Преодоляване на страха да не бъдеш достатъчно добър

Бях ужасен да започна собствен бизнес. И дори сега - сега, когато направих скок и съм в него, за добро или за лошо - все още се страхувам поне малко, всеки ден. Ще имам моменти (или часове или дни), когато вярвам, че не съм достатъчно умен, недостатъчно продуктивен, недостатъчно талантлив, за да направя тази работа. Ще бъда сигурен, че не съм достатъчно компетентен да изградя бизнес и да постигна успех, колкото и да го искам - и колкото и вече да съм доказал обратното. Има дни, в които съм убеден, че всеки успех, който съм имал досега, е бил случайност - внимателна комбинация от късмет и време. Така че дори аз се боря с чувства, че просто не съм достатъчно добър. Ами ти?

Не всеки ден е такъв, разбира се. Има дни, в които се чувствам по-уверен, когато вярвам в собствените си способности, но може да е трудно да си спомня онези моменти на позитивност, когато съм затънал в чувство на неувереност в себе си, когато се чувствам самозванец или когато Сигурен съм, че никога няма да се справя с небесния успех на другите жени предприемачи, които наблюдавам и се възхищавам.

Приятелите ми често са изненадани да чуят това, точно както аз съм изненадан да чуя за собствената им несигурност. Жените в живота ми са невероятно умни, трудолюбиви и талантливи. И не казвам само това, защото те са ми приятели (въпреки че, разбира се, това са много от причините, поради които искам да започнат в живота ми!). Казвам това, защото наистина вярвам в техните способности и тяхната стойност - виждам го и го чувам и го чувствам всеки път, когато говоря с тях. И така, изненадващо е да чуем, че те не винаги се чувстват еднакво. Но отново, нито аз.

„Изпитвам голям натиск винаги да бъда най-добрият във всичко - най-добрата съпруга, дъщеря, приятел, колега, модел за подражание, довереник, шаферка, булка, кучешка мама и т.н. Вие го кажете, опитах се бъдете най-добрият в това “, казва Шанън Шапиро, 25-годишен мениджър по маркетинг на продукти от Westlake Village, Калифорния. „ИСКАМ да бъда всички тези неща за всички, но истината е, че не е възможно човешки да бъде всичко за всички. Колкото и силно да го искате. “

Емили Грийнър, съосновател и главен изпълнителен директор на „Аз съм това момиче“, добавя: „Тичаме всеки ден и се оглеждаме в огледалото, но всъщност не се виждаме. Всички ние гладуваме да бъдем видени, да бъдем чути, да си принадлежим. ”Проучване след проучване потвърждава, че това желание да бъде всичко за всички и последващият страх да не бъдат „достатъчно добри“ са широко разпространени, особено сред жените. И аз лично съм го виждал да се проявява не само в професионалния ни живот, но и в личния ни живот. Не може да се отрече, че това е вредно за нашия личен и професионален напредък, за нашите взаимоотношения и най-важното за нашата любов и доверие в себе си.

Защо не съм достатъчно добър?

Има, разбира се, много различни фактори, които допринасят за това да не се чувствате достатъчно добре, включително обичайните заподозрени: нереалистичното изобразяване на жените в модата и медиите, привидно постоянните мрънкания, за да бъдете най-добрата жена / майка / управител на заседателната зала, която можете да бъде и, разбира се, Бионсе.

Ако разпознаем и обърнем внимание на източника на нашето съмнение в себе си, има по-голяма вероятност да го осъзнаем и да можем да го преодолеем, щом започне да се прокрадва. Затова е важно да се отбележи, че две от най-големите привържениците на ниското самочувствие се нуждаят от малко повече саморефлексия: постоянно сравнение на себе си с други жени (особено в социалните медийни платформи) и безумния натиск, който оказваме върху себе си да правим, да бъдем и да имаме всичко това.Сравнение

здравословни ястия, приготвени за седмицата

„Ние сме обсебваща култура от тип икони, затова искаме да бъдем като другите хора“, каза Емили. И ще се съглася.

Като общество ние идентифицирахме невидими маркери за успех: имате ли процъфтяваща кариера и хубава къща? Женен ли си? Здрави ли сте и с конвенционална форма? По-често сравняваме себе си с тези, които смятаме, че вече са постигнали тези „постижения“ - дори ако тяхната действителна реалност може да е различна от това, което възприемаме, или ако нашата лична дефиниция за успех не е равна на тази на някой друг.

Като общество ние идентифицирахме невидими маркери за успех. По-често сравняваме себе си с тези, които смятаме, че вече са постигнали тези „постижения“.

„Мисля, че социалните медии играят огромен фактор в това да накарат жените да се чувстват така, сякаш трябва да бъдат абсолютно съвършени през цялото време. Толкова по-лесно е да се сравниш с привидно перфектния живот на другите и да бъдеш засмукан в заешка дупка на сравнение, неувереност в себе си и срам “, казва Найла Блейдс, 30-годишният съосновател на маркетинговата агенция за социални медии, Дона и Найла.

Алишан Хопинг, 32-годишен специалист по наемане на здравни грижи от Атланта, се съгласява: „Интернет предизвиква голяма част от този натиск, защото има постоянен бараж на някой, който прави повече. Някой да е по-добър. Някой дава повече. Това е изтощително. '

Когато се озова в режим на сравнение (едно бързо превъртане през Instagram трябва да свърши работа!), Опитвам се да претегля възприятието си с вероятната реалност. И си напомням, че определението на някой друг за постижение не е задължително да е мое. Винаги се стремя да разбера какво означава „успех“ според моите условия и не забравям да гледам собствения си живот през този обектив.

Запомнете, притежавайте своята дефиниция за успех, а не нечия друга.

Самоналягане

Въпреки че чувствата на ниско самочувствие могат да бъдат проследени от външни източници, натискът да бъдеш перфектен често идва отвътре.

В нейната книга Даровете на несъвършенството: Оставете този, който мислите, че трябва да бъдете, и прегърнете кой сте , писател и професор по изследвания, Брейн Браун, казва: „Перфекционизмът е саморазрушителен, просто защото няма такова нещо като перфектен.“

И мисля, че повечето от нас по същество знаят това. И така, защо постоянното търсене за това? Ако разбираме, че перфекционизмът не е реалност, защо се натискаме да го постигнем? За постигане на непостижимото?

„Ние като жени оказваме натиск върху себе си, защото знаем на какво сме способни и искаме да сме сигурни, че ще изпълним собствените си очаквания за това“, каза Стефани Герами, 29-годишен асоцииран директор на маркетинг, живеещ в Ню Йорк. „Въпросът е да променим собственото си мнение относно факта, че е добре да нямаме всичко заедно 100% от времето.“

Разбира се, има стойност в поставянето на високи очаквания - и в това да се напъвате да преследвате цели и постижения извън зоната си на комфорт. Но се опитвам да си спомня, че стремежът към нещо - преминаване покрай страха от „да не е всичко заедно“ и продължаване на това, което искам така или иначе (както направих с моя бизнес) - също е своя собствена версия на успеха, независимо дали се провали или не.

Как да преодолея страха да не бъда достатъчно добър?

И така, какво тогава? Как да преминем покрай този страх? Не можем просто да избегнем завинаги песента на сирената на Us Weekly и Instagram (е, със сигурност не мога да притежавам някаква свръхчовешка воля, която губи време). След като разпознаем чувството си за неадекватност и сме определили източника на нашата несигурност, как да продължим напред?

Борбата несъмнено е реална. Но мисля, че можем да променим това.

Бъдете честни и насърчителни

Ако всички бяхме малко по-прозрачни за живота си, за страховете си, за това къде чувстваме, че не достигаме - може би ще разберем по-добре, че всички се борим с това, всички сме заедно в това.

Не казвам, че трябва да (или трябва) да отидете в интернет, за да излъчите най-дълбоката си несигурност, но поне можете да бъдете отворени и честни с хората, на които имате доверие. Всички имаме хора в живота си, които ни познават добре - такива, които често могат да ни видят по-добре, отколкото ние самите. Обърнете се към тях за перспектива, когато най-малко можете да го видите.

колко голяма е 700 кв

Donna Queza, 30-годишна съоснователка на маркетинговата агенция за социални медии, Donna and Nailah, споделя: „Работих много усилено, докато остарявам, за да се обградя с умни, честни хора. Тук не става въпрос за сравнения и еднозначност, а наистина за намиране на хора, които ви подкрепят и ви правят по-добра версия на себе си. '

„[At I Am That Girl], нашият специален сос е уязвим и споделяме честно там, където не смятаме, че сме достатъчно добри“, каза Емили. „Когато един човек е достатъчно смел да направи това, всеки изпитва разрешение да направи същото. Изведнъж имате стая, пълна с хора, които се чувстват комфортно да бъдат това, което са. '

Когато се окажете, че сравнявате задкулисието си с перфектно филтрираната макара от нечий чужд живот, не забравяйте, че всеки от нас има свои собствени „задкулисия“: частни борби и грешки и несигурност.

Когато провеждам такива разговори с приятели, ми се напомня, че моите хора - и повечето жени - страдат от същата несигурност, която и аз. И колкото повече ги вдигам, толкова по-добре се чувствам и по-лесно е всеки от нас да разпознае собствените си положителни качества.

Не забравяйте, че да имате всичко заедно е нереалистично (за ВСИЧКИ НАС)

Когато се окажете, че сравнявате задкулисието си с перфектно филтрираната макара от нечий чужд живот, не забравяйте, че всеки от нас има свои собствени „задкулисия“: частни борби и грешки и несигурност. Много рядко ги публикуваме, за да ги види светът.

Стефани Зиферт, 29-годишна маркетингова координаторка и майка на две деца, признава това: „Мисля, че е важно да осъзнаем, че всеки се чувства така, сякаш не е достатъчно добър в някакъв аспект от живота си.“

Когато започна да виждам други хора (особено жените, на които се възхищавам най-много) такива, каквито са всъщност - красиви, несъвършени човешки същества, точно като мен - и не такива, каквито ги възприемам, е по-малко вероятно да се сравнявам с тях по начин, който намалява реалността на това, което съм аз, и моята ценност за света (или тяхната!).

Съсредоточете се върху това, което правите правилно

„Никой не е съвършен и вместо да се преструваме, че сме, трябва да признаем силните страни, които имаме, и да се фокусираме върху положителните“, добавя Стефани Зиферт.

За всяка грешка, която сте направили, за всяка възможност, която сте пропуснали, за всичко, което искате да сте казали, не забравяйте: направили сте много повече правилно. Когато сме затънали от това, къде ни липсва, ние сме слепи за всичко, което правим, за нас. Всеки момент, когато правим правилния ход или казваме правилното нещо, имаме моменти, когато сме достатъчно добри. Повече от достатъчно добре.

Трябва да отдадем повече доверие на тези моменти. Запишете ги и се върнете при тях, когато имате нужда. Гордейте се със себе си. Вие сте далеч по-мъдри от грешките, които сте допуснали. Вие сте далеч по-добри от моментите, които искате да можете да направите по различен начин. Вие си струвате повече - отвътре и отвън, отколкото си давате кредит. Всички ние сме.

Вие сте достатъчно добри.

изображение чрез

Ще харесате и:

ПРОЧЕТИ: 21 начина да се почувствате по-добре, когато сте заседнали в рутина

ПРОЧЕТИ: Какво е синдром на Imposter и как да го прекратим веднъж завинаги

ПРОЧЕТИ: Беседа за кафе: Какви съвети бихте дали на 23-годишния си Аз?

Интересни Статии