Преглед на „Чистката: Анархия“: Продължението на ужасите изглежда тъпо, като се опитва да изглежда умно

Подобно на 13-годишен знаещ всичко, „Чистката: Анархията“ разкрива дълбокото си безумие, като се опитва да изглежда умна. Миналогодишният изненадващ ужас, около 12-годишен период, в който всяка престъпност се освобождава и дори се насърчава, имаше в основата си наистина завладяваща предпоставка с нов обрат на текущата дистопична тенденция, прилив на истински социологически прозрения и антропологично подтискане на катарзисно насилие, датиращо от старозаветните дни.

Писател-режисьорДжеймс ДеМонакослед това пропиляваше своето съчетание от „Игрите на глада“, грубите расови и класови критики и мита за жертвената изкупителна жертва върху миопична история за нашествие на дома и разгневи много зрители в процеса.

Вижте видеото: Нов трейлър „Чистка 2: Анархия“ представя нови герои и убийствения 1 процент (видео)

DeMonaco получава допълнително проучване на предпоставката си с продължение, но той дава повече причини да разочарова феновете, като увеличава броя на тялото вместо IQ. Докато оригиналният филм се възползва от тесен сюжет и сравнително малки, но добре дефинирани залози, като се фокусира върху едно семейство, тромавата, прекалено сложна Анархия намалява, за да последва твърде много герои и да запълни картината с ненужни и все по-тъпи хаоси.

Още по -лошо, тъй като той разчита на някакъв вид убийствена класова ярост, за да подхрани своя идентификационен номер, импулс, който живее само в съзнанието на параноични богати лудници, които сравняват призивите за финансова реформа с нацисткия кристален на страниците на Wall Street Journal. В крайна сметка анархията се чувства като филм, създаден за аудитория, която не съществува.2442_TP_00031.JPG_cmykВместо добре развитото ядрено семейство в първия филм, Anarchy представя герои, които представляват общество на ръба на колапса, фокусирано върху квинтет бежанци от разбити семейства: самотна майка и нейната дъщеря тийнейджърка, разведена с мъртъв дете и млада семейна двойка в разгара. Никой не получава пари, което в този еднопроцентен свят означава, че са станали плячка на злите богати.

Downtown LA се превръща в смъртоносно препятствие за Ева (Кармен Ейого) и Кали (Зоуи Соул), майка и дъщеря от проектите, които са спасени от опит за отвличане от фигура, подобна на Брус Уейн, известна само като сержант (Франк Грило). Подобно на почти всички останали, които не се свиват в домовете си през нощта на чистката, сержантът е за кръв - освен че има само една цел, човекът, който се измъкна с убийството на малкия си син.

предварително приготвяне на здравословни ястия за седмицата

Ева, Кали и сержант се обединяват в усилията си да намерят убежище от самоназначените гладиатори на Чистката, като препират съпрузи Шейн и Лиз (Зак ГилфордиКиеле Санчес), които бяха хванати по време на клането, когато колата им се повреди само минути преди началото на нощта.къде да вземем сладки тениски с графика

Прочетете също: Ник Джонас, Франк Грило Драматичен сериал на DirecTV получава ново заглавие, дата на премиера

Квинтетът постепенно разкрива два враждуващи корпуса, които се борят за бъдещето на Чистката: обученият и технологично напреднал отряд, който се опита да отвлече Ева и Кали, и праведната подземна партизанска клетка, предназначена да извика Черните пантери чрез техните тъмни барети, изкуствено военно облекло и политически гняв заради несправедливостта на Чистката. Годишният ден на отчитане непропорционално засяга бедните, твърди техният лидер Кармело (Майкъл К. Уилямс), въпреки че в насилието има и неизказан расов аспект.

В крайна сметка анархията е твърде карикатурна в политиката си, за да получи алегоричен резонанс, към който явно се стреми - и още по -лошо, просто не е забавно. Една ранна сцена, включваща пиян съсед, заплашващ да изнасили Ева и Кали в ранните часове на чистката, е толкова мъчителна, колкото филмът някога става, особено когато стане очевидно кои от героите сценарият ще пази в безопасност, като по този начин ще изглади усещането на филма за опасност. Твърде голяма част от сюжета просто кара квинтета да се движи из града без причина, докато телата се срещат с куршуми по много различни, но не непременно интересни начини.

Прочетете също: „Самолети 2“, които излитат в ужасна година за анимационни филми в касите

Бодростта на дома, с която представителите на правителството и медиите пожелават на зрителите щастливо убийство, никога не остарява, но това е ярък контраст с проникващото чувство за самосериозност на филма, което завършва с разкритие в трето действие, което стана глупаво от познаването и изглежда прикрепен предимно за настройка за триквел.

Може би ще бъде добре за DeMonaco да получи още един шанс да направи правилната чистка; досега не го е направил справедливо.

Интересни Статии