Правих йога всеки ден за един месец

Винаги съм имал кратка, сладка философия, когато става въпрос за изработване: свършете го.

Предпочитам да правя 20-минутна HIIT тренировка, отколкото нещо по-малко интензивно за един час всеки ден - искам отидете на фитнес, работете усилено и си тръгнете . Не се интересувам от някакви лудории, които ще направят трайното изтезание да продължи по-дълго, отколкото е необходимо, благодаря ви много.

да питате какво искате във връзка

Избраната от мен форма на тренировка винаги е била (превъртане в око) бягане . Винаги е било толкова психическо бягство за мен, колкото и физическа тренировка, така че това е моето упражнение по избор и ме прекара през много кризи в колежа. Но с бягане тялото ми не винаги се чувства чудесно - краката ми се чувстват така, сякаш ще се отчупят от краката ми, пищялите ми се чувстват сякаш изгарят, а гърбът ми се напуква изцяло по гръбнака всеки път, когато дишам дълбоко (ново развитие в моето пътуване към зряла възраст!).

Но върховете на бегачите са истински и въпреки че оставям крайниците ми да висят на конец, винаги си е струвало как се чувствам след това: потни, изтощени и доволни.

Като се имат предвид тези критерии за това какво представлява добра тренировка, никога, дори и за секунда, не смятах йога за нещо, което може да бъде за мен.Да седнете в стая и да дишате дълбоко с хрупкава гранола, която говори час за душата ми? Нищо не звучеше по-малко привлекателно. По дяволите, че някога мога да докосна пръстите на краката ми.Но част от мен винаги си представяше възрастна Мади да напусне офиса си, да грабне йога постелката си от колата си и да се насочи да бъде едно цяло с Вселената за един час. Тя щеше да бъде страхотна, щеше да има безупречна стойка и нямаше да я безпокои нищо поради постоянното й състояние на дзен. Но си мислех, че ще е далеч, далеч изключване в бъдеще.

В неочакван обрат на събитията, в една обикновена съботна сутрин, приятелят ми изпрати съобщение и ме попита дали искам да отида на час по йога в студиото до къщата ми. Развих мозъка си за оправдание и за моето пълно разочарование не можах да се сетя за такова. И като се има предвид моето вечно тревожно състояние и бързо развиващата се технологична врата, аз реших, че това е моята възможност. Това беше Мади, каквато исках да бъда.

В часа преди началото на урока бях необяснимо изнервен. Бях сигурен, че стаята ще бъде изпълнена с жени на главите, които се смеят на моята липса на гъвкавост и още по-силна липса на знания по йога.Накратко, това беше моят личен ад. 75 минути Ин йога, известна още като буквално задържане, се простира по пет минути наведнъж. В мен беше необходимо всичко да не се смея на нещата, които инструкторът казваше, и до последните пет минути се чувствах напълно оправдан.

Но тогава се случи нещо.В края на класа, когато инструкторът ни накара да легнем за Шавасана (легнал по гръб и играех мъртъв), разбрах, че умът ми напълно напусна тялото ми за няколко минути - което никога се случва за мен. някога. Когато напуснах класа, бях в състояние на спокойствие, което не бях усещал от месеци , само от тези няколко минути, в които не ми минават 5000 мисли през ума.

Това беше достатъчно, за да предизвика любопитството ми и да си купя няколко пакета от класове, за да изпробвам различни видове йога и да видя дали има такива, които биха могли да ме оставят с това чувство, но и да ми дадат тренировката, която исках. И момче, момче, намерих ли го.

Опитах клас по скулптура, което беше всичко, за което някога съм мечтал да се превърне в едно - кардио, тежести и солидно количество йога. Тръгнах си опънат, уморен и се чувствах като милион долара. Дори си поставих за цел да ходя два пъти седмично в допълнение към редовното си бягане. В рамките на една седмица разбрах, че бягането се чувства 100 пъти по-добре, тъй като (шокиращо) подбедриците ми бяха получили първото си разтягане от седящите и посегнати часове в фитнес за осми клас - похвала!

признаци, че не пиете достатъчно вода

След като се почувствах, че мога буквално да се събудя и да завладя света всяка сутрин само след две седмици йога, си поставих цел: правя йога всеки ден в продължение на 30 дни. Дори и да не можех да стигна до физически клас, бих изхвърлил постелката си в стаята си и щях да го правя в стаята си за минимум 15 минути.

Тренировката след работа е глупаво - когато се прибера вкъщи, сутиенът ми е изключен и съм в пот и тениска през първите три секунди от влизането през вратата и всичко, което искам да направя, е да легна на тъмно под претеглено одеяло и хибернирам, докато алармата ми не ме принуди да изляза от леглото на следващата сутрин.

Но с йога всъщност я очаквах с нетърпение като част от деня си. Беше време само за мен, където умът ми се изчисти и останах да се чувствам по-заредена, отколкото каквото и да било време, пасирано под моята одеяло, можеше да ме остави.

Опитах се да стигна до йога студиото си, доколкото ми беше възможно, което обикновено достигаше 3-4 пъти седмично с моя работен график. Определено предпочитам физически да напускам къщата си, за да ходя на клас - обичам настроението да съм във физическо студио и да бъда държан отговорен от инструктор (надничане в телефона ми не е задължително). Но също така бях изненадан от това колко лесно бих могъл да работя на работа у дома. Бих сложил лавандулово масло в дифузора си, включих осветлението на струните си и правех всичко, което се чувствах най-добре, както бях научил в часовете по физика. В какво, по дяволите, се бях обърнал?

Обърнах се и към видеоклипове в YouTube - Йога с Адриен е ангел, изпратен отгоре и Бохо Красива е човешка версия на молеща се богомолка, която ми даде повече вдъхновение, отколкото почти всичко, което би могло.

Имаше много дни, в които направих само 15 минути йога преди лягане, но след като заспах, заспах, когато главата ми удари възглавницата и заспах от обичайното си трошене и пет нощни събуждания.

Тревогата ми от първия ден в класа от това да ме изсмиват от стаята не би могла да бъде по-малко основателна. Класовете са пълни с начинаещи и въпреки че има бяха хората буквално застанали на главите си, ние бяхме в тъмна стая, всички съсредоточени върху себе си - и дори някой да ме е виждал да държа неправилно поза или да се мъча да направя нещо, никой не го интересува .

Като бивш носител на титлата за Най-големият йога скептик в света , месецът ми ме научи на много. Това ме научи на това е възможно е да се отпусна и да се освободя от всяка тревожност - дори ако това е само за няколко минути на ден. Научи ме, че тялото ми е способно на повече, отколкото някога съм знаел, и не бих могъл да бъда по-изненадан от това колко бързо тялото ми се адаптира и промени поради йога (дори не мога да изразя с думи колко различно се чувствам физически ). Знам, че йога ще има постоянно място, запазено през седмицата ми - дори и да не е всеки ден. Не мога да си представя да се върна към това, което чувствах, преди да отделя време за това - изненада, изненада, йоги Мади е тук, за да остане.

Интересни Статии

Популярни Публикации

Номинацията за Еми на Катрин Хан подбужда хаотична радост в Twitter: „Както Бог е възнамерявал“

Номинацията за Еми на Катрин Хан подбужда хаотична радост в Twitter: „Както Бог е възнамерявал“

9 начина да се включите в местната политика

9 начина да се включите в местната политика

Блейк Шелтън взе приемни деца на риболов в имота си в Оклахома и снимките са толкова сладки

Блейк Шелтън взе приемни деца на риболов в имота си в Оклахома и снимките са толкова сладки

Брус Уилис, Джейсън Момоа Екшън комедия „Имало едно време във Венеция“, взета от RLJ Entertainment

Брус Уилис, Джейсън Момоа Екшън комедия „Имало едно време във Венеция“, взета от RLJ Entertainment

Издания за тийзър на Stranger Things 4; Мили Боби Браун влиза в обувките на 'Eleven's'; виж снимката

Издания за тийзър на Stranger Things 4; Мили Боби Браун влиза в обувките на 'Eleven's'; виж снимката

Индустриален дом в Сиатъл, проектиран да изглежда като контейнерна къща

Индустриален дом в Сиатъл, проектиран да изглежда като контейнерна къща

„Майчина любов“: майка си бръсне главата, за да подкрепи дъщеря си, която се бори с рака; гледам видео

„Майчина любов“: майка си бръсне главата, за да подкрепи дъщеря си, която се бори с рака; гледам видео

'Jersey Shore' звездата Ronnie Ortiz-Magro показва нови шест опаковки след пластична хирургия

'Jersey Shore' звездата Ronnie Ortiz-Magro показва нови шест опаковки след пластична хирургия

Добре ли е да помолите гостите да свалят обувките си? 3 експерти претеглят

Добре ли е да помолите гостите да свалят обувките си? 3 експерти претеглят

ГЛЕДАЙТЕ: Разгледайте антиквариата на Cracker Barrel и се запознайте с човека, който го управлява

ГЛЕДАЙТЕ: Разгледайте антиквариата на Cracker Barrel и се запознайте с човека, който го управлява