк е оазис за нейното артистично аз, пълен с кът за рисуване, стени, покрити с нейното изкуство, и обширната колекция от записи на приятеля й. О, и споменахме ли, че е само 600 квадратни метра? Прочетете, за да видите как тя постига професионален / страстен баланс и превръща малкото си пространство в еклектичния дом на мечтите си.

Име: Катрин Кордън
Длъжност: Художник и физиотерапевт
Местоположение: Чикаго, Илинойс (квартал Линкълн Парк)
Кв. Ft .: 600
Наем или собствен: под наем
Изживени години В: един

Коя беше първата ви работа и преходно умение, което научихте от нея?

Всъщност все още съм на първата си физиотерапевтична работа! Тук съм от почти две години. Работя в държавна болница на етажите за спешна медицинска помощ. Бих казал, че най-силното умение, което съм развил, откакто работя тук, е моята междуличностна комуникация. За да обслужвам най-добре пациентите си, трябва да установя очаквания за физическа терапия, да ги обуча, да изградя добра връзка и да общувам с други доставчици на здравни услуги. Тези преживявания ми помогнаха да се справя със сложни и неудобни ситуации в болничната обстановка, моя бизнес с изкуство и личния ми живот. Те също ми дадоха страхотна перспектива. Разбрах, че рядко нещо е толкова спешно или критично, колкото е в болничната обстановка. Това мислене наистина ми помогна да разбера кога да направя крачка назад в моя бизнес на изкуството и в личния живот, когато открия, че се стресирам заради глупави неща.

Може би най-важното е, че не се страхувам да помоля за помощ и насоки. Имах страхотни наставници от връстници в моята болница и приказни наставници от връстници в моя бизнес с изкуство и поддържането и развитието на тези взаимоотношения е от решаващо значение за успеха, независимо в коя област работите.

Вие сте художник и физиотерапевт! Как изглежда този баланс за вас?

Много кафе и почивни дни работи! Ха. Но наистина, толкова много се промени през последните няколко години, че моят „баланс“ постоянно изглежда различен през всеки сезон. Започнах своята физиотерапевтична работа и бизнес с изкуство по едно и също време и с нарастването на бизнеса ми се разраснаха и мечтите ми. Годеникът ми и аз също планираме преместване в Мадисън, Уисконсин това лято за неговата работа и планиране на сватбата ни през август * прави още един изстрел от еспресо . Повярвайте ми, не съм толкова балансиран, колкото може да се появи в социалните медии! Ние сме заети, но заети с всички хубави неща.

Ще кажа, откакто започнах, отделих много време, за да се обучавам за начини да бъда по-ефективен и продуктивен. Групирам работните си задачи и слушам много бизнес подкасти в пътуването до работното място. Щастлив съм, че познанията ми по физикална терапия са ме снабдили с много умения за самообслужване. Приоритизирам упражненията и храненето здравословно, защото знам въздействието, което оказва върху ума и тялото ми. Не пропускам да се виждам с приятелите си поне един ден в седмицата. Никога не зареждам телефона си в спалнята ни. Бих могъл да бъда по-добър в използването на приложението си за медитация. Най-голямата ми слабост определено е да стоя твърде късно ... Склонен съм да изгарям среднощното масло от двата края. В края на деня се опитвам да си дам грация и да си напомня, че съм достатъчен, точно там, където съм. Добре е да спра това, което правя и да се насладя на настоящия момент - направете нещо различно. Напоследък Дейв ме учи как да свиря на укулеле. Това е новата ми любима умствена почивка.

размерът наистина ли има значение?

Какви фактори влязоха в това, че избрахте това за първи дом заедно? Имаше ли някакви специфични фактори, за които бяхте на лов?

Живял съм само в апартаменти в стил разходка - те са ми толкова очарователни. Ние не притежаваме кола, затова искахме да живеем в квартал за проходимост близо до L за работа. По отношение на интериора, исках подове от твърда дървесина и много естествена светлина да рисувам. В идеалния случай нещо с оригинален характер. Апартаментът ни определено се нуждаеше от смачкване, но всичко беше поправимо. Плюс това - често хазяите са по-отворени към вас, за да персонализирате пространството, когато не е в най-доброто състояние, с което да започнете. В крайна сметка пребоядисахме цялото място в бяло. Заменихме щорите и евтините врати на килера с пердета. Изтрихме цялото място, включително прозорците. Направихме собствени рафтове, за да се възползваме от високите ни тавани, компенсирайки липсата на квадратура. Нищо, което направихме, не счупи банката и това доведе до промяна в света.

Изглежда, че вие ​​и Дейв проявявате и двете си страсти в пространството - вашето изкуство, неговата музика. Как направихте избора да посветите сегмент от доста тесните си квадратни кадри на тези неща?

За щастие и двете ни страсти могат да бъдат окачени на стени! Високите 10-футови тавани бяха основна точка за продажба. Направихме всички дървени рафтове за картини и те са идеални за моите въртящи се колекции от произведения на изкуството, докато довършвам картини и ги продавам. Също така имам късмет, че колекцията на китарите на Дейв (и Дейв) е толкова красива. Едната стена на хола ни е изцяло посветена на неговите китари и аз обичам начина, по който изглежда. Неговият плейър и колекция от записи на живо на нашите рафтове. В нашия вход ние оформихме четири от любимите ни корици на албуми в мрежа. Склонен съм да се накланям повече към „форма“ и Дейв определено предпочита „функция“, така че чувствам, че сме балансирали формата и функционираме добре по начина, по който използваме страстите си за декорация.

Правенето на тези страсти лесно достъпни за нас създаде дом, който ни насърчава да продължаваме да преследваме тези дарове ежедневно. Неговата музика и моето изкуство са толкова голяма част от това, което сме - без тях нямаше да се почувствам като у дома си. Непрекъснато работя върху изкуството си, Дейв дърпа инструмент надолу, за да свири поне веднъж на ден, а ние слушаме записи вместо телевизор. Живеем за изкуство и музика - и взаимно.

Вие сте особено близки с родителите и близкото си семейство. Какво влияние оказа домът им върху това как сте проектирали своя собствен?

Майка ми е учител по изкуство, а баща ми обича дървообработването. Всеки от тях споделя любов към интериорния дизайн, ремонта на дома и творческото изразяване. Като пораснахме, със сестра ми обикаляхме заедно с тях и техните приятели антикварни магазини и помагахме за домашни проекти през почивните дни. Когато ремонтираха кухнята си, бях на десет години и седях на масата за хранене до архитекта и ги гледах как съставят планове. Когато бях в гимназията, те купиха горната вила за фиксиране в Северен Мичиган и напълно я изтрошиха и обновиха сами. Оттогава и двете им къщи са били на множество пешеходни обиколки до дома. Те са моята лична версия на Чип и Джоана Гейнс. Домовете им са красиви, но достъпни. Те ви канят да кацнете на дивана, с крака във въздуха с куче, което да гали наблизо. Наблюдаването им как създават домове заедно е едновременно „цели на декора на дома“ и „цели на взаимоотношенията“. Надявам се, че апартаментът ни изпраща подобна атмосфера - не е достатъчно голям, за да бъде домакин на голяма семейна почивка, но обичаме да имаме приятели за пица и вино. Нашата всекидневна е настроена да настани най-малко осем души в един момент - имаме голям кожен диван, любовна седалка, която побира двама, пуф, скрит под масичката за кафе, и два стола, прибрани в ъглите. Искаме да се чувствате така, сякаш можете да скочите на дивана и да останете известно време.

ползите от меда върху лицето

Обичаме колко еклектичен и топъл е вашият дом - откъде взехте вдъхновението за този външен вид?

Благодарим ви, че наричате дома ни еклектичен и топъл! Обичам да мисля за себе си като за еклектичен и топъл човек, така че личността ми може да блести. От родителите си научих, че голяма част от удоволствието от създаването на дом бавно отнема време, за да събереш парчета, които наистина ти говорят. Ако ускорите процеса на декориране, той може да се почувства много бързо и не искате да завършите съжаление за скъпа покупка. Обичам да чета блогове за домашен декор и имам колекция от книги за изкуство и декорация на интериорни масички. Отбелязвам малките неща, които харесвам, и се опитвам да ги интегрирам в моя собствен стил. Мисля, че северен Мичиган винаги ще се покаже малко с моя стил. Прекарах много време, израствайки там и непринудените и естествени вибрации се чувстват много верни на себе си. Опитах се да интегрирам този стил в нашия апартамент в Чикаго. Имам див ум, но обичам да мисля, че моето дисциплинирано око помага да се поддържа всичко сплотено.

Откъде получавате любимите си мебели или декоративни акценти?

Лятото преди да отида в училище по физикална терапия, работих в бутиков магазин за мебели и компания за интериорен дизайн в северната част на Мичиган, наречена Betsie Bay Furniture. Не мисля, че спечелих пари през тази година, защото всяка заплата отиде към мебел с моята отстъпка. Рафтовият блок в хола ни, висящата лампа в нашата кухня, дървеният ми скрин и много други акценти са от там. Другите ми любими парчета са неща, които сме направили сами. Рамката в кухнята ни и рамката в спалнята ни бяха тротоарни разпродажби, които сме преназначили и сме превърнали в дъска и табла. Кътчето за хранене в нашата кухня е старо бюро, което направих с баща си от регенерирано дърво.

Само с 600 квадратни метра и двама души пространството ви може да бъде доста затрупано доста бързо. Колко важна е организацията за вас?

Организацията в малки пространства е от ключово значение. В Pinterest имам дъска, наречена „вдъхновение за малък апартамент“. Ще забележите, че имаме много кошници, буркани и рафтове. Всичко в контейнерите може да не е супер организирано, но те са лесен начин да изчистите бъркотията, а рафтовете изваждат нещата от пода. Често работя от вкъщи, когато работя върху изкуството си (рисуването е достатъчно разхвърляно само по себе си!) И не мога да се съсредоточа, освен ако не съм в чисто пространство. Успокоява ума ми.

Малкото пространство предоставяше ли някакви изненади или предизвикателства, докато го правехте сами?

Нашата спалня е само 7 ’x11’. Искам да кажа, има разходки в шкафове, по-големи от това! Повярвайте ми, няма нощно шкафче, което да се побере в пространство с такъв размер - аз направих изследването. Таблата и подножието просто биха направили пространството да се чувства по-ограничено. В крайна сметка направихме собствени нощни рафтове с малко тръби и дърва от Home Depot. Нашата DIY табла помага да се определи леглото, без да се добавя допълнителна маса.

Как бихте определили стила си на дизайн? Коя част от вашето пространство отразява това най-много?

Непрекъснато усъвършенствам стила си, но той винаги ще бъде еклектичен, артистичен, личен ... малко селски и винаги уютен. Казах ви, че непрекъснато смесвам частици вдъхновение! Ъгълът на хола ни в близост до моето арт ателие отразява това най-добре. Има сив дървен стол с еклектична лилава възглавница и над него виси укулеле. Добавихме завеси над входа на арт студиото, за да добавим малко топла текстура и да определим пространствата, но те винаги са отворени и приветливи.

Имало ли е момент, в който сте украсявали, че най-накрая сте се почувствали така, сякаш това е вашият дом, а не просто пространство, където живеете?

След като поставихме цялата работа в себе си, за да я поправим, наистина се почувствахме, че имаме собствени ръце в нея. След като прибрахме последната кутия с инструменти и кутията за боядисване, потънахме в новия ни диван, възхищавайки се на усилената ни работа и се почувствахме като у дома си.

Какъв съвет бихте дали на 22-годишното си аз?

Вие го правите. Лесно е да се хванете за това, което хората около вас правят или казват. Решете какво искате и останете в собствената си лента. Достатъчно грубост и решителност ще ви отведат по-далеч, отколкото можете да си представите. О, и усмихнат. Усмивката помага.

Катрин Кордън е The Everygirl ...

Последният артикул, с който се хвърлихте?
Лятна рокля от Кристи Зора

Любим ресторант в Чикаго?
Стела Бара за пица, последвана от една от онези бисквитки с големината на лицето ви от малката им пекарна.

Последно предаване, което сте гледали преяждане?
Клюкарка (отново)

какъв крем за очи използват знаменитостите

Любим артикул в гардероба ви?
Боже мой деним гащеризон от Madewell (Момиче от 90-те завинаги)

Ако можете да обядвате с която и да е жена, кой би бил и защо?
Моята сестра. Тя е в първата година на медицинското училище в UVA и ужасно си липсваме! Ние също имаме подобен вкус към храната, така че да ходим на обяд винаги е забавно.

Интересни Статии

Популярни Публикации

Дързост модерен дизайн на бетон и стъкло в Мексико Сити

Дързост модерен дизайн на бетон и стъкло в Мексико Сити

Twitter Rails на Лиъм Нийсън за шокиращи коментари относно желанието да се извърши расистка атака

Twitter Rails на Лиъм Нийсън за шокиращи коментари относно желанието да се извърши расистка атака

Не очаквайте да видите Джо Манганиело в поредния вълшебен филм на Майк

Не очаквайте да видите Джо Манганиело в поредния вълшебен филм на Майк

5 причини защо бомбардираха „Братята Гримсби“ на Саша Барон Коен

5 причини защо бомбардираха „Братята Гримсби“ на Саша Барон Коен

Звездата от „Деня на независимостта“ Бил Пулман призовава хората да носят „маски на свободата“ (видео)

Звездата от „Деня на независимостта“ Бил Пулман призовава хората да носят „маски на свободата“ (видео)

Джеймс Франко е „пристрастен“ към Instagram; Кълне се, че не е самотен

Джеймс Франко е „пристрастен“ към Instagram; Кълне се, че не е самотен

Кит Харингтън планира да подстриже косата си „Джон Сноу“ след края на „Игра на тронове“ - като, истинска къса

Кит Харингтън планира да подстриже косата си „Джон Сноу“ след края на „Игра на тронове“ - като, истинска къса

„Дълга тъмна нощ“: Град в Аляска вижда последния залез на годината, предстоят 65 дни тъмнина

„Дълга тъмна нощ“: Град в Аляска вижда последния залез на годината, предстоят 65 дни тъмнина

Избухване на оцелелите: Бостън Роб и Адам отиват на война, но само един може да спечели

Избухване на оцелелите: Бостън Роб и Адам отиват на война, но само един може да спечели

‘Guys and Dolls’ получава ремейк на голям екран

‘Guys and Dolls’ получава ремейк на голям екран