Сухой Су-30: Всичко, което трябва да знаете за великолепния самолет на IAF, който изтласка пакистанските F-16 от индийското въздушно пространство

В сряда индийските военновъздушни сили свалиха самолета F-16 на пакистанските военновъздушни сили, докато се опитваха да нахлуят на 3 км във въздушното пространство на Индия. Самолетът-нарушител беше свален, когато IAF отвърна на нахлуването с индийски бизон Миг-21.

Изстрелване на Chandrayaan-2: Харбхаджан Сингх казва: „Някои страни имат луна на знамената си, други имат знаме на луната“, получава смесен отговор

В един от най-забележителните моменти за космическите усилия на Индия, Индийската организация за космически изследвания успешно стартира втората си лунна мисия, Чандраян-2 в понеделник.

И така, колко е висока най-високата статуя в света? Ето как индийската статуя на единството се изправя срещу Айфеловата кула, Титаник, гигантски секвои, сини китове и други!

След откриването си в сряда, 31 октомври 2018 г., „Статуята на единството“ в Кевадия в Гуджарат официално е най-високата статуя в света, стояща с глава и рамене над предишния титуляр, който се намира в Китай, както и редица други известни статуи по целия свят.

Резултатите от лотарията на щата Керала за 23 януари ще бъдат обявени в 15:00 днес | Акшая АК-379 лотария; Първата награда е Rs. 60 лакх

Лотарията Kerala Akshaya AK-379 се провежда в сряда, 23 януари от лотарии на щата Керала. Резултатът от лотарията ще бъде обявен в 15 часа, а първата награда е Rs. 60 лакх.

В списъка на най-високите статуи в света, Статуята на единството на Индия се издига с глава и рамене над останалите

Ето един поглед към някои от статуите, които великолепният паметник на Сардар Валабхай Пател ще изпревари по височина

СТРАХОТНО: Статуята „Произведено в Индия“ Натараджа вече гледа към най-големия ускорител на частици в света – LHC на CERN

Лорд Шива е символизиран като въплъщение на енергия. Мощният му танц е пример за огромната енергия и сила, които притежава. Танцът на Шива беше толкова мощен и силен, че той беше наречен „Натараджа“.

Cloudbust в Химачал Прадеш оставя следи от унищожение след себе си; бушуващ торент на видео

Облакът в Чамба предизвика свлачища, които доведоха до повреждане на множество частни имоти като превозни средства и също така нарушиха движението в района.

Четири популярни индийски игри с карти, за да играете със семейството и приятелите си

Индия е запозната с игрите с карти от векове. Ето четири индийски игри с карти, които можете да се научите да играете следващия път с приятели и семейство следващия път.

Ананд Кумар, основател на Super 30, предлага онлайн модул JEE на студенти от селските райони в Re 1

Професор Ананд Кумар, известен със своето „Супер 30 коучинг“, за да подготви онлайн учебен материал за обучение на IIT-JEE за деца от селските райони. Прочетете, за да научите повече.

Важни дни през септември 2020 г.: Ето ръководство за специалните дати от месеца

Научете подробности за важните дни през септември 2020 г. и разберете причината, поради която се празнуват. Празнувайте Деня на учителя, Onam, Hindi Diwas и др.

Индийският „мегафан“ на Доналд Тръмп почина от сърдечен арест заради заразяването с COVID-19 в САЩ

Буса Кришна Раджу, фермер, който „прекара безсънни нощи, гладувайки и се молейки“ за възстановяването на президента на САЩ Доналд Тръмп от COVID-19, почина от сърдечен арест

Достъп до разговорите на Джая Саха с актрисата „D“, „K“, говорещи за „hash“

Голямо име от Боливуд се появи в чат за наркотици в WhatsApp, включващ и Джая Саха, който в момента е разпитван от NCB, в ексклузив за Република

Рали за набиране на индийска армия 2021 г.: Кандидатствайте сега за различни позиции на JCO/OR

Индийската армия е поканила кандидатури за различни длъжности младши комисар/изследовател на операциите в митинга за набиране на индийската армия през 2021 г.

„Няма случаи на коронавирус в Иша Йога Център“, казва духовният водач Садгуру

На фона на смъртоносната епидемия от коронавирус, духовният водач Садгуру каза, че няма съобщени положителни случаи на коронавирус във фондация Isha в TN

Най-трудните курсове в света; Медицината, инженерството оглавяват списъка

Ето списък с някои от най-трудните курсове в света. Тези степени се считат за най-тежката степен в света поради тяхната продължителност и изпити.

Губернаторът на Андхра одобрява законопроект за три капитала; Амаравати да бъде законодателна столица на AP

В петък губернаторът на Андхра Прадеш Бисуабхусан Харичандан даде съгласието си за законопроекта за три капитала, който беше приет от щатското събрание за втори път.

„За какво бързате да приемате сметки за земеделски стопани на фона на пандемията?“: HD Deve Gowda пита премиера Моди

Бившият премиер HD Deve Gowda постави под въпрос как законопроектът за земеделието ще бъде от полза за фермерите в краткосрочен и дългосрочен план и ще помогне за удвояване на доходите на фермерите.

ГЛЕДАЙТЕ: Пилотът на Air Asia скочи от пилотската кабина, след като пътник киха в полет Пуна-Делхи

На фона на страха от коронавирус в целия свят, в скорошно видео, пилот на Air Asia беше видян да скача направо от кабината, след като чу кихане на пътник

СЕНЗАЦИОННО: Обвиненият в изнасилване Нитиананда създава островна държава „Кайлааса“; търси суверенитет

След като купи частен остров от Еквадор, Република научи, че е кръстил острова Кайлааса и вече е проектирал знаме, паспорт, емблема.

Air India обявява частично анулиране на полети до 8 държави: Прочетете пълни подробности тук

В масивно съобщение Air India отмени много полети до Италия, Франция, Германия, Испания, Южна Корея, Кувейт, Израел и Шри Ланка до 30 април.