Как Ludi Lin на Mortal Kombat разбива стереотипите (ексклузивно)

Warner Bros.

Актьорът дразни и интензивните си тренировки да играе Лиу Канг в Mortal Kombat - шегувайки се, „наистина ми беше трудно на палеца“.Луди Лин не само се изправя директно срещу Шан Цунг и злите воини от Външния свят в предстоящата екранизация на „Mortal Kombat“, той също приема стереотипите, които Холивуд е поддържал от векове, когато става въпрос за AAPI (азиатски Американци и тихоокеански острови) актьори.

Лин - която е родена в Китай, преди да се премести в Австралия и Канада - играе ролята на Лиу Канг в новия филм, който вече се прославя с много по-разнообразен актьорски състав от оригиналния филм от 1995 г.

Докато китайският актьор Робин Шоу и японският актьор Кари-Хироюки Тагава бяха и двамата в центъра на сюжета преди 26 години, Кристофър Ламбърт играеше японския бог на гръмотевиците Рейдън и Джони Кейдж (също белият Линдсен Ашби) често крадеше светлината на прожекторите. Този път към Лин се присъединяват полу-британски, полу-китайски боен артист Луис Тан в оригинална роля, японски актьори Таданобу Сато и Хиройки Санада като Райдън и Скорпион, Чин Хан от Сингапур като Шан Цунг, индонезийският боен художник Джо Таслим като Sub-Zero и китайски / немски актьор Макс Хуанг като Кунг Лао. Що се отнася до Кейдж, добре, неговият герой изобщо няма да се появи във филма.

'Това определено не е символизъм', каза Лин за кастинг, когато TooFab говори с него преди пускането на филма. „[Филмът] се възприема по целия свят. Току-що говорих с някои приятели в Малайзия и те са изключително развълнувани от това. Там има 600 милиона души, така че правим филм за света. 'Той каза, че целта е да се направи филм, който подчертава представянето, като същевременно се подчертават бойните изкуства по начин, който не играе стереотипи или разчита на едноизмерни воини. Редица азиатски актьори - включително звездата на Тан на Лин и звездата на „В лошите земи“ Даниел Ву - се обявиха, че трябва да са наясно с ролите, които заемат, за да не получат типография като бойци. Този мисловен процес също е част от кариерата на Лин, но е и прекъсване, за което той спря да се тревожи.

направи една страхотна седмица

„Всъщност това е нещо, за което съм мислил много в миналото, но мисля, че съм се поправил с него. Мисля, че идва отвътре. Стереотипът е нещо, което другите хора ви поставят “, каза той пред TooFab. „Прегръщам бойните изкуства. Това е само част от мен. Научих много от него. Научи ме на много неща и ме вгради в човека, който съм. Така че никога не искам да се отвърна от него.

„Да не кажа, че искам да наложа това на никой друг и хората са наранени от този стереотип. Намирам това - добави той. 'Но мисля, че начинът да го завъртя, дори когато снимах в Австралия, се разхождах с асано Таданобу и мисля, че само за един час вероятно имаше пет случая, когато някой се приближи до мен и беше като,' Хей Брус Лий! Направи нещо, Брус Лий! Покажи ни нещо, Брус Лий. '„Хората биха поклатили глава при това, но за мен аз просто се смея, защото това ми каза в известен смисъл, когато някой се опитва да ми се подиграе“, добави той, „и мисля, че това идва от място на несигурност в тях защото Брус Лий беше толкова емблематична и легендарна и мощна фигура, че понякога те не знаят как да приемат това.

TooFab

Луди Лин от Mortal Kombat за насилието срещу азиатската общност: „Трябва да поговорим за това“ (ексклузивно)

Преглед на историята

„За мен как да разбивам стереотипите е, че просто го правя свой собствен. Направи го сложно - продължи той. „Така че, за да не може никой да постави кутия или стереотип върху нея, и да илюстрира различни аспекти на този герой, защото за моя персонаж той е съпричастен към публиката, най-важното е все още сложността да бъдеш човек . '

Той каза, че що се отнася до представянето и многообразието на филма, също е важно да се отдалечим от едноизмерните изображения на общността на AAPI: „Независимо дали става дума за свръхсексуализация на жените, което съвсем наскоро доведе до огромна трагедия, или забавно странично шоу на филм, където това е просто функция - обясни той.

Думите му идват след нарастването на анти-AAPI атаките в Америка, които съвпаднаха с расистка риторика по време на продължаващата пандемия на коронавируса и включват белия нападател, убил осем души - шестима от които азиатски жени - в три различни масажни салона за последно месец в Грузия. Лин казва, че рисуването на цялостна картина във филмите и телевизията ще помогне на общността на AAPI да се „отдалечи от това чувство за другост“, същата тази другост, което позволява на [нападателите] да го използват по-добре като такова лесно оправдание за омаловажаване, , избутайте встрани, убийство. '

Warner Bros.

Като дете от 90-те години Лин израства с Mortal Kombat като част от детството му, благодарение на оригиналните игри и филми. „Първият филм на Mortal Kombat означаваше много за мен. Пропуснах училище, за да гледам второто - обясни той, като каза, че това е франчайз, който е с него от дълго време и който се надява, че „ще бъде с мен много по-дълго“.

Той винаги е бил фен на Liu Kang и е обичал да противопоставя хвърлящия огън срещу ледения войн Sub-Zero. Лин обичаше да използва приятелства, непримиримост и животни върху враговете си - и каза, че подхожда към ролята си в новия филм така, сякаш неговото животно е вълк. 'Разбира се, той също има дракона, което е нещо друго', добави той.

„За мен мисля, че това е голяма гордост и всъщност съм смирен, защото мисля, че много фенове просто ме определяха като Лю Канг от самото начало. Това е един от любимите ми герои - продължи той. „И така, това е човекът, за когото излязох. Чувствам се доста привързан към Liu Kang и дори след филма се чувствам, Liu Kang ме научи на много неща. И така, той е избраникът.

След като получи ролята, беше време да се подготви за изтощителния изстрел. Не само бойните сцени в трейлъра изглеждат безумни, но и червената лента се промъква ( По-долу ) също доказа колко силен ще бъде филмът - спечелвайки си R-рейтинг.

„По отношение на обучението, наистина ми беше трудно на палците, защото не бях играл видео игри от около 20 години и тези контроли за превключване - Switch е невероятна система - но тези контроли за превключване не са лесни за бъркотия , 'Каза Лин за първите си' тренировъчни 'сесии. „Запалих старата игра и бях любопитен за новата, затова взех Switch и взех новата игра и просто играх Liu Kang за трите месеца преди това.“

По-сериозно той каза, че каскадьорският екип във филма е „първокласен“ и „едни от най-добрите хора, с които да работите“. Докато Лин използва бойните си умения за използване при недооцененото рестартиране на „Power Rangers“ от 2017 г. и предстоящата CW серия „Kung Fu“, физическата подготовка за „Mortal Kombat“ не приличаше на нищо, което някога е правил.

„Да, никога през живота си не съм правил толкова много битки. Дори когато съм бил тормозен в гимназията и съм се биел всеки ден, никога през живота си не съм правил толкова много битки “, каза той. - И понякога се чувствах доста реално. Наистина искахме да получим физическото усещане от този филм. [Режисьорът Саймън Маккуоид] наистина искаше това във визията му, за да могат хората да го усетят, тези 90-те наистина бяха физически, малко CG или никакви CG екшън филми. И така, да, трябваше да преминем през това. '

Въпреки че филмът излиза по кината и на HBO Max едва по-късно този месец, творческият екип зад него вече мисли голям - като Avengers big. Продуцент Тод Гарнър наскоро даде интервю където каза, че може да види „Mortal Kombat“ да се превърне в своя вселена в стил MCU, със самостоятелни телевизионни и филмови проекти за персонажи и големи събития в екип. Той дори изрично изказа идеята Лиу Канг и Кунг Лао от Лин да получат свое собствено шоу.

„Друго нещо, което направих преди филма, беше, че видях 8-часово изрязване на всички CGI сцени в играта Mortal Kombat 11, така че сюжетът вече е там и едва ли мога да го следвам“, каза Лин за потенциалните възможности. „Необходим е просто някой да го раздразни на сюжетни линии, които имат смисъл“.

„Има история за Кунг Лао и Лиу Канг преди този филм да започне и след този филм ще има истории. Продължавам да казвам думата прераждане, защото така мисля за нея. Всяко преустройство на Mortal Kombat е ново прераждане - продължи той. „Това е поредното обикаляне на кармичното колело и можеш да направиш колкото искаш, никога не свършва. Просто обикаля и обикаля, и тогава мисля, че това е човешкото състояние, нали? Ето защо го обичаме. Забавлението никога не спира. '

Първият филм също оставя много герои от първо ниво, което означава, че има много място за разширяване в бъдеще. Когато го попитаха с кого би искал да се изправи, че не е стигнал до този момент, Лин е загубил думи.

'Шегуваш ли се? Дори не знам колко герои има във вселената на Mortal Kombat. Има като какво, 400 залагам. Трябва да са като над 100, 200 - възкликна той. „А сега са погълнали и останалите филми на Warner Brothers като Рамбо, като Терминатор ... да, ако ме хванете по този път, никога няма да спра, умът ми ще избухне.“

декорации за масичка за кафе

Според страницата Fandom за играта, в момента има 97 играеми героя във всички видеоигри - включително бонус герои като Freddy Kruger, Leatherface и един тон супергерои и злодеи от вселената на DC. Опциите със сигурност са безкрайни.

Вижте какво има в готовност първият филм с него по кината и HBO Max на 16 април.

В очакване на вашето разрешение за зареждане на Instagram Media.

Интересни Статии