Режисьорът на „Банката на съпротивата“ изобразява таен герой зад „Най -големия банков грабеж в холандската история“

Като бъдещ режисьор, Яром Люрсен никога не е искал да прави филм за Втората световна война. В края на краищата вече бяха разказани превес от тези истории. Но когато беше направен паметник на човек, за когото никой наистина не знаеше в родната му страна Холандия, Люрсен се оказа привлечен от малко известната приказка.Той е герой, който винаги е бил скрит, каза Люрсен пред TheWrap „Стив Понд“ на Q&A във вторник след прожекция на неговия филм „Банкерът на съпротивата“, участието на Холандия в състезанието за чуждестранни филми на „Оскар“ и еквивалента на тази година Оскарите в Холандия - включително най -добър филм и най -добър актьор.

Прочетете също:Както подсказва заглавието, „Банкерът на съпротивата“ разказва историята на банкер от висша класа, който заедно с брат си помага за финансирането на съпротивата срещу Германия в Холандия, като рискува кариерата и поминъка си, за да открие тайна банка. Уолръвън ван Хол (Бари Ацма) играе брат, съпруг и баща на две деца, които първо решават да помогнат на съпротивата, изграждайки екип, за да създадат облигации, които ще бъдат предадени за пари, за да помогнат на евреите, страхуващи се от депортация, и протестиращите, страхуващи се да не се разпаднат . Актьорът Джейкъб Дервиг играе брат на Уолравен, Гийс.

Lürsen каза на публиката в Landmark Theatre в Лос Анджелис, че фургоните не помогнаха на съпротивата, защото бяха евреи. Всъщност те изобщо не бяха евреи и можеха лесно да избягат в Англия, ако искаха. Но вместо това фургоните се чувстваха, че са в най -добрата позиция да помогнат на своите ближни.[Walraven] започва да се съпротивлява на съпротивата, каза Lürsen. В крайна сметка той става паякът в мрежата на цялата съпротива.

Всъщност Уолравен щеше да бъде толкова преплетен в съпротивата, че в крайна сметка се озова с пет различни кодови имена, като почти никой не знае истинската му самоличност, според Lürsen. Макар че това не е точно това, което е изобразено в последния филм, придобит от Netflix-Walraven отива от ван Туил, за да прикрие самоличността си-Lürsen и продуцентите на филма се погрижиха да се обърнат към потомците на van Halls, за да получат историята като възможно най -точен.

Първоначално семейството на ван Хол се колебаеше да се съгласи да помогне на филма, страхувайки се, че това ще се превърне в голям екшън филм.Бащите ни никога не са имали оръжия, каза Люрсен, че фургоните са му казали.

Прочетете също:

Lürsen ги увери, че историята ще се съсредоточи върху две неща: Първо, това ще бъде история след емоционалната връзка между братята. Второ, той ще се опита да изобрази най -големия банков обир в холандската история по начин, който отдава почит, но и остава честен относно това, което всъщност се е случило.

Един от начините, по които продукцията остана честна, беше заснемането на сцени на места, максимално подобни на тези през действителния период от време. Например банката, която се вижда да ограбва във филма, е същинската, която са ограбили преди 70 години. Графикът на снимките беше строг отчасти поради прецизните им места за заснемане. Lürsen призна, че продукцията е преминала през 18 различни града за 36 дни в Холандия и Белгия, като често се е налагало да се спре интензивният трафик, само за да се получи един изстрел.

Но изискваната работа си заслужаваше. Сега, когато паметникът в памет на Walraven е издигнат срещу холандската държавна банка през 2010 г., във филма има жив паметник на неговите усилия. Lürsen каза, че ван Halls покани 300 от членовете на семейството си да гледат филма за специална прожекция, когато филмът се отвори. След това Люрсен чу три думи, които го увериха, че всичко си заслужава.

защо не мога да си направя оргазъм

Сега ти си семейство, казаха му.

Портрети от прожекционната серия на Еми от TheWrap за 2018 г. (изключителни снимки)

 • Евън Питърс, Дакота Фанинг, Алекс Рич и Люк Еванс, Еми Екранизираща серия

  Евън Питърс, Дакота Фанинг, Алекс Рич и Люк Еванс, панел за екранизация на Еми

  Снимано от Ървин Ривера за TheWrap

 • Сара Реа, писта по проекта

  Сара Реа, изпълнителен продуцент, 'Project Runway'

  Снимано от Ървин Ривера за TheWrap

 • Рейчъл Блум, луда бивша приятелка

  Рейчъл Блум, „Луда бивша приятелка“

  Снимано от Monika Sed за TheWrap

 • Алин Брош Макенна, луда бивша приятелка

  Алин Брош Маккена, „Луда бивша приятелка“

  Снимано от Monika Sed за TheWrap

  колко време да получите 23andme резултати
 • Алин Брош Макенна и Рейчъл Блум, луда бивша приятелка

  Алин Брош Маккена и Рейчъл Блум, „Луда бивша приятелка“

  Снимано от Monika Sed за TheWrap

 • Дейвид Крейн, Епизоди

  Дейвид Крейн, „Епизоди“

  Снимано от Monika Sed за TheWrap

 • Джефри Кларик, Епизоди

  Джефри Кларик, „Епизоди“

  Снимано от Monika Sed за TheWrap

 • Дейвид Крейн и Джефри Кларик, Епизоди

  Дейвид Крейн и Джефри Кларик, „Епизоди“

  Снимано от Monika Sed за TheWrap

 • Дан Гур, Бруклин Nine-Nine

  Дан Гур, „Бруклин девет-девет“

  Снимано от Monika Sed за TheWrap

 • Джефри Кларик, Рейчъл Блум, Дан Гур, Дейвид Крейн и Алин Брош Маккена, Еми Панел Скрининг

  Рейчъл Блум, Джефри Кларик, Дан Гур, Дейвид Крейн и Алин Брош Маккена, Еми скрининг панел

  Снимано от Monika Sed за TheWrap

Предишен слайд Следващ слайд 1 от 32

Евън Питърс, Дакота Фанинг, Алекс Рич и Люк Евънс са сред звездите, които се отбиват в студията на TheWrap за интервю и фотосесии

Евън Питърс, Дакота Фанинг, Алекс Рич и Люк Еванс, панел за екранизация на Еми

Снимано от Ървин Ривера за TheWrap

Преглед в галерията

Интересни Статии