Преглед на филма „Разделът за ритъм“: Блейк Лайвли се забива в трилър, който определено е извън темпото

Знаеш, че имаш проблем, когато някой от твоя филм нарича главния герой клише и няма контрааргумент, никога, по всяко време на филма. Разделът „Ритъм“ на Рийд Морано взема добре износен жанров материал и премахва цялата същност и изобретателност, оставяйки след себе си само неразвит сюжет, празен главен герой и усещане за гравитация, което е напълно незаработено.

Едва ли се чувства като приказка. Сякаш неясна структура по някакъв начин е имала собствен ум и се е скитала в кината без надзор.

Блейк Лайвли играе Стефани Патрик, млада жена, която е била една от първите две студенти в Оксфорд, но сега е секс работник, зависим от наркотици, което е цялата работа, която според секцията за ритъм е необходима, за да покаже, че е тъжна. Семейството й, аморфна група от бездиагностични нишки на паметта, които очевидно Стефани е виждала само в две стаи в една и съща къща, е загинала при самолетна катастрофа, която също никога не виждаме.

Гледам видео:

Един ден репортер на име Кийт Проктор (Раза Джафри, Изгубени в космоса) се появява в нейния публичен дом, за да й каже, че катастрофата не е инцидент и вместо това е резултат от терористичен атентат. Нещо повече, атентаторът живее в нейния квартал. Няма причина той да й казва това: тя никога не го е питала за това и той няма нужда тя да предоставя полезна информация за историята си. Явно той просто предположи, че тя би искала да знае.Стефани бързо напуска работата си, получава информация в жилището му и се опитва да убие лошия човек, само за да открие, че тя просто не може да го направи и - ох! - тя подаде ръка на Проктор твърде рано, така че сега той е мъртъв и злодеят е избягал.

Прочетете също:

Единствената останала водеща роля на Стефани е мистериозният източник на информация на Проктор, който по някакъв начин предвижда, че може да я обучи да бъде убиец, което изглежда като разтягане. Но по някакъв начин тя е права (какви са шансовете?) Обучението включва бърз пристъп на джогинг, последван от доста хладно плуване, последван от тренировка с оръжие, където тя се научава винаги да стреля по хората два пъти. В крайна сметка тя завършва, като застреля някого веднъж. (Няма значение, предполагам.)Планът на Бойд и Стефани е зашеметяващо предприятие, в което тя се представя за известен, наскоро починал убиец, който изглежда смътно като Стефани, и се наема от човек на име Марк Сера (Стерлинг К. Браун), за да убива хора, които са участвали изключително в терористичната атака, която уби семейството й. Което е съвсем съвпадение, тъй като ако трябваше да убие някой друг, това би било наистина неудобно за разклатения морал на филма. Може дори да е било интересно, което не е modus operandi на The Rhythm Section’s modus operandi.

Разделът за ритъм е филм за отмъщение, в който всички елементи, които имат смисъл, са стратегически отстранени. Емоционалното ядро ​​е празно, защото загубата на Стефани е академична, никога висцерална и болката й се илюстрира само от снизходителни клишета за сексуалната работа. Всъщност не виждаме Стефани преди трагедията, освен в мимолетни, мълчаливи откъси от семейството си, които се гледат лунно. Очаква се да приемем, че има голям контраст, защото секс работата е банален филмов код за паднала жена. И тъй като никога не виждаме никакъв елемент от бомбардировката, който да отнеме и семейството й, мъката й е само неясна история, оправдаваща действието на филма, но никога не изглеждаща толкова значима на човешко ниво.

Прочетете също:

Сюжетът на раздела „Ритъм“ е изключително прост, но никога няма да разберете дали от диалога. Схемата за взривяване на самолета е описана като лабиринтна мрежа от съзаговорници, но никога не добиваме представа кои са те и какво всъщност искат. В един момент Бойд казва на Стефани, че истинският виновник е бил ислямски духовник, но когато тя задава последващи въпроси за него, Бойд веднага добавя, че свещеникът е умрял извън екрана, така че това вече е маловажно. И той е прав, тъй като този сюжет никога повече не се появява. Това е един от многото напълно излишни детайли, които правят иначе ясна сюжетна линия неясна.

Разделът за ритъм изглежда се опитва да възприеме познати филмови конвенции и да ги сведе до техните оригинални, базови елементи. Но остават само елементите на сюжета. Въвежда се идеята за болка, но усещането за нея напълно отсъства. Блейк Лайвли, актьор, способен да внесе голяма дълбочина и нюанс в опростен материал като „Плитките“, изглежда е бил инструктиран да изиграе Стефани, сякаш трагедията й е оставила празен лист, за разлика от някой, който е достатъчно задвижен, за да посвети целия си живот на отмъщението . Междувременно Джуд Лоу сякаш играе хлабав вариант на покровителствената си менторска фигура от „Капитан Марвел“, без никакви разкази или тематични основи, които правят такъв герой интересен.

Заснет със сурова тържественост от оператора Шон Бобит (Вдовици), филмът на Морано съществува в свят на сиви повърхности, засегнати от хладно, слабо осветление или тежки слънчеви лъчи. Това е сериозен подход към визуализирането на приказка, която е трудно да се вземе на сериозно, и за съжаление не прави нищо за издигане на материала. Монтажът на Джоан Собел („Нощни животни“) има разбираеми проблеми с поддържането на ясната структура на филма. Секцията за ритъм се отваря с опит за убийство, след което се съкращава до осем месеца по -рано, в средата на Стефани, която има ретроспекция до няколко години преди това. Няма възможност да заземите публиката от момента и филмът никога не намира основите си оттам нататък.

Има един изстрел с двойно еспресо, който The Rhythm Section намира, по средата на времето, когато ударът се разваля и Стефани се озовава в хаотично преследване на кола в Танжер. Морано (Мисля, че сега сме сами) проектира поредицата така, сякаш е единствен кадър, направен от пътническата седалка на колата на Стефани, тъй като тя се грижи безсистемно по претъпканите улици и колела от вражески превозни средства. За един кратък момент Разделът „Ритъм“ всъщност намира своя ритъм и илюстрира мъчителната интензивност на живота или смъртта, предизвикваща кървавото отмъщение, докато е почти изцяло неопитна. Ако целият филм беше толкова умно разработен и изпълнен, секцията „Ритъм“ може би си струваше да бъде следена.

Вместо това филмът на Морано никога не влиза в темпо. Това е проста история, направена излишно усложнена от детайли извън камерата и емоционален разказ, повдигнат от странна липса на интерес към човешкото чувство. Дори като просто упражнение за екшън филм, Ритъмът се препъва; изглежда, че половината от тялото произтича от нерешителността на Стефани.

Тя не е сигурна дали иска да се качи на самолет и семейството й умира. Тя не е сигурна, че иска да преживее отмъщение и репортер умира. Тя не е сигурна, че иска да убие друг терорист, а съпътстващите щети скачат нагоре по два отделни случая. Целият филм се основава на страстно мотивиран герой, но всички сцени в него разчитат на това, че тя има малко или никакво значение и всички - включително какъвто и интерес да е имала някога - умира в резултат на това.

Блейк Лайвли Лоукбук: 15 зашеметяващи стила „епохата на Адалин“ (снимки)

Предишен слайд Следващ слайд 1 от 16

TheWrap избира някои от най-добрите визии на звездата от роклите на филма от 20-ти век до съвременните моменти от червения килим

Преглед в галерията

Интересни Статии

Популярни Публикации

Ариана Гранде поема Белия дом и вероятно засенчва Пийт Дейвидсън с позиции

Ариана Гранде поема Белия дом и вероятно засенчва Пийт Дейвидсън с позиции

Хижа

Хижа

Шикозен и стилен модерен реконструкция от средата на века в Южна Калифорния

Шикозен и стилен модерен реконструкция от средата на века в Южна Калифорния

Бен Афлек е Батман: 16 актьори, които изиграха тъмния рицар пред него (снимки)

Бен Афлек е Батман: 16 актьори, които изиграха тъмния рицар пред него (снимки)

Близо 207 милиона яйца, припомнени сред страха от избухване на салмонела

Близо 207 милиона яйца, припомнени сред страха от избухване на салмонела

Ник Картър казва, че е взел ограничителна заповед на брат Аарон Картър, за да „защити“ семейството си

Ник Картър казва, че е взел ограничителна заповед на брат Аарон Картър, за да „защити“ семейството си

Звезди от „Здрач“, които постигнаха критичен успех след филмовия франчайз на Blockbuster Vampire (Снимки)

Звезди от „Здрач“, които постигнаха критичен успех след филмовия франчайз на Blockbuster Vampire (Снимки)

Central Perk е готов да вземе IRL на Starbucks като име на Студио „Приятели“ за авторски права

Central Perk е готов да вземе IRL на Starbucks като име на Студио „Приятели“ за авторски права

Какво, по дяволите, се случи в онзи финал на „Нашвил“ - ТРЯБВА да поговорим за Жулиета!

Какво, по дяволите, се случи в онзи финал на „Нашвил“ - ТРЯБВА да поговорим за Жулиета!

Обиколката на Ева Дайбърл в Чикаго

Обиколката на Ева Дайбърл в Чикаго