Колко упражнения са необходими на кучето всеки ден?

Може да имате потупвания по главата, търкане на корема и питателни лакомства, когато става въпрос за поддържане на вашето куче щастливо и здраво, но какво ще кажете за упражненията? Всъщност може би се чудите колко упражнения прави вашето куче reeaaally трябва всеки ден?„Изискванията за упражнения при възрастни кучета могат да варират в зависимост от породата на вашето куче и ако те имат основни състояния“, казва д-р Карли Фокс, ветеринарен лекар от персонала в Медицинския център за животни в Ню Йорк.

Например, 5-годишният бордер коли изисква много повече упражнения от 5-годишния френски булдог. Като цяло възрастните спортни и пастирски кучета като коли, овчари и златни ретривъри се нуждаят от около 1-1,5 часа упражнения на ден.

Докато породите играчки като померанци, йорки и дакели и брахицефални породи (породи с къса глава, които често се бутат в лица) като мопс, бостънски териери и боксьори се нуждаят само от около 30-60 минути на ден.

причини защо съм необвързан

Ако кучето ви е възрастен или има някакви основни медицински състояния, като артрит, те все още се възползват от ежедневните рутинни упражнения. Обикновено гериатричните кучета са на възраст над 8 години за малки породи, над 10 години за средни породи и над 11 години за големи породи. „Като цяло те изискват 30-60 минути упражнения, разделени на няколко сесии през целия ден“, казва д-р Фокс.Колко упражнения са необходими на кученцата?

Кученцата са в собствен клас по упражнения. 'Кученцата имат тонове енергия, но също така изискват периоди на почивка (като малко дете)', казва д-р Фокс. Трябва да тренирате или да играете с вашето кученце в рамките на 5 до 10 минути сесии. Това ще се възползва максимално от играта ви, тъй като те имат много енергия, за да изгорят, но по-малко издръжливост, за да изминат дистанцията, отколкото възрастно куче. Не забравяйте да им позволите да дремят и да си почиват. Когато те се покачат отново, те ще бъдат готови за рунд 2 - или 3 или 4, по този въпрос.

Кое е най-доброто упражнение за кучета?

Точно като хората, кучетата обичат различни видове упражнения и игри. Повечето обичат добра разходка или дълъг поход. Други се възползват от по-енергично бягане със собственика си. Мнозина обичат да плуват, да донесат или пъргавина. Някои обичат да играят с други кучета и да се износват в борбата. За трети пък пътуване до кучешки парк където те могат да тичат, да се борят и да вземат всичко в една сесия на играта, работи добре.

„Степента на упражнения зависи от нивото на фитнес, породата и възрастта на вашето куче“, казва д-р Фокс. „Като цяло пастирските / спортните кучета могат да се справят с по-продължителни периоди на упражнения с висока интензивност, като бягане и туризъм.“Не прекалявайте

„Независимо от породата, всяко куче, което започва да тренира редовно, изисква периоди на обучение, точно както хората. Винаги е по-добре да започнете бавно и постепенно да увеличавате продължителността и интензивността на упражненията, за да предотвратите нараняване и прекомерна умора “, казва д-р Фокс.

Не забравяйте да продължите да упражнявате в ранните и по-късните части на деня при топло време, така че кучето ви да не се прегрява. Нека вашият пооч да ви бъде водач, когато му е достатъчно. Този изкъртен, увиснал с език, увиснал от страната на устата му поглед може да ви накара да се докоснете. Кучетата са достатъчно уморени, когато лежат, тежко се задъхват, спират да играят или губят интерес. Внимавайте да не прекалявате.

Не забравяйте, че кучетата се възползват точно толкова от умствени игри като обучение, учене на нови трикове, пъзел играчки и работа за подчинение.

между обикновен и плюс размер

Освен това ползите от упражняването на вашия домашен любимец се простират и върху вас. Фокс казва, че хората, които редовно разхождат кучетата си, са по-малко склонни да имат наднормено тегло, имат сърдечни заболявания и диабет тип 2. Освен това е забавно и чудесно средство за облекчаване на стреса и за двама ви. Сега това е печеливша ситуация.

Интересни Статии