Риан Джонсън прочиства Twitter, тъй като Сара Силвърман е насочена към ескалиране на Алт-дясната война срещу Холивуд

Всеки пич в Холивуд, който е бил уволнен заради твърдения за сексуално неправомерно поведение Виж снимките Гети

Като Сара Силвърман е бил атакуван заради шега в Twitter за тормоз над деца, „Междузвездни войни: Последните джедаи“ директор Риан Джонсън изчиства 20 000 туита от собствената си сметка като превантивна защита.

Въпреки че все още не е бил насочен за нищо и не смята, че има нещо проблематично в миналото си в Twitter, Джонсън реши, че е по-добре да бъде в безопасност, отколкото да съжалява, наричайки го „защо не?“ ход.

Гети / Еверет

'Пазителите на галактиката' Звездата Дейв Баутиста обвинява 'нацистите' за стрелбата на Джеймс Гън, Крис Прат се обръща към Библията

Преглед на историята

Що се отнася до Сара Силвърман, цялата й кариера е изградена върху изричащи шокиращи и провокативни неща. Архивираният й туит е публикуван от консервативен уебсайт Кметство в сряда под заглавието „Гласната актриса на Дисни и комикът Сара Силвърман също се шегуваше с тормоз над деца“.Изглежда доста ясно това Дисни получава вик в това заглавие, защото до този момент те са единственото корпоративно предприятие, което е взело стръвта и е нанесло удар срещу някого за минали грешни туитове, когато са стреляли Джеймс Гън за собствените си десетилетни туитове.

Създател на 'Rick & Morty' И Хармън се появи сравнително невредим - макар че той изтри профила си в Twitter - след пародиращо видео от 2009 г., на което той изнасилва бебешка кукла, беше изплувало отново, като в изявление неговата мрежа заяви, че Хармън се е извинил и „разбира, че няма място за този тип съдържание тук в Adult Swim. 'Хармон заяви в изявление: „През 2009 г. направих„ пилот “, който се стреми да пародира сериала„ Декстър “и успя само да обиди. Бързо разбрах, че съдържанието е твърде неприятно и веднага свалих видеоклипа. Никой никога не трябва да вижда това, което видяхте и за това, искрено се извинявам.

Той не се позова на причините си да изтрие страницата си в Twitter. TooFab се обърна към Хармън за коментар, но той отказа.

Това са само най-новите събития в ескалиращата война за думи и история между десни и либерални знаменитости, която само изглежда ескалира и това е тревожна тенденция.Гети

Фенове се събраха зад Роузън, след като тя публикува изпълнено с ярост видео за расистки туит: „Мислех, че кучката е бяла“

Преглед на историята

Гънсинг за критиците на Тръмп

Троловете, които са преглеждали архивите на социалните медии на някои от най-гласовитите критици на Доналд Тръмп, са окуражени от Изстрелването на Дисни на Джеймс Гън заради стари туитове, които са намерили. Туитовете с „лоша шега“ получиха ново изложение благодарение на алтернативния теоретик на конспирацията Майк Чернович чрез неговата личен уебсайт .

Най-известните с нелепата „Pizzagate“ твърдят, че Хилари Клинтън и Демократическата партия управляваха ринг за трафик на деца от мазето на пицария в Ню Йорк, която нямаше мазе, Чернович най-накрая постигна успех в тролирането си на леви настроени знаменитости, когато сподели поредица от стари туитове на Джеймс Гън, че режисьорът преди това се извини за 2012 г., тъй като Холивудският репортер покрит по онова време, до значителните му последователи.

Въпросните туитове са опити за шокиращ хумор, свързан с педофилия и изнасилване, и тъй като историята започва да придобива популярност, Дисни реагира, като незабавно уволнява Гън от предстоящото „Пазителите на галактиката Vol. 3, ' заявявайки, че неговите коментари не съответстват на ценностите на компанията и че те са „незащитими“.

„По това време думите ми отпреди близо десетилетие бяха тотално неуспешни и жалки усилия да бъдат провокативни“, заяви Гън в свое изявление. „От много години насам съжалявам за тях - не само защото бяха глупави, никак забавни, диво безчувствени и със сигурност не провокативни, както се надявах, но и защото те не отразяват човека, който съм днес или имам от известно време.

Гети

Братът на Джеймс Гън признава, че режисьорът „Пазителите на галактиката“ е бил вид на глупак в „Искрена отбрана“

Преглед на историята

Преди много време нищо не се случи

Може би трябваше току-що да изтрие цялата си история в Twitter, както направи Риан Джонсън в сряда. The 'Междузвездни войни' директор изчисти 20 000 туита от своя Twitter архиви, признавайки, че това е превантивна стачка. „Ако троловете, които го изследват за боеприпаси, е новото нещо нормално, това изглежда като„ защо не? “ ход - обясни той в нов туит по-късно.

Изобщо няма официална директива и не мисля, че някога съм туитвал нещо толкова лошо. Но това са девет години неща, изписани до голяма степен от маншета като ефемера, ако троловете, които го разглеждат за боеприпаси, е новото нормално, това изглежда като „защо не?“ ход.

@rianjohnson

Ходът има смисъл и когато смятате, че Дисни е и негов шеф и току-що са се доказали като нетолерантни към всичко, което е потенциално спорно в нечие минало. Докато Джонсън няма да се върне за „Епизод IX“ THR съобщава, че е сключен договор за ръководител на нова трилогия „Междузвездни войни“, така че той е избрал да възприеме мантрата „по-безопасно от съжаление“. Джонсън отказа да коментира тази история.

Макар да е лесно да се разбере изтриването му в Twitter, проблемно е и това, че Джонсън по същество признава, че тези тролци с десен десен в момента печелят това ново бойно поле, където всичко, което някога сте казвали или правили, може и ще бъде използвано срещу вас в публичния съд мнение.

ABC / YouTube

Валери Джарет реагира на изблика на Розана „Мислех, че кучката е бяла“ на „Гледката“

Преглед на историята

Войната ескалира

Тъй като Дисни ги насърчава да удрят по-силно и по-бързо, тези видове тактики на тролинг изглежда ескалират. Тъй като свалянето на Гън се оказа успешно, троловете започнаха да пресъздават стари туитове и шеги от други известни Доналд Тръмп критиците харесват Тревор Ноа , Патън Освалт , Антъни Джеселник, Майкъл Иън Блек и гореспоменатите Хармън и Силвърман.

Силвърман изглеждаше изненадана, когато провокативното й минало беше възстановено от консервативен сайт Кметство . В тяхната статия се сравняват нейните шеги с тези на Гън, като същевременно призовава нейната подкрепа за петиция Дисни да наеме отново Гън. Тя отговори на шума с остър коментар за липсата на хумор в днешната епоха на „фалшиво стискане на техните бисери“.

Някои много странни хора, които казват, че съм педо, повторно: шега от време, не толкова отдавна, когато твърдите абсурдни шеги на комиците бяха признати за това, което бяха - шеги - не е неподходяща национална заплаха за хората, които фалшиво стискат бисерите си (докато наемате твърде много компютри в страната)

@SarahKSilverman

Ако забележите обща нишка между тези цели, това е, че всички те са комици, така че шегите са тяхната наличност. Не е трудно да се намерят провокативни шеги в техните социални медийни платформи, а комиците са известни с това, че натискат линията, когато става въпрос за хумор. Понякога работи, а понякога не. Независимо от това, това са шеги, така че честно ли е да ги съдим, сякаш не са, както изглежда alt-right?

1 срещу 1 1 4 маша

Водещият Чернович, който има собствено проблемно минало с туитове с извинения за извинение, които не са шеги, както е описано подробно от TheWrap , туитна, че му е писнало от аргумента „това са просто шеги“, докато насочва погледа си към комика Майкъл Иън Блек.

Приключих с „това са просто шеги“. Това трябва да спре. Няма да бъда излъган от фалшиви новини. Всичко това е на открито. https://t.co/aNIpFDh1yC

@Cernovich

Но има нещо като шеги и тези туитове поне бяха предназначени да бъдат забавни. Пробегът ви може да варира в зависимост от това дали е, но това не променя намерението. Също така си струва да се отбележи, че социалните ценности са се развили драстично през последната година или така с #MeToo и Times's Up, което води до по-голяма чувствителност към провокативни коментари и поведение.

Гети

Педофилия, секс култове, Spotify и Rock Bottom: 15 Must-Hear Lyrics от 19-минутната изповедалня на R. Kelly, „Признавам“

Преглед на историята

Никога не забравяйте

Преценяването на настоящето по стандартите от миналото е проблематично за всяко поколение и винаги е било. Расизмът беше приемлив и дори законът на страната, както и сексизмът. С развитието на обществото хората получиха възможността да направят същото. Трябваше ли да бъдат съдени завинаги заради по-малко просветлените възгледи, които някога са застъпвали? Слава богу, че тогава нямаше социални медии!

Комедията също се адаптира и еволюира с тези промени и продължава да го прави. А комедията работи най-добре, когато натиска този плик и, да, понякога ни кара да се чувстваме неудобно. На въпроса кога е забавно да се шегуваме с педофилия, Блек се върна с мотивиран отговор.

Понякога тези шеги работят, понякога не. Комиксите често изтласкват линията, защото или се опитваме да направим по-голяма точка, или, както често се случва, просто се опитваме да издигнем възхода на хората. Винаги съм вярвал, че нищо не е извън границите, но разбирам защо някои хора не са съгласни.

@michaelianblack

Някои играят на сигурно. Но някои стигат докъдето могат. Това са комиците, на които винаги съм се възхищавал. Ричард Прайор, Бил Хикс, Джордж Карлин и др. Ако имаха Twitter, мислите ли, че ще се сблъскат с реакция? Разбира се. И знам какво биха казали - майната им, ако не могат да се пошегуват.

@michaelianblack

Той също така призова за потенциалното лицемерие на Чернович, който оглавява тези кампании срещу шегите за сексуално насилие, като се има предвид собственото му карирано минало в тази област. Освен тези туитове с извинения, които остават в неговата емисия в Twitter, Чернович е обвинен в изнасилване на жена, която познава през 2003 г., както съобщава Нюйоркчанинът .

Еха. Това е доста комедаун от Джеймс Гън. Майк, провеждали сме този разговор и преди. Има качествена разлика между комик, който прави шеги - дори обидни шеги (аз) - и някой, който е обвинен в изнасилване през 2003 г. (вие). https://t.co/b5U7ITKkU7

@michaelianblack

Това таксуване беше намалено до престъпна батерия и на Чернович бе наредено да извършва общественополезен труд (оттогава неговият запис е изтрит), но това е идеално свидетелство за лицемерието на някой, който се насочва към някой друг за неща от тяхната история, когато собственото му минало не е пискливо чист. Чернович не е отговорил на молба за участие в това парче.

Showtime / Гети

Покани за показване B.S. за Сара Пейлин: „Сача Барон Коен не се представи като ветеран с увреждания“

Преглед на историята

Не цялата история

Също така е важно да се отбележи, че поне в някои случаи това възмущение дори не е реално. Разбира се, гневът е реален, но няма нищо общо с морала или благоприличието или дори със съдържанието на тези туитове. Тези десни тролове са ядосани, че забележителни холивудски фигури атакуват десницата с големите си социални медийни платформи и са ядосани, че консервативната комик Роузан Бар е била уволнена заради нещо, което е написала в Twitter, както се вижда от туита на Чернович, в който се сравняват Бар и Гън.

Наричането на въпроса на Джеймс Гън / Роузън като „двоен стандарт“ не започва да го описва.

Роузън направи случайна расова шега. Веднъж.

Гън имаше скоро и история, която се връщаше години назад. https://t.co/OzhZKFNH2N

@Cernovich

Ако извиненията за извинение от собственото минало на Чернович не са достатъчно индикация, че тези атаки са единствено политически мотивирани, Шисти представя обширна статия, която разгражда неговото карирано минало, като се насочва към опонентите си, използвайки същите тези тактики.

На всичкото отгоре бързото проучване на една от специфичните атаки срещу Патън Освалт го прави напълно ясен. тъй като умишлено е изваден от контекста, за да принизи характера му. По-долу е един от петгодишните туитове, най-често използвани в настоящите атаки срещу Освалт, както Поставете отбеляза.

Рап се изпълнява от маймуни в скъпи дрехи. Извинете, ако ви обидих, бели консерватори, но това е истината.

@pattonoswalt

Изглежда зле, но това беше част от поредица от две части шегови туитове, които Осуалт конструира целенасочено, за да изглежда обидно, ако се прочете само вторият туит. Те бяха написани преди Twitter да позволи туитовете да бъдат нанизани заедно в поредица и когато това е ограничение на думите е 140 символа. Ето пълния обмен:

И съжалявам, но по дяволите МРАЗЯ НОВИНИ ЛИСИЦА. Куп състезателни корпоративни шилове. Всичките им средновековни, без факти изцепки

@pattonoswalt

Рап се изпълнява от маймуни в скъпи дрехи. Извинете, ако ви обидих, бели консерватори, но това е истината.

@pattonoswalt

Прочетете заедно, контекстът е ясен, както и шегата, като Осуалт дори изхвърля алтернативни любимци Fox News. Но е твърде лесно да примамвате хора, които няма да си направят труда да прочетат архивите на Осуалт в Twitter само с втората част от тази шега, която е тактиката, използвана тук от общността на алт-десните тролове.

Гети

Вътре в църквата на Джъстин Бийбър: Културата на хомофобията и антифеминизма на Хилсонг

Преглед на историята

Извинете моя прецедент

След като изреди извинение от пет части на 19 юли, Джеймс Гън Twitter емисията не е актуализирана оттогава. Един от най-често срещаните онлайн критици на Доналд Тръмп замълча.

Докато много от звездите на неговите филми и други колеги в Холивуд излязоха в негова защита, най-изненадващият му привърженик може да бъде консервативният радиоводещ и главен редактор на Daily Wire Бен Шапиро. Той дори стигна дотам, че нарече Гън задник в защита на него.

аз мисля @JamesGunn е ** дупка, както стана ясно от моя обмен с него по-рано тази седмица. Също така мисля, че уволнението му заради гнусни стари шеговити туитове е лош прецедент и грешка. Няма ограничителен принцип за възмутителната тълпа. https://t.co/wtSFzrIUER

@benshapiro

Въпреки това Шапиро се присъединява към все по-голям брой колони и статии за опасния прецедент, създаден от Дисни, като уволнява Гън заради шегите, които е направил (и се е извинил) преди близо десетилетие, когато е бил на съвсем различно място в живота и кариерата си. И не само защото това е окуражаващо троловете отдясно на височина да продължават да копаят, както се вижда от множество нови цели, които се появиха през последната седмица.

Опасно е, защото тези атаки са политически мотивирани. Това са хирургически удари не с цел да се разкрие наистина тревожно съдържание, а с цел унищожаване на кариерата и заглушаване на гласовете на опозицията. Уволнението на Дисни по Гън просто казва на тези тролове и други като тях, че тези тактики работят.

Ана Фарис, Крис Прат, Зоуи Салдана и Ролите излязоха на премиерата на „Пазители 2“ Снимки

Интересни Статии

Популярни Публикации

Защо картофите са тайната на леките и въздушни хлябове

Защо картофите са тайната на леките и въздушни хлябове

Индустриално шикозно таванско помещение SoHo с изглед към река Хъдсън

Индустриално шикозно таванско помещение SoHo с изглед към река Хъдсън

„Съдбата: Сагата за Уинкс“ е подновена за сезон 2 в Netflix

„Съдбата: Сагата за Уинкс“ е подновена за сезон 2 в Netflix

10 неща, които пропускате, ако не сте били в Уинстън-Салем

10 неща, които пропускате, ако не сте били в Уинстън-Салем

Тайра Бенкс за критики към „следващия топ модел на Америка“ Нечувствителност: „Съгласен съм с теб“

Тайра Бенкс за критики към „следващия топ модел на Америка“ Нечувствителност: „Съгласен съм с теб“

Какво се случи, когато 5 жени изпратиха съобщения на бившите си

Какво се случи, когато 5 жени изпратиха съобщения на бившите си

Парис Хилтън си спомня за 'неудобната' Линдзи Лоън, сблъсък с Бритни Спиърс

Парис Хилтън си спомня за 'неудобната' Линдзи Лоън, сблъсък с Бритни Спиърс

Създателят на „американците“ се „бори“ с критики за „бавен“ сезон

Създателят на „американците“ се „бори“ с критики за „бавен“ сезон

Защо „Анатомията на Грей“ уби друг любим лекар в обрат, който няма нищо общо с COVID

Защо „Анатомията на Грей“ уби друг любим лекар в обрат, който няма нищо общо с COVID

Документалният филм за Наоми Осака разкрива години на борба с психичното здраве: „Какво съм аз, ако не съм добър тенисист?“

Документалният филм за Наоми Осака разкрива години на борба с психичното здраве: „Какво съм аз, ако не съм добър тенисист?“