Как да инвестирате, когато живеете Paycheck To Paycheck

На всеки ден до заплата сядам с онлайн приложението си за печене, тетрадка и химикал и кутия кърпички, когато неизбежно плача колко малко пари ще имам, след като си платя сметките. Това, приятели, е страховитото преживяване на жива заплата до заплата . След като ми бъдат платени сметките, поръчани са хранителни стоки и съм прехвърлил 10 процента на спестявания, ситуацията изглежда доста мрачна. Живата заплата до заплата ме убеди в миналото, че просто никога няма да имам достатъчно пари, за да правя нещата, които искам: освен да се пенсионирам, да пътувам, да закупя онова инвестиционно парче, върху което съм се заглеждал от години, и разбира се, инвестирайте на фондовия пазар. Но тази мечта не е непременно недостъпна. Възможно е да инвестирате на фондовия пазар, дори ако бюджетът ви няма много място за размахване.

След като започнах да използвам Публично , инвестиционна социална мрежа, която ви помага да инвестирате със съвети и трикове и да инвестирате, разработена директно в платформата, инвестирането спря да се превръща в това загадъчно нещо, което никога не бих могъл да направя сам и всъщност стана управляемо - не се изискват допълнителни пари. Ето как използвам Public, за да започна да инвестирам, дори докато живея с бюджет.

1. Купете само част от акция

Отминаха дните, в които трябваше да съберете голяма сума пари, само за да закупите дял от компания, в която сте се интересували да инвестирате. Вместо това, Public предлага частично инвестиране. Частичното инвестиране е, когато купувате само парче акция, вместо цялото нещо. Да кажем, че дял в компания е 70 долара. Вместо да инвестирате $ 70, можете да вложите колкото ви е на разположение ($ 5, $ 10, $ 15) и да притежавате част от този дял вместо цялото нещо. Тъй като делът на тази компания се увеличава и намалява, стойността ви ще отразява това въз основа на това колко сте вложили.

Това беше промяна на играта за мен, като най-накрая разбрах как мога да участвам на фондовия пазар, без да разполагам с множество пари в сметката си, които само чакат да бъдат инвестирани. Мога да прескоча лате една сутрин и да вложа тези 6 долара за инвестиция, за която съм заинтригуван. Инвестирането не е свързано с бързо забогатяване, това е дълга игра за изграждане на богатство с течение на времето и научаване на повече за инвестициите, които Public прави основна част от платформата и защо частичните инвестиции могат да бъдат толкова полезни. Това, че нямам пълен дял в множество компании от Fortune-500, не означава, че не участвам и на фондовия пазар.

2. Направете вашето проучване

Както много хора, аз не знаех абсолютно нищо за фондовия пазар, преди да опитам Public. Цип. Зада. Zilch. Но Public има обучение в приложението за нови, които инвестират, което го прави добър избор както за начинаещи, така и за опитни инвеститори. Тук „социалната мрежа” на Public става сериозно полезна. В приложението са вградени инвеститори от различни среди, с които мога да провеждам разговори и да се ориентирам на фондовия пазар по начин, който не е само аз да седя сам с куп цифри, които все още може да нямат смисъл за мен. След като най-накрая завършите трудните части относно научаването за инвестиране и решаването, че искате да го направите, идва още по-трудната част от измислянето в какво да инвестирате. Споделянето на перспективи и провеждането на прозрачни разговори улеснява много по-лесното обучение по езика на инвестирането и взема решения, докато изграждам доверието си на фондовия пазар.3. Нулирайте банковата си сметка

Когато създавате бюджет, уверете се, че всеки долар отива някъде. Вместо да ви останат куп „безплатни“ пари, след като платите сметки (подходът, който съм използвал твърде дълго), изберете система, в която всичко си има място. Всички тези допълнителни пари след вашите сметки отиват за спестявания, фонд за нови пролетни дрехи, вземане на храна за следващия петък, изпращане на подарък на вашия приятел и, разбира се, вашите инвестиции. Когато на всичко е възложено задължение, вероятно ще забележите, че имате малко повече пари в банката, отколкото сте предполагали (и е по-лесно да пропуснете импулсните покупки!).

4. Използвайте всякакви бонуси или допълнителни доходи за инвестиции

Ако получавате някакви бонуси или допълнителни пари по работа или по друг начин, използвайте тези пари за инвестициите си.

Ако все още нямате допълнителен доход за инвестиране, опитайте да изкарате допълнителни пари. Имате ли стари дрехи или мебели, които бихте могли да продадете? Бихте ли могли да вземете концерт на свободна практика или да започнете да гледате деца? Ако имате нужда или искате допълнителните пари да допълнят вашите 9-5, това е чудесен начин постепенно да ви помогне да изградите богатство с течение на времето.5. Намалете един от разходите си

Всички знаехме, че този ще дойде, но е по-лесно, отколкото си мислите. Тъй като Public предлага частично инвестиране, не е нужно да се отказвате от любимата си услуга за стрийминг или високоскоростен интернет, само за да направите инвестиция, която можете да инвестирате с едва $ 5! Това означава, че вашите „разходи“ могат да бъдат сутрешното кафе, допълнителните пари, които харчите за такса за доставка, когато можете да се разхождате, за да вземете нещо на бордюра, 10-те долара, които спестявате, когато се съпротивлявате на нещо в тези стратегически разположени каси. Преди да се усетите, ще имате повече от достатъчно, за да започнете да изграждате портфолио.

6. Изберете услуга без комисионни

Публичното прави инвестициите много по-достъпни по много начини, но може би най-големият е, че всички стандартни сделки имат комисионна от $ 0. Помислете за това: печелите малко пари от една акция и когато отидете да я изтеглите, в крайна сметка не правите нищо, защото трябва да платите комисионна. Голям боклук. Публичното е без комисионна за всички стандартни сделки, което прави тази допълнителна бариера за влизане една стъпка по-малко, за която трябва да се притеснявате.

Готови ли сте да се запишете за себе си? Щракнете тук за безплатен парче акции, когато се регистрирате с нов акаунт!

Офертата важи за жители на САЩ над 18 години и подлежи на одобрение на акаунта. Възможно е да има и други такси, свързани с търговията. Вижте Public.com/disclosures/ .

Интересни Статии