Измих лицето си само с мед в продължение на две седмици

Хей, момчета, Джоузи тук. Знам, че вече имам скандалната репутация на лудия Will-Try- Всичко -За-добра дама, но чуйте ме по тази ...

Вашият любим естествен подсладител и Любимата добавка за чай на принц Чарлз всъщност е тайната на кожата на вашите мечти. Точно така, медът наистина е Тейлър Суифт от света на красотата - съществува от вечни времена и макар да има известни противоречия, той остава кралицата на маските за лице и успокояващите лосиони за тяло (добре, така че това всъщност не е свързано с Тейлър Суифт, но стигате там, където отивах с тази аналогия, нали?).

Забележка: не всички сладки неща по рафтовете имат еднакъв резултат. Придържайте се към меда Manuka или суров мед - останалите неща (включително сладката бутилка с форма на мече) съдържат много добавена захар (която ще запуши порите и ще доведе до пробиви) и по-малко антиоксиданти. Но когато се придържате към естествените неща, това ще промени играта. Прочетете, за да научите за моя опит с измиването на лицето ми с нищо, освен мед в продължение на две седмици.

Ползи от мед върху кожата

  • Има антибактериални и антисептични свойства, така че се отървава от мръсотия и бактерии, идеален както за предотвратяване, така и за лечение на акне
  • Той е пълен с антиоксиданти и засилва производството на колаген - две неща, които са MVPs за предотвратяване на стареенето и засилване на блясъка
  • Изключително овлажнява и хидратира дори най-сухата кожа.
  • Медът е естествено успокояващ и има лечебни свойства (традиционно се използва върху рани, за да подпомогне зарастването!). Той също така подхранва увредената кожа, за да избелее белезите (като онези досадни белези от акне!).
  • Той работи като избистрящ агент, защото естествено отваря порите, което ги прави по-лесни за отпушване.
  • Ензимите действат като нежен ексфолиатор, отделяйки мъртвите кожни клетки и оставяйки ви сияен тен.

Моят опит

Така че никога не съм имал обезпокоена кожа сама по себе си, но винаги съм бил на постоянно пътуване за най-светлата и чиста кожа някога (защото всички трябва да мечтаем големи, нали !?). Хормоналните акне, досадни черни точки и тъмни кръгове под очите са мащабът на проблемите ми. Тоест, до тази година - с настъпването на бруталната зима в Чикаго, се появиха и най-лошите неприятности по кожата, които някога съм изпитвал (да не бъде драматично ...) Започна, когато се събудих със силно сърбяща кожа, за което невинно обвиних променящото се време. След това стана червени подутини по цялото ми лице и подпухналост, която определено не беше нормална.

Знаех, че това трябва да е алергична реакция и след разговор с моя дерматолог получих рецепта, за да запазя възпалението. За момент помогна, но подутини, сърбеж и подпухналост все пак се връщаха всяка седмица или така. Най-лошото беше, че не можах да разбера какво го причинява - смених калъфките за възглавници, залепих се за масла вместо ретиноиди в нощната си грижа за кожата и използвах чувствително измиване вместо стандартно. И въпреки всичко, въпреки всичките ми усилия и сълзи, тя продължаваше да се връща като тематична песен на Channel Disney, която се забива в главата ви. Това беше моят Еверест.Реших, че имам нужда от масивна промяна в начина на живот. Тъй като някой, който вярва, че естественото винаги е по-добро (освен ако не е Oreos или Kim Kardashian), исках да се отърва от всичко, което може да бъде вредно за кожата - включително моето надеждно измиване на лицето. Дори свръхчувствителният заместител, който използвах, не се смяташе за „естествен“. И така, с какво бих могъл да го заменя? Въведете: скъпа. Всъщност бях чувал много шум (предназначен за игра на думи) за нещата, направени от пчелите, и ползите от тях за кожата. Измиването на лицето беше моето одеяло за сигурност от толкова дълго време, че ми се струваше невероятен скок на вярата да остана без него, но бях развълнуван да изпробвам нещо толкова драстично (прочетете: бих опитал нищо за добра кожа).

Планирах просто да изпръскам лицето си със студена вода сутрин и да се измия с мед през нощта. Аз също използвах Летни петък като маска за една нощ (също естествена) и я масажирайте с а Clarisonic за допълнителна хидратация. Почистването на мед беше много по-лесно, отколкото мислех, че ще бъде. Суровият мед е много по-дебел от обикновения вид, което улесни разпространението му върху кожата ми. Втривах го за около минута и след това го държах като маска още минута-две, докато се приготвях за лягане. Първият път бях готов с ролка хартиени кърпи и резервно измиване на лицето, но само с плисък вода, медът се разтопи и отми като парче медена пита.Единствената промяна беше, когато носех грим - медът не беше достатъчен, за да сваля всички спирала и гел за вежди в изобилие, затова избрах естествен почистващо масло като първата стъпка, последвана от меда. Две седмици и буркан мед по-късно - кожата ми НИКОГА не е. БИЛ. ПО-ДОБРЕ. Повтарям - ПОСТИГНАХ ПОчти ПОСТИГНАТА КОЖА НИРВАНА.

Позволете ми да го разградя: медът не запушва порите ми и не причинява акне, както се притеснявах. Аз всъщност останах доста чиста кожа с няколко по-малки цита, които се появяват тук-там, но не толкова, колкото обикновено през седмица, особено, което беше # чудо. Но най-големият шок от всички ... след измиване с мед, досадни, ужасни, на пръв поглед постоянни черни точки, с които съм се борил на носа си ЗА. СКАЧАЩА. НИКОГА. изскочи толкова лесно, просто ей така! (да не е графично)

Като цяло кожата ми просто изглежда по-равномерно, свети и всъщност е оцеляла през зимата, без сухота. * Почукване на дърво *, но червената ми подутина и сърбеж на кожата не са се върнали, откакто започнах да се мия с мед. За да бъде ясно, не мисля, че използването на измиване на лицето беше проблемът. Просто мисля, че медът е толкова добре че помогна за излекуването и успокояването на моята бедна, тъжна кожа. Плюс това, той дойде и с много други предимства. Наистина беше чудотворен продукт и за да бъда напълно прозрачен, не мисля, че ще се върна отново към стандартното измиване на лицето. Не всички герои носят наметки - понякога те идват в буркан.

Бихте ли опитали да измиете лицето си с мед? Кажете ни в коментарите по-долу.

Тази статия първоначално е публикувана на 2 януари 2019 г.

Интересни Статии

Популярни Публикации

Модерният хамбар в дома на хамбара прави перфектно лятно отстъпление в Киев

Модерният хамбар в дома на хамбара прави перфектно лятно отстъпление в Киев

Възлюбеният ветеран се пенсионира след десетилетия, хранейки бездомните в Атланта

Възлюбеният ветеран се пенсионира след десетилетия, хранейки бездомните в Атланта

Не сте вегетарианец? Все още ще обичате тези безмесни рецепти

Не сте вегетарианец? Все още ще обичате тези безмесни рецепти

Сериалът „Сексът и градът“ в HBO Max добавя още 4 завръщащи се героя

Сериалът „Сексът и градът“ в HBO Max добавя още 4 завръщащи се героя

Къде се снима 'News of the World'? Ето повече за мястото на снимане на филма

Къде се снима 'News of the World'? Ето повече за мястото на снимане на филма

Vin Diesel споделя снимка без риза, държаща бебе Pauline, следвайки Shaming Body

Vin Diesel споделя снимка без риза, държаща бебе Pauline, следвайки Shaming Body

Протестиращите извикват „Убиец“ при доктор, извършващ аборт на 10-годишна жертва на изнасилване

Протестиращите извикват „Убиец“ при доктор, извършващ аборт на 10-годишна жертва на изнасилване

Обиколка на къщата: Преобразяване на плажното бунгало в Палм Бийч

Обиколка на къщата: Преобразяване на плажното бунгало в Палм Бийч

Бела Торн бе взривена за „много безчувствен“ туит след смъртоносни свлачища

Бела Торн бе взривена за „много безчувствен“ туит след смъртоносни свлачища

Драмата на Келси Грамър „Доказано невинна“ отменена от Fox само след един сезон

Драмата на Келси Грамър „Доказано невинна“ отменена от Fox само след един сезон