Ричард Овъртън, най-старият ветеран от Втората световна война в Америка, умира на 112

Американско знаме при залез слънце Американско знаме при залез слънцеКредит: Мат Чамплин / Гети изображения

На 28 декември Ричард Овъртън от Остин, Тексас почина. По това време цялата страна загуби легенда.

тикток звезда се самоубива

Виждате ли, Овъртън не беше обикновен човек. Всъщност той беше най-старият ветеран от Втората световна война в Америка, а на 112 беше най-възрастният мъж в Съединените щати. Овъртън умря поради усложнения от пневмония, но не това трябва да се фокусира върху хората. Вместо това хората трябва да се съсредоточат върху неговия необикновен живот.

Като CNN съобщава, през 1942 г. Овертън започва военната си кариера, когато се явява доброволец за армията на 36-годишна възраст. Той продължава да служи в 188-ия авиационен инженерен батальон, изцяло черна част, която е била поставена в различни мисии в Тихия океан. Въпреки че у дома Овъртън се сблъсква с дискриминация и сегрегация, той каза за Държавникът „Когато излязохме във войната, бяхме всички заедно. Там не е имало дискриминация. Прегърнахме се - почти да се целуваме, - защото можеше да спасиш живота на някои от тях.

„Той беше там в Пърл Харбър, когато линейните кораби все още тлееха“, каза президентът Барак Обама за Овъртън, докато го почиташе на церемония в Националното гробище в Арлингтън през 2013 г. „Той беше там в Окинава. Той беше там в Иво Джима, където каза. & apos; Излязох оттам само по Божията благодат. '

След войната Овертън се завръща в Съединените щати и построява дома си в Остин. Там той живееше доста тих и скромен живот, работеше в магазин за мебели и като куриер, Смитсоновият съобщава. Той се пенсионира в дълбоката старост на 85 г. И в по-големите си години най-накрая намери уважението, което така заслужено заслужава.Като Държавникът обясни, градският съвет на Остин обяви рождения му ден, 6 май, за „Денят на Ричард А. Овъртън“. Градът също така преименува собствената му улица на Ричард Овертън Авеню и той дори беше обект на документалния филм „Mr. Овъртън.

Според самия Овертън не е имало тайни хапчета, храна или тайна, които да са го карали да работи, освен просто да живее живота, който е искал. Уебсайтът за храните Деликатен разкри, че ветеранът често е вечерял на сладолед с маслени орехи и пушил по няколко пури на ден. Миналата година, на своя 112-и рожден ден, той каза на Крис Дейвис за KXAN , „Чувствам се добре всеки ден. Без болка и без болки. Последният му съвет за дълголетие, който той сподели с комика Стив Харви беше просто: Просто „продължавай да живееш, не умирай“.

Интересни Статии