Професионалният трик, който баба ми ме научи да аранжирам цветя у дома

Баба ми винаги е била творчески тип. Тя отказва да използва рецепти, дори ако това означава да експериментирате на големия семеен празник - когато се съмнявате, добавете още подправки и тире на Дърки или Кристален лют сос, винаги казва тя - и би могла да накара диван с леопардов печат фин порцелан на кралицата. Нека просто кажем, че правилата всъщност не са нейното нещо.

Докато не станах по-възрастен, не знаех, че веднъж дори е използвала своите изкусни умения, за да работи, като прави цветя за сватби. Започна като хоби и услуга за приятели, но скоро се превърна в пълноценен бизнес. И така, най-накрая имаше смисъл защо тя винаги е имала най-добрите малки аранжировки, разпръснати край леглата и във всяка стая за прахове, когато идваме на гости. Ще има изискани цветя от разсадника, съжителстващи с диви, които тя е намерила някъде на поле. Красив хаос.

Оказва се, че не е толкова лесно да направите без усилие перфектни аранжировки от цветя сами вкъщи или поне така разбрах, когато се опитах да поема задълженията за цветя за Деня на благодарността една година. Можех да смесвам и съчетавам различните цветя и цветове, като си спомням любимите й комбинации - не прекалено съвпадение и не смейте да се приближите всякакви дъх на бебето, предупреждава тя, но не успях да се замисля как да ги събера във ваза, за да изглеждат професионално направени, вместо да ги вземат от кошчето в магазина за хранителни стоки.

Денис Ричардс и Ричи Самбора

Когато я попитах как мога да подредя цветя като нея, тя ме пусна по един прост трик, достатъчно лесен за запомняне, когато имах ваза за пълнене вкъщи. Без излишни украшения или пух. Само едно ощипване, което би помогнало на всеки аматьор-аранжист: Помислете за различни дължини. Когато прехвърляме закупен от магазина букет във ваза, първият ни инстинкт е да го задържим до вазата и след това да стигнем до нарязването на всички стъбла, за да бъдат с еднаква височина - тоест, която височина изглежда подходяща за вазата. Е, не правете това. Помислете за различни дължини.

За да бъде конкретна, тя каза да отделите около щедра пета от вашите цветя от останалите. След това не забравяйте да отрежете тези около един до два инча по-къси от останалите цветя. Поставете по-дългите цветя във вазата и след това оградете външния ръб на аранжировката с по-късите цветя. Това създава по-закръглена аранжировка на много нива, която не изглежда просто като вашата любима ваза с много дълги стъбла и пуф от цъфтящи цветя в горната част. Оттам можете да извадите някои екстри, за да намалите по-кратко и да запълните всички дупки.Изглежда обяснимо, но понякога най-малките неща правят огромна разлика. За някой, който никога не е бил домакин на душ, вечеря или друг повод, който изисква някакъв флорален нюх, това може да бъде особено полезно, за да бъдете на върха на ума си и работи чудесно, когато смесвате различни видове цветя в една ваза. Само не забравяйте да променяте дължините на всеки тип, който използвате.

Повтарям си мантрата на баба си всеки път, когато подреждам цветя, дори ако съм малко измамник. Тя би одобрила. Тя така или иначе предпочита да става мошеник.

Цветята могат да бъдат тайно по-трудни за овладяване, отколкото си мислите, така че тук се надяваме върхът на баба ми да го направи малко по-малко стресиращ за поне една южна домакиня там.Интересни Статии