Как въведох дзен в планирането на сватбата си

В момента, в който се сгодих, знаех, че няма да прекарам следващата година в стрес за сватба. Това просто не е моята личност и аз се опитвам да внеса дзен енергия във всичко, което правя. По пътя хората ме питаха как оставам толкова спокоен, защото бях доста проклет, докато не тръгнах по пътеката (честно!). Сватбеният ми координатор всъщност ме счете за „най-спокойната булка, с която е работила досега“, и аз приех това като комплимент.

Също така знаех, че е така, защото през целия процес бях наясно с няколко определени неща. Което се радвам да споделя днес!

Традиции на въпроси

Едно нещо, което съпругът ми и аз знаехме, когато влизахме в процеса, беше, че не искаме да правим нещата само защото вие „трябва“ или поради традиция.

как да скъсаш с момиче, с което живееш

Сватбеното тържество не беше важно за нас (тъй като най-близките ни приятели все още щяха да бъдат сред тълпата) и липсата на такова свали толкова стрес. Няма цветове за избор, няма шаферки за координиране, няма огромна репетиция и др. Пропуснахме също хвърляне на букет, жартиера, услуги и дори тортата, тъй като това не беше в нашия бюджет или значимо за нас. Предната вечер споделихме една стая, защото искахме това време заедно, и прекарахме сватбената си сутрин, закусвайки заедно, за да успокоим нервите си.

Не забравяйте да поставите под въпрос всеки аспект на сватбата, за да видите дали всъщност има значение за вас и вашия годеник. Цветята са красиви, но са и скъпи - така че дори традиции като тази трябва да се обсъждат в IMO!Източник: Тико Джоргадзе

Пропуснете малките хора, които говорят

Не бях категоричен за твърде много неща по време на процеса, но единственото ми правило беше, че не искам да говоря по-малко на сватбата си. Ако нямаше да доведем човека или двойката до дома си за вечеря, само ние, тогава не ги канехме на сватбата. В края на деня е ВАШИЯТ ден - трябва да го прекарате, както искате.

Това отне няколко чувствителни разговора (особено с родителите ни), но значително намали списъка с гости и накара целия уикенд да се чувства комфортно.Източник: Ник Морисън

Правете по малко всеки месец

По природа съм плановик, така че знаех, че искам да накарам топката да се върти. Също така знаех, че това ще отнеме част от тежестта през предстоящите месеци. Поех ангажимент да правя 3 неща в списъка ми със сватбени задачи на месец (TheKnot.com има невероятен контролен списък!). Първо резервирах мястото, музиката и храната, тъй като това бяха три наистина важни неща за нас.

Дори и да е нещо по-рано - като резервиране на хотел, меден месец или създаване на уебсайт - разпределете задачите колкото е възможно повече.

Приоритизирайте грижата за себе си

Не оставях грижата си за себе си само защото планирах сватба и това допринесе значително за моите дзен настроения през целия процес.

Вместо да се напивам на риалити телевизия, щях да прекарвам повече от свободното си време в йога, маски за лице или четене. Тъй като графикът ми беше малко по-натоварен със сватбени задачи, това помогна да се балансират часовете, отнети от мен.

Също така се отказах от пазаруването до сватбата в полза на ежемесечните процедури за лице, което беше най-доброто нещо, което можех да направя. Да имаш луксозна практика, която в крайна сметка помагаше на кожата ми (едно нещо, за което да подчертая) беше толкова добра комбинация!

Помислете за малки практики за самообслужване, които можете да добавите във вашия ден, като отнемате не важни неща (като телевизия или превъртане на Instagram), и не забравяйте да се грижите за себе си!

Източник: Оформете ме красиво

Ограничете мненията

Бях гледал как приятели се измъчват от умората, след като попитах всички за мнение, така че знаех, че не искам да ходя там. Разбира се, оценявам мислите на приятелите и семейството ми, но твърде много мнения определено ще ви затрупат.

какво да облека на ежедневна вечеря

Освен ако не сте разкъсани от нещо, попитайте годеника си или отидете с червата си. Това е чудесно време да запомните, че това е ВАШИЯТ ден и не би трябвало да има значение какво мислят другите хора.

Разбира се, ще получите мнението на хората, без да ги питате, но направете всичко възможно, за да им благодарите любезно, като същевременно оставите това да лети в едното ухо и да излезе в другото (извинете мамо!).

Източник: @greenweddingshoes

Изравнете бюджета

За нас беше наложително да разпределим разходите, така че да не останем с огромен дълг до месеца на сватбата (плащахме около 1/4.)

Въпреки че някои неща, за които не можете да платите до действителния ден (като хотела), можете абсолютно да платите предварително за повечето доставчици. Или започнете да купувате алкохол по пътя, ако си носите сами, или неща като чинии. Купих роклята си една година предварително, за да компенсирам някои разходи, а също така получихме нашите банди възможно най-скоро.

Източник: Брайтън Денят

Използвайте Pinterest пестеливо

Направете едно търсене в Pinterest в раздела за сватба и гарантирано ще се почувствате съкрушени. Има толкова много идеи и красиви изображения, но не можете да направите всичко.

Уверих се, че използвах Pinterest само за конкретно търсене - например „Класна лента с тако“ или „Минимални настройки на таблицата“. През останалото време стоях извън платформата.

И каквото и да правите, не търсете „сватбени рокли“, след като сте си купили!

Източник: @cloveandkin

Отидете без хартия

В крайна сметка използвахме Безхартиен пост за нашето Запазване на датите и Покани. Въпреки че тази опция няма да работи, ако обичате физически покани, за мен стресът, времето и парите, които бяха свързани с изискани покани (или пощенски разходи), не си заслужаваха.

какво се случи със сутринта Джо

И нека ви кажа, че всичко онлайн и в организирана система беше едно по-малко нещо, което трябваше да направя, тъй като програми като PP правят това за вас. Освен това гостите казаха, че им е улеснило много, тъй като са могли да отговорят и да го добавят към своя календар в Google с едно щракване.

Кълна се, че тази система ми спести часове и часове, плюс това ми хареса мисълта да бъда екологична.

Източник: @gisellecallahan

Оставете професионалистите да си вършат работата

Една моя приятелка ме попита ден преди сватбата какъв вид цветя правим и аз си помислих, че ще припадне, когато казах „Не съм сигурен!“ Влизайки в процеса, наех хора, чиято работа ми хареса, и след това просто ги оставих да си свършат работата!

Микроуправлението е ясен път към стреса и аз не бях за това. Говорих, когато нещо беше важно (като типа текила, която обслужвахме и се уверихме, че имаме вегетариански опции), но в края на деня доставчиците са професионалисти - нека те правят това, за което им плащате!

Ако се свържете скоро, надявам се тези съвети да добавят малко дзен към процеса. И ако сте били женени и имате какво да добавите, моля, направете го в коментарите!

Интересни Статии

Популярни Публикации

Тук са най-добрите и най-лошите държави, в които да остареят

Тук са най-добрите и най-лошите държави, в които да остареят

Чад Майкъл Мъри ще играе култовия лидер Едгар винаги в „Ривърдейл“

Чад Майкъл Мъри ще играе култовия лидер Едгар винаги в „Ривърдейл“

Преглед на филма „After“: Адаптацията на фен-фика на Хари Стайлс върви в една посока-юг

Преглед на филма „After“: Адаптацията на фен-фика на Хари Стайлс върви в една посока-юг

Стил на работното място от някои от любимите ни женски шефове

Стил на работното място от някои от любимите ни женски шефове

Най-накрая намерихме бански костюм, който всъщност искаме да носим

Най-накрая намерихме бански костюм, който всъщност искаме да носим

Преглед на видеоигрите „Последният от нас, част 2“: Не толкова добър, колкото си мисли

Преглед на видеоигрите „Последният от нас, част 2“: Не толкова добър, колкото си мисли

Защо Мила Кунис не иска да играе отново със съпруга си Аштън Къчър

Защо Мила Кунис не иска да играе отново със съпруга си Аштън Къчър

Трейлър на „Грейс и Франки“ сезон 6: Новобрачното блаженство на Грейс и Ник измъчва Франки (видео)

Трейлър на „Грейс и Франки“ сезон 6: Новобрачното блаженство на Грейс и Ник измъчва Франки (видео)

Дайна Катан напуска правилата на Vanderpump: „Това беше правилното решение“

Дайна Катан напуска правилата на Vanderpump: „Това беше правилното решение“

Шания Твен разкрива какво наистина иска да каже на жена, откраднала бившия й съпруг

Шания Твен разкрива какво наистина иска да каже на жена, откраднала бившия й съпруг