Шон Йънг размишлява върху каскадьорката, сексизма и отпечатването на Холивуд (Ексклузивно интервю)

LesFlicks / Гети

Докато тя първа признава, че не е имала „много добри умения за самосъхранение“ в началото на кариерата си, тя все още чака извинение за това как индустрията се е отнасяла към нея през 80-те и 90-те.Изминаха четиридесет години, откакто Шон Йънг нашумя в „Stripes“, преди други роли, определящи кариерата във филми като „Blade Runner“, „Wall Street“, „No Way Out“ и „Ace Ventura: Pet Detective“. Въпреки че тя никога не е правила истинска почивка от Холивуд и до днес продължава да се снима във филми на почти всяка година, индустрията, изглежда, се е опитала да направи почивка от нея.

Първо дойде нещастният инцидент с езда, който й коства ролята на Вики Вейл в първия филм на Тим Бъртън 'Батман'. Когато дойде време за „Завръщането на Батман“, тя си помисли, че е трябвало поне да бъде разгледана за ролята на Жена котка - и да лобира за ролята, като се появи в студиото с костюм, преди да го облече отново за скандално участие в токшоуто на Джоан Ривърс през 1991 г., преди тридесет години това лято. Мишел Пфайфър, разбира се, приземи частта.

По-късно тя ще твърди, че Уорън Бийти й е коствал ролята в „Дик Трейси“, след като е отказала сексуалния му аванс - твърди, че той отрича - докато правните й проблеми с бившия Джеймс Уудс също продължават да правят заглавия. И през 2008 г. тя влезе в рехабилитация за алкохолизъм след хелинг Джулиан Шнабел по време на наградите DGA , преди да се появи в „Celebrity Rehab“ през 2010 г.

Всички тези инциденти са добавени към така наречения „разказ на Шон Йънг“, нещо, което тя прави всичко възможно, за да пренебрегне, като същевременно посочва двойния стандарт между себе си и мъжете в бранша, на които се дава шанс след шанс, въпреки подобни заглавия и поведение. Въпреки че е първата, която признава, че е можела да се справи по различен начин и не е знаела как да се цензурира в началото на кариерата си, тя обясни, че никога не е била „бикове --- художник“ и никога няма да позволи на никого да „се възползва“ от нея - последствията да бъдат проклети. „Когато хората имат възприятие за теб и си мислят:„ О, луди Шон Йънг “или„ Пиян Шон Йънг “или каквото и да е, това е като, аз нямам никакъв контрол над това“, казва тя пред TooFab . „Истината е, че аз съм просто практичният Шон Йънг.“сладки летни прически за средна дължина на косата

В последното си издание, инди „Rain Beau's End“, тя играе най-добрия приятел на BS за един от главните герои - забавна, надута роля, която изглежда перфектно съобразена с персонажа на Йънг в реалния живот. Говорейки с TooFab за ролята и кариерата си като цяло, Йънг размисли за каскадата си на Жената-котка, разкри овластяващите думи, които Брайън Кранстън й каза, докато обсъждаха двойния стандарт между мъжете и жените в бранша и погледнаха назад, за да останат в Холивуд - дори ако 'може би не беше толкова голяма марка, колкото бих искал.'

Вие внасяте искра в „Краят на дъжда на Бо“. Можете ли първо да поговорите малко за видовете роли, които ви се предлагат сега, и какво беше за тази, която наистина ви хареса?

Е, предлагат ми неща, но не винаги взимам ролята. Това, което ми харесва, е да взимам роли за приятни хора. Някак си имам правило, че не искам да играя никого, който не бих искал в къщата си, разбираш ли? Току-що отказах този друг и беше като зла баба на „Хензел и Гретел“ и просто си казах: „Уф“. И накрая тя е като да реже децата на пръстите на краката и всичко останало и аз просто казах: „Не, не, не правя това.“ Всъщност вече не искам да правя много тежка драма, защото съм го правил и мога да го направя, но трябва да има значителна причина да го направя, като важен филм, който би си струвал. Защото, когато влагате такъв вид енергия, тя изтича много и винаги някак чакате да се появят трудните сцени и просто искате да преминете през тях. Харесвам комедията най-добре и харесвам лекота и обичам да играя хора, които аз всъщност като.Чувствам, че този герой е малко като теб. След като сте виждали интервюта с вас през годините, вие сте много откровен, забавен и получавате това от Нат в този филм.

Хората казват, че съм откровен ... но искам да кажа, че със сигурност щях да пропусна част от интервюто, ако ми беше позволено. И това, което не знаех в ранната си кариера, бяха много добри умения за самосъхранение. Наистина не съм толкова откровен, просто не съм бикове --- художник. Знаеш какво имам предвид? Просто не съм бикове ... ъъъ.

В сравнение с останалата част от индустрията, вие сте различна порода и аз оценявам това. Нат, в този филм тя наистина е там за съвет, тя не притежава хора, а го разказва така, както е. Кой е бил това за теб? Имало ли е някой, който да е бил там, за да ви предложи съвет, когато имате нужда, или е бил мажоретка за вас?

Сестра ми Катлийн и Боб, съпругът ми. Вярвате или не, децата ми много добре ми казват какво мислят, какво е тяхното мнение и не са агресивни и казват като: „Трябва да го виждаш по моя начин!“ Те са точно като „Това е моето мнение и знаете ли?“ Така че, мисля, че направих добро нещо, когато просто се опитваш да поемеш отговорност за себе си и не задушаваш другите хора. Позволявате им да правят грешките си и се опитвате да го правите по възможно най-неосъдителния начин. И все пак запазването на вашите граници непокътнати. Това също винаги ми беше трудно. Щях да изпадна в провал на границите и след това трябваше да работя по обратния път и да осъзная, че това не е тяхна отговорност, това е моята или обратно, както това не е моята работа, това е тяхната работа.

Имало ли е някой в ​​индустрията на нещата, който да ви е давал съвет, който все още носите със себе си?

Най-вече съм давал съвети, които трябва да призная. Веднъж Уорън Бийти ми каза да млъкна в пресата и вероятно трябваше да го слушам (смее се), но той не е от типа, от когото искам да се посъветвам, разбирате ли?

Преглеждах вашето скандално интервю с Джоан Ривърс, за да се подготвя за това, а също така минаха вече 30 години, това лято, което беше диво.

Мисля, че и това е диво, нали? Толкова е като, леле!

последните финални титри на джедаите

Дори Джоан изтъква това в интервюто, като: „Хей, трябва да послушаш този съвет и да спреш да говориш“.

Казах, знам, но вече е късно.

Повторното гледане на това обаче ... много от това, за което говорихте тогава, е все още актуално и сега. Споменавате актьори, които трябва да участват в големи блокбъстъри, за да имат свободата да правят независима работа - виждате, че сега с хора, които правят филми на Marvel - как жените нямат право да се ядосват в индустрията и как се зарекохте никога да не бъдете тихо за въпроси, които са важни за вас ...

Не мисля обаче, че ми е направил много добро. Искам да кажа, че не съжалявам. Това е вярно, но стратегията ми през 20-те и 30-те ми години много липсваше, тъй като, както казах, нямах такива умения за опазване. Изобщо не знаех как да се цензурирам.

Част от това е и културата по онова време. Не можете да си сложите всичко на себе си, когато 80-те и 90-те са били дори по-женоненавистни от сегашните.

Да, бяха. Определено бяха. И не знам колко се е променило, защото споменах това и на някой друг, като че ли наистина са мъже, или е просто сила? Можете да накарате жени на мощни позиции, които да се държат жестоко и сексуално, разбирате ли какво имам предвид? Очевидно е различно, но властта корумпира.

Много хора вече започнаха да виждат колко те бяха част от проблема. Има хора, които всъщност се извиняват на Парис Хилтън, Бритни Спиърс - като Сара Силвърман - за техните коментари. Започват да носят отговорност по начин, по който не са били тогава. Но някога хората идвали ли са при вас и са се извинявали за това как сте се отнасяли през деня?

къде можете да си купите добри американски дънки

Още не. Не. Бях началото на всички тези неща с Уорън Бийти. Както казах, можех да се справя по-добре, но нямаше да позволя на хората да се възползват от мен. Период. Това беше и това, което разбрах, е, че получавате голям филм и получавате „списъка“ с хора и мисля, че много бързо стана ясно, че не съм бил наклонен към тип момичета, а те са били като „Не не е нужно да я включваме в списъка.

Мисля, че има много хора, които спят с водещите си дами или режисьори и всякакви подобни неща и това продължава. Не знам как бихте избегнали това. Това, което разказах в друго интервю, говорехме и казах, че всъщност не става въпрос за мъже и жени. Това е повече еволюция. Колко сте еволюирали, защото колкото повече сила получавате, хората се изкривяват от това и е трудно да поддържате смирение, което е малко по-здравословно. Липсва здравословност. По времето мисля, че хората бъркаха здравословността ми с глупостта. Виждам защо би било. Виждам тази грешка.

Освен това филмовият бизнес не е особено унизителен. В началото те надуват толкова много дим в задника ти, че не знаеш кой път идва или си отива. И така, „Трябва да съм наистина прекрасна!“ Всички тези хора ми дават всички тези пари и внимание. Сигурно съм голяма работа. Това е едно от заключенията, до които стигате в началото, докато не постигнете някакъв по-добър фокус.

Цялото нещо с жената котка е нещо, което толкова много обичам в теб. Обичам колко дръзко и глупаво беше, колко голям ход беше, въпреки как може да е приключил и какво се е случило.

Хората не го разбраха точно така, както беше замислено [смее се].

Но идеята за това е толкова страхотна. Видях хора да говорят в Twitter като, че ако тя беше направила това и след това получи ролята, възприятието щеше да бъде толкова противоположно на това, което в крайна сметка беше. Виждате хора като Райън Рейнолдс, които правят концептуален видеоклип за „Дедпул“ и тъй като това се справи добре, тези филми бяха направени.

Но момчетата разбират това. Говорех с Брайън Кранстън, видях го на прожекцията на „Тръмбо“, където той играеше писателя и беше толкова позитивен. Той беше наистина приятен човек и бях много впечатлен от това колко добър и автентичен е той. Той каза: „Трябва да се върнете там. Ти знаеш?' И аз го погледнах и казах: 'Е, бизнесът не е толкова добър към жените, както си представяте.'

Може да остави Робърт Дауни-младши в затвора и да го върне обратно. Може да е Келси Грамър, Ричард Дрейфус, искам да кажа, че всички тези хора са имали всички тези алкохолни злополуки, почти убивайки хора, разбирате ли какво имам предвид? Мъжете са по-толерантни, но жените не толкова. Казах: „Назовете някой, който според вас е направил такъв тип завръщане?“ И той каза: 'Е, тогава ще бъдеш първият.' И си помислих, че това е толкова хубаво нещо да се каже. Много ми хареса позитивното му отношение.

Омръзва ли ви да говорите за „разказа на Шон Йънг“, историята около вашата кариера?

Пренебрегвам го ... Не съм дефиниран от каквито и да е провали в кариерата ми или какъвто и да е успех. Ако няма да обърнете внимание на лошите отзиви, обърнете внимание на добрите отзиви е глупаво. Не обръщам внимание на нито едно от тях, изобщо не се определям от него.

Ние сме сбор от нашия опит, ние не сме само един или два от големите.

Но не ми харесва. Не обичам хората да говорят s --- за мен. Никога не съм го правил и никога не съм имал стомах за това. Бях точно като „О, боже мой“. Защото не е обосновано. Като много новини в наши дни, сякаш вече дори не мога да ги слушам. Вече не знам какво гледам. Наистина не го правя. Аз съм като кой стои зад това? Вече не мога да кажа.

Напоследък правите много от тези по-независими филми. Все пак нещо голям бюджет ще ви интересува, ако се появи?

Разбира се, харесва ми да работя. Харесвам и свободата си. Сега не е същото, защото не трябва да се карам за парите. Аз съм в пенсионна възраст, изпитвам голямо облекчение от това и мога да избирам. Преди да стане кавга, имах семейство, трябваше да печеля пари. Бог знае какво друго бих могъл да направя. Бих била отлична бавачка, домакиня или готвачка. Тези три неща нямаше да имам проблем да ги направя. Ако дойде правилният. Правя прослушване за пилоти, никога не съм получавал оферта за какъвто и да е ситком или пилот или сериал в Лос Анджелис и винаги съм объркан от това. Казвам на мениджъра си, какво по дяволите, WTF, какво е това. Сега има толкова много вода над язовира, че не ме интересува, продължавам. Не съм дефиниран от Западното крайбрежие.

Blade Runner наскоро получи продължение и вие бяхте на снимачната площадка за него. Същият режисьор [Денис Вилньов] направи римейка на „Дюна“ ...

И аз го помолих да ме вкара в него, но той не го направи. Изпратих му имейл. Казах: „Моля, моля. Вкарайте ме в продължението, но той не го направи. Мислех, че това е гадно. [ Вилньов не беше веднага достъпен за коментар. ]

След като се появихте за „Blade Runner“ ...

неща, които да донесете на барбекю парти

Е, мисля, че публиката щеше да се ядоса, ако изобщо не бях в нея. И мисля, че това са се опитвали да решат. Хей, Хари [Харисън Форд] може да остарее колкото пътна карта и винаги ще се погрижи да има част за него. Това имам предвид, те се грижат за своите. Няма толкова много жени, които са достатъчно мощни, за да се грижат за своите, разбирате ли?

рокля ботуши над коляното

Какво е усещането като цяло да видиш как хората преразглеждат тези проекти, в които си бил част от всички тези години по-късно, и се опитват да намерят начин да продължат или да ги преразкажат? Предполагам, че е горчиво.

Чувствам се добре за сцеплението, което успях да имам в определени точки. Наистина съм благодарен за това. Трябва да оставя следа. Фактът, че може би не беше толкова голяма марка, колкото бих искал, е като ябълки и портокали. Трябва да направя нещо и се чувствам наистина добре в това. Наистина винаги съм смятал актьорството за работа и бях много практичен по отношение на това. Бях като „Добре, това е тази работа. Това е, което трябва да внеса в него. Как бих могъл да го направя най-добре?

Така че го гледам по-практично. И най-смешното е, че е като този рап. Когато хората имат възприятие за теб и си мислят: „О, луди Шон Йънг“ или „Пиян Шон Йънг“ или каквото и да е, все едно нямам никакъв контрол над него. Истината е, че съм просто практичен Шон Йънг. Разглеждам разположението на земята и виждам какво е възможно, виждам какво не е възможно и се възползвам максимално от обстоятелствата, в които се намирам. Не мисля, че мога да имам по-добро отношение. И да не си представя неволите, които ги няма, и да не предизвиква нещастия, които отдавна са отминали. Ето къде съм днес.

Гледайки напред, какво все още бихте искали да правите, но все още не трябва? Споменахте ситкоми, които мисля, че биха били чудесни за вас.

Мисля, че публиката всъщност би излязла да ме види. Мисля, че съм някой, когото хората биха гледали. Не съм сигурен защо вземащите решения не разбират това, но изглежда не разбират. Сега има много промени и в бизнеса. Това определено е съвсем различен бизнес от този през 80-те и много хора се преместват в Атланта. Там си купих градска къща. Наистина се радвам да се преместим в. И има много неща, които мога да направя в Атланта, по отношение на танците и собствените си интереси. И така, ще видим как работи.

Производството процъфтява там долу. Марвел, AMC, Тайлър Пери, всички те имат студия там долу. Вземете ви във филм на Marvel!

Това ще бъде забавно. Сега, за филм на Marvel, може да играя кучка. Това би било забавно. Мисля, че бих бил добър в игра на кучка или като някой от злите хора. Като жена-котка, като този тип характер.

Децата ви вече са на 20 години. Какво мислят за вашата кариера? Имат ли фаворити и как се чувстват по отношение на автобиографията Ви като цяло?

Мисля, че те са много горди с мен и също мисля, че знаеха, че в определен момент получих много несправедлив рап. Мисля, че смятат, че съм имал смелост. Знам, че те мислят, че съм бил смел и знам, че смятат, че и аз съм бил твърд към себе си, наистина се опитвам да се подобря и да бъда добър човек, а също така мисля, че знаят, че интересите ми не се крият само във филмовия бизнес .

Харесва ми танцови танци. Това е нещо, което съм прекарвал много време в COVID. Живеех в Ню Йорк на 47-ми и 10-ти и щях да отида в здравния клуб и да отида в танцовото студио и да се кача в прожекционната стая и знаете, че беше наистина забавно и ми липсва. Надявам се да се отворим отново и да върнем бизнеса на хората в релси и знаете ли, защото това беше трудно.

За мен беше удоволствие да говоря с вас. Радвам се, че изглеждаш щастлив.

Благодаря ти. Оценявам това, че. Бъдете добре, бъдете в безопасност и благодаря, че ми отделихте времето.

Краят на Rain Beau's е достъпен на Lesflicks Video on Demand платформа сега.

Интересни Статии