Рецензия на „Пророкът“ на Калил Джибран: Лиъм Нийсън и Салма Хайек се опитват да поставят поезията в движение

Учебник, демонстриращ как добрите намерения не винаги водят до добро създаване на филми, „Пророкът“ на Калил Джибран включва звезден състав на вокални изпълнители и показателен списък с аниматори с имена зад кулисите. Ясен труд на любовта, където трудът показва, Пророкът има рамкирана история, режисирана от Роджър Алерс (Аладин), с допълнителни винетки от осем режисьори на анимации, включително Бил Плимптън, Нина Пейли и други.

Частично подкрепен от Участник медии - със самата Хайек сред списъка на продуцентите - Пророкът се чувства като филм, любопитно разделен срещу себе си. Възрастните може да не се нуждаят от анимацията и шалтето, за да оценят това, което действителните стихотворения на Джибран от неговата едноименна колекция от 1923 г. трябва да кажат за себе си; децата, привлечени от широкооките анимирани герои, могат да бъдат объркани относно превръщането на оригиналната история на книгата в политизирано устройство за рамкиране, тъй като поет на име Мустафа (Лиъм Нийсън) е освободен от седем години домашен арест в предмодерно Средиземноморие град и изправен пред принудително изгнание за работата си.

Прочетете също:Хайек гласува Камила, жената, натоварена да почисти уютната вила на Мустафа от затвора; дъщеря й Алмитра (Quvenzhané Wallis) е проблемна измамница, която не говори от смъртта на баща си преди две години. Разбирайки се без разрешение в работния ден на майка си, тя е наш свидетел на това, което се случва с Мустафа, тъй като освобождаването му започва все повече да прилича на различен вид затвор. По пътя Мустафа интонира различни стихотворения от Пророка - за свободата, брака, работата, любовта - и те са анимирани от гост -режисьорите, които ги превръщат в кратки винетки, всеки с различен стил, различен от рамкиращите части на филма.

Прочетете също:Добрата новина е, че много от тези епизоди са красиви, поразителни и изразителни. Paley's, за деца, пулс и звънене с движение; Том Мур от „Песен на морето“ и „Историята на Келс“ изработва сегмент за любовта, който съчетава отличителния му анимационен стил с геометричните блестящи форми и забележителности на класическа картина на Густав Климт. За съжаление, филмът периодично ни връща обратно в кадровата последователност, която има любопитно твърде гладък и прекалено рязък вид на Flash базирана компютърно изработена анимация, което кара Пророка често да изглежда и да се чувства като най-сериозния епизод на Арчър някога направени.

Прочетете също:

Лесно е да се уважат стремежите на Пророка. Повечето анимационни филми съществуват, за да накарат децата да купуват неща и идеята, че този ще ги насърчи да мислят повече, отколкото да ги изисква да изискват пластмасови дрънкулки, е една, която със сигурност мога да уважа. В същото време усещането на Amblin-Entertainment-Meet-Amnesty-International във филма, смесвайки широко семейно забавление с широкоразпространени мисли за поезия и политика, може да бъде твърде много, за да бъдат преодолени дори най-талантливите гласове и аниматори.неща, които да донесете на барбекю парти

Прочетете също:

Kahlil_GibranИзпълнителите са отлични, дори ако имате усещането, че не са прекарали повече от следобед в звукозаписната кабина. (На 84 минути Пророкът се чувства твърде кратък и, когато провисва, близо до вечен.) Но интонирането на поезията се чувства като тъжна недостатъчна употреба на таланта на Нийсън, а характерът на Мустафа е двуизмерен светец. Хайек и Уолис също вършат добра работа - дотолкова, че почти ви се иска филмът просто да се фокусира върху Камила и Алмитра. Други светила в гласовия състав също доставят, включително Алфред Молина играе избухнало ченге, Франк Лангела е ледено студен слуга на държавата.

Allers е един от трите кредиторски сценаристи, но това е ясен случай, при който много ръце не правят леката работа; символиката и подтемите тук са доста близо до повърхността и тази повърхност е доста тънка. Всеки, който търси въведение в поезията на Джибран, може да го намери във всяка книжарница; „Пророкът“ на Калил Джибран е болезнено добронамерен, но не особено добре изпълнен и неговите провали като филм не могат да бъдат пренебрегнати.

общи предмети, намерени в килера

30 най -бруто анимационни филма за всички времена в цял свят

 • Поглед към най -добрите анимирани създатели на пари от май 2020 г., от „Кралят на лъвовете“ до „Зоотопия“. Цифрите не се коригират спрямо инфлацията.

 • Гаден Аз 3

  8. „Презрян аз 3“ (2017)

  Бруто в световен мащаб: 1,034,799,409 $

  Проследяването на Illumination-с участието на русокосия брат на Gru-стана най-големият брут на франчайза.

 • 7. „История на играчките 3“ (2010)

  Световна бруто: 1 066 969 703 долара

  първо ретинол или хиалуронова киселина

  Построена на критична и търговска репутация на Pixar, третата вноска в мега-франчайза донесе големи печалби.

  Pixar Studios
 • История на играчките 4 Форки Уди

  6. „История на играчките 4“ (2019)

  Световна бруто: 1 073 394 593 долара

  Почти две десетилетия след последния филм, Уди и Бъз и бандата се завърнаха за най-касовия филм в поредицата (т.е. без корекция спрямо инфлацията).

  Дисни
 • 5. „Миньони“ (2015)

  Световна бруто: $ 1,159,398,397

  Малките жълти помощници преминаха границата от 1 милиард долара в края на август, като събраха повече пари от „Despicable Me“ и „Despicable Me 2“ за Universal Pictures.

  Universal Pictures/Illumination Entertainment
 • невероятни 2 има сцена след кредити

  4. „Incredibles 2“ (2018)

  Световна бруто: 1 242 805 359 долара

  Свръхмощното семейство се завърна в действие цели 14 години след оригинала - но далеч надмина киното на оригиналния филм.

  Дисни / Pixar
 • Замразени филми с най-висок брут

  3. „Замръзнал“ (2013)

  Световна бруто: 1 276 480 335 долара

  Невероятният хит на Disney за 2013 г. заема челното място в боксофиса. И тогава имаше мърчандайзинг, видео при поискване и домашно видео, което публиката просто не можеше да пусне ...

  Disney Animation Studios
 • Frozen II Elsa

  2. „Замръзнал II“ (2019)

  цветове за нокти за тъмни тонове на кожата

  Световна брутна сума: 1 450 506 933 долара

  Въпреки че не успя да спечели номинация за Оскар за най -добър анимационен филм, това продължение все пак успя да надмине предшественика си.

 • Цар Лъв

  1. Кралят на лъвовете (2019)

  Бруто в световен мащаб: 1 631 724 000 долара

  Независимо дали филмът е анимационен или действието на живо е било предмет на дебат, новият „Цар лъв“ е компютърно анимиран, затова го поставяме в списъка.

  hum nutrition преглед на червения килим
  Дисни
Предишен слайд Следващ слайд 1 от 31

Анимационни герои, които почистиха в световния боксофис, от Краля лъв до Невероятни 2

Поглед към най -добрите анимирани създатели на пари от май 2020 г., от „Кралят на лъвовете“ до „Зоотопия“. Цифрите не се коригират спрямо инфлацията.

Преглед в галерията

Интересни Статии

Популярни Публикации

Този собственик на жилище във Вирджиния измисли онзи най-добър трик за плашене на мечки

Този собственик на жилище във Вирджиния измисли онзи най-добър трик за плашене на мечки

10 знаменитости, които са имали лоши срещи с фенове

10 знаменитости, които са имали лоши срещи с фенове

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп стартира комуникационна платформа „От бюрото на Доналд Тръмп“

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп стартира комуникационна платформа „От бюрото на Доналд Тръмп“

Режисьорът на „Deadpool 2“ Дейвид Лайч за тази изненадваща Vanisher Cameo: „Беше едно поемане“

Режисьорът на „Deadpool 2“ Дейвид Лайч за тази изненадваща Vanisher Cameo: „Беше едно поемане“

Тайната за почистване на тази готварска чиния

Тайната за почистване на тази готварска чиния

Празнични цветове за нокти Hoilday, които да изпробвате тази година

Празнични цветове за нокти Hoilday, които да изпробвате тази година

Jana Kramer казва, че One Tree Hill Costar 'Made It Hell' на снимачната площадка

Jana Kramer казва, че One Tree Hill Costar 'Made It Hell' на снимачната площадка

Шоурънърът „Бруклин девет-девет“ премахна всичките 4 епизода, които е написал за сезон 8, казва Тери Крюс

Шоурънърът „Бруклин девет-девет“ премахна всичките 4 епизода, които е написал за сезон 8, казва Тери Крюс

Какво мислят 3 жени за връзката им на дълги разстояния

Какво мислят 3 жени за връзката им на дълги разстояния

Колтън Хейнс за това защо му отне толкова време, за да излезе: Казаха ми „Няма да работя“ (видео)

Колтън Хейнс за това защо му отне толкова време, за да излезе: Казаха ми „Няма да работя“ (видео)