Тайнствен победител в най-голямото изплащане на лотария в историята на САЩ Дарява на жертвите на Торнадо в Алабама

Увреждане на Торнадо в Алабама Увреждане на Торнадо в АлабамаКредит: Elijah Nouvelage / Getty Images

Щастливата жителка на Южна Каролина, която по-рано този месец претендира за джакпота Mega Millions от 1,5 милиарда долара от миналия октомври, реши да даде част от новооткритото си богатство за редица много достойни каузи.

В допълнение към няколко благотворителни организации в Южна Каролина, жените, които са избрали да останат анонимни, са дарили част от изплащането си на стойност $ 878 000 000 еднократно (най-голямото, присъдено на един победител в историята на САЩ) на Червен кръст на Алабама за подпомагане на облекчението на торнадото.

Адвокатът й Джейсън Кърланд каза CNN че е решила да дари, защото е взела парите, когато катастрофално торнадо от F3 удари Алабама в началото на март.

„Чувствах се просто така, сякаш имахме това страхотно събитие, когато наблизо имаше страдащи хора“, обясни той.

Другите организации включват Роналд Макдоналд Хаус Благотворителни организации от Колумбия, Южна Каролина ; В средата, благотворителна организация, която помага на жени с рак на гърдата; на Град Симпсънвил Арт Център ; и One SC Fund за облекчение на урагана Флоренция.ГЛЕДАЙ: „Казваш на Бога, благодаря ти!“ Възрастна жена по чудо е изтеглена от дома, изравнена от Алабама Торнадо

„Думите не могат да опишат чувството за такъв невероятен късмет“, каза победителката в изявление чрез адвоката си в четвъртък.

„Наистина осъзнавам, че подобно щастие носи огромна социална отговорност и ми дава уникалната възможност да помагам, подкрепям и допринасям за благотворителни дейности и каузи, които са ми близки до сърцето.“най-добрият приятел на Малия Обама

Интересни Статии