Вътре в отличното приключение „Бил и Тед“ на Уилям Садлър и ролята на повторен жътвар за ново продължение (ексклузивно)

Twitter / TooFab / Orion Pictures

Актьорът споделя как ролята му е позволила да се освободи от автобиографията си, играейки „гризли, злодеи“ - и се изсипва върху четката му с тайните служби.

Той може да играе Смърт във филмите „Бил и Тед“, но за звездата Уилям Садлър стъпването в дрехите на жътварите е всичко друго, но не мрачен .

29 години след първото изиграване на Мрачния жътвар в „Билд & Тед Божественото пътешествие“, Садлър отново нанесе бялата боя за лице, за да повтори ролята си в новата „Бил и Тед Face the Music“ - добавя нова глава към собствената си отлично приключение в поредицата.преди и след отстраняване на черни точки

TooFab настигна Sadler преди излизането на новия филм във VOD тази седмица, където той погледна назад към своя невероятен и неочакван кастинг и се отвори за връщането към частта толкова много години по-късно.

Според Садлър, който беше на 41 години, когато първият филм падна, кастинг отделът първоначално търсеше някой по-възрастен за ролята. „Знаеш ли, той е на 1000 години или на 10 000 години и знам, че са мислили за хора като Кристофър Лий“, обясни актьорът.„Но [Смъртта] също е смешна. Тогава вярвам, че разговаряха с Кристофър Лойд, който можеше да изиграе този луд - продължи Садлър. 'Той също би бил страхотен в него!'

Садлър се записва на лента за ролята, прави чехословашки акцент за прослушването и не чува нищо в продължение на три седмици, приемайки това като знак, че не е получил ролята. Режисьорът на кастинга обаче в крайна сметка се обади - и го посъветва да промени външния си вид за следващия рунд.

Тя каза: „Трябва да се върнеш. Направете прослушването отново, но трябва да отидете в магазин за Хелоуин и да вземете малко сиво и да го поставите в косата си и да почерните зъбите си или нещо подобно, защото те смятат, че сте твърде млад и прекалено хубав “, спомня си той.Вместо да го направи сам, Садлър се обади на Скот Х. Едо - гримьора на „Умирай трудно 2“, който току-що беше заснел - и го накара наистина да го направи.

„Сутринта на прослушването отидох при него в Марина дел Рей и той ме накара да изглеждам като правдоподобен 70-годишен човек“, каза Садлър, който тази година навърши 70 години. „Всъщност изглеждам по-добре сега, отколкото той ме направи, и се качих в колата си и отидох от дома му до прослушването. И отново направих прослушването.

Той приземи частта и завъртя разтърсващ напълно различен, скелетен грим в самия филм.

„Подправеното пътуване на Бил и Тед“ завърши с изтеглянето на по-малко от половината от оригинала, макар че редица високопоставени критици дадоха на филма солидни отзиви - и похвалиха работата по кражба на сцената на Садлер, по-специално като „Смърт“. През годините след това филмът се превърна в култова класика, като феновете празнуваха по-сюрреалистичната посока, изследвана от продължението.

'Току-що имах топка, изпълнявайки толкова голям, пълен характер', каза Садлър, който обясни, че ролята му дава 'шанса да бъде забавен за първи път'.

„Кариерата ми в Холивуд до този момент беше един гризли, злодей след друг“, каза той. „Не се оплаквам ... плаща сметките ... но смешното винаги ми е било на сърцето. Винаги съм се радвал да играя в този пясъчник. '

Забавен факт: Садлър също има епизодичен филм във филма без костюми, като съпругата и дъщеря му от реалния живот се присъединяват към него за кратко участие като британско семейство по време на кулминацията на филма. Сега малкото му момиченце има собствени деца - деца, които тепърва ще виждат камеята на майка си.

През 29-те години след „Лъже пътуване“ Садлър казва, че що се отнася до феновете, „всички искат да си направят четка със смъртта“. Докато той имаше известна анонимност, когато филмът беше пуснат за първи път, благодарение на грима и ниските каси на филма, любовта непрекъснато нарастваше с течение на времето.

книги за 19 годишни жени

„Полицаите понякога ме разпознават - предполага той, - предполагам, защото наистина са добри с лица.“

Между работата си като Смърт и главния антагонист в „Умирай трудно 2“, Садлър открива, че често бива спиран на летищата от охранители, които не могат да се настанят как те го познаваха, но знаеха, че трябва да бъдат загрижени.

- Това се случи с момчетата от Тайните служби. Отидох на второто откриване на Клинтън - добави той. „С жена ми танцувахме ... излизаме на дансинга, в смокинг ... и изведнъж съм заобиколен от моите момчета от Тайните служби и един от тях дойде при мен и каза: 'Г-н. Садлер? Аз казах да?' и те казаха: „Ах, приятна вечер.“

„Отново те знаеха, че познават лицето, не знаеха откъде го познават, но не беше добре“, обясни той. „А Клинтън щеше да пристигне след 15 минути и те бяха като:„ Не, добре е. Той е актьор. '

Преминете напред 20 години и Садлър получи обаждане от Ед Соломон, сценарист на трите филма „Бил и Тед“, попита дали ще слезе да се върне, за да играе „Жътварката“.

'Той някак описа какво мисли, къде мисли да вземе характера и аз бях развълнуван', каза той. „Гледах първите две, за да се приготвя да направя третата. Исках да си напомня какво съм направил и акцента и жестовете и т.н. И бях наистина изненадан колко достъпен ... колко достъпен ми беше този герой.

„Все едно го държах в кутия или нещо подобно в продължение на 30 години. Той чакаше да излезе и накрая изскочи - добави той, - Никога не е пропускал ритъм. Обичах да го играя за първи път и беше също толкова забавно втори път. '

Единствената разлика 29 години по-късно: „Одеждите са по-тежки. С напредването на възрастта дрехите стават по-тежки.

„Bill & Ted Face the Music“ ще излезе в избрани кина и едновременно при поискване на 28 август.

Интересни Статии