Как да бъдете себе си в свят, който иска да ви промени

Когато съм в стая, пълна с непознати, никога не знам как да си взаимодействам. Слушам повече, отколкото да говоря, и прекомерно анализирам всяко движение, дума и мисъл сто пъти в главата си, преди да реагирам на обкръжението си. Самото писане на това изречение ме накара да се почувствам изтощен, но това се случва по-често, отколкото бих искал да призная.

Всеки ден, когато се събудя, се стремя да бъда себе си: обличам се така, както искам да се обличам, нося косата си така, както искам да я нося, и излизам през вратата с надеждата вътрешното ми аз да се приведе в съответствие с моето външен свят. Но колкото и да искам да призная, че правя нещата за себе си, не мога да не се чудя какво ще си помислят другите, ако нося определено парче дреха или разделям косата си по определен начин. Не знам защо, но не мога да не създам тези вътрешни борби, които мога само да виждам и чувствам. Не искам да вярвам, че тези мисли са моите истини, но понякога имат предимство. Въпреки че обикновено не се сравнявам с другите, не мога да не чувствам, че трябва да действам, да говоря или да търся определен начин, за да ми бъде позволено да бъда част от чуждия свят, вместо просто да си вярвам, че съм достатъчно, за да бъда обичан такъв, какъвто съм.

И така, след като се чувствах така твърде дълго, реших да се опитам да сложа край на този начин на живот. Животът е това, което вие правите от него, и ако аз преживявам чуждите възприятия, тогава не мога да нарека този живот свой. Така че, ако някое от горните звучи подобно на това, което преживявате, моля, превъртете по-долу, за да видите как можете да бъдете себе си в свят, който може би иска да ви промени. Защото, честно казано, единственият човек, от когото трябва да търсите успокоение, сте вие ​​и само вие. Така че нека направим това.

1. Починете си от социалните медии

Може да е трудно да намерите собствения си глас, когато постоянно консумирате мислите и мненията на другите. Докато каналите за социални медии като Instagram и Facebook са там, за да ви свържат с други съмишленици, те лесно могат да поставят амортисьор на деня ви, когато видите нещо, което може да предизвика негативен мисловен модел. За да предотвратите това, най-добре е да си починете, като от време на време изключвате от контакта. Изтрийте тези приложения и насочете вниманието си към други неща, които ще валидират гласа ви и няма да изискват проверка от „харесвания“ и „коментари“ (т.е. водене на дневници, определяне на цели, разговори с близки приятели по телефона, слушане на вдъхновяващи подкасти, и т.н.). Размяната на ежедневните ви премествания с утвърждаващи гласа дейности, които бяха споменати по-горе, може да ви помогне да изградите интуицията си и да ви позволи да опознаете себе си на по-високо ниво.

Източник: @jacimariesmith2. Устоявайте на желанието постоянно да угаждате на другите

Търсенето на валидация от другите е сигурен начин да си попречите да живеете най-добрия си живот. Ако случайно преосмислите всичко, вероятно внимателно изчислявате всяко движение и дума, която казвате, за да успокоите другите, за да не се налага да се справяте с чувството на отхвърляне. Въпреки че отхвърлянето е трудно за поглъщане, нищо не е по-изтощително от събирането на череши от всичко, което правите. Запомнете: без значение какво правите или казвате, няма да можете да угодите на всеки един човек по света. Играта на безопасно място няма да ви позволи да преследвате мечтите си или да се чувствате комфортно в собствената си кожа. Най-добре е да се откажете от идеята, че ваша отговорност е да направите всички останали удобни, когато единственото нещо, за което трябва да отговаряте, е вашето собствено щастие.

3. Казвайте само неща, които имате предвид

Нищо не е по-вредно за вашето самочувствие от това да казвате неща, които нямате предвид. Това върви ръка за ръка с опитите да се харесаш на другите, защото се страхуваш да разтриеш някого по грешен начин. Да бъдеш верен на своите ценности и етос е най-големият подарък, който можеш да си дадеш. Това ви позволява да бъдете отворени и честни със себе си по начини, които не можете да си представите. Когато се появи нещо, което или ви притеснява, или противоречи на това, в което вярвате, позволете си да живеете в дискомфорта и учтиво да кажете истината си. Обикновено хората казват неща, които нямат предвид, защото не знаят как да седят с неща, които ги карат да се чувстват неудобно, затова предпочитат да избягват всичко това, като просто правят това, което другият иска.

4. Опознайте се по-добре

Няма да можете да бъдете истинското си аз, ако не знаете кой сте или какво искате от живота. Отделете няколко минути и седнете с мислите си. Пишете в дневник , вземете няколко теста за личността, попитайте семейството си за тяхната история - по дяволите, проверете вашата астрологична карта. Колкото повече разбирате вашата личност, вашите харесвания и антипатии и откъде идвате, толкова повече ще можете да прецените кой искате да бъдете.Източник: @thevicstyles

5. Опитайте се да не прекалявате с анализа и да присъствате изцяло във всеки момент

Участието в разговор с някого може да бъде поразително за някои, когато прекалено анализирате всеки сценарий. Защо казах това? Отегчени ли са от това, което казвам? Помислете за нещо смешно, което да кажете, за да ме харесат! може да са само няколко неща, които биха минали през главата ви. Като провеждате тези разговори със себе си, вие отказвате да присъствате.

В идеалния случай искате да превключите този диалог, за да не критикувате всичко, което правите, а да се придвижвате лесно с това, което се случва извън ума ви. По същество, като присъствате, вие си позволявате да се съсредоточите върху това, което всъщност се случва пред вас, вместо да се фокусирате върху предположенията, които измисляте.

6. Бъдете добри към себе си и ценете кой сте

В края на деня трябва да бъдете мил и възпитателен към себе си, докато се опитвате да разберете как да бъдете по-подобни на себе си. Не бийте себе си и не се сравнявайте с някой друг, когато им се струва толкова лесно да бъдат отворени и честни с мислите си. Предполагате, че те се чувстват комфортно в кожата си, а в действителност те може да имат същите мисли като вас.

Напомнете си да се съсредоточите върху собственото си пътуване. Направете всичко по силите си, за да намерите гласа си и да предприемете следващите стъпки, за да живеете живота, който винаги сте искали. Колкото и да е трудно да се запомни, нищо не е по-мощно от това да бъдеш себе си в свят, който иска да бъдеш като всички останали, когато да бъдеш като всички е, честно казано, скучно.

Какви са начините, по които се опитвате да приличате на себе си, когато изпитвате неувереност в себе си? Уведомете ни в коментарите по-долу!

Интересни Статии

Популярни Публикации

Модерният хамбар в дома на хамбара прави перфектно лятно отстъпление в Киев

Модерният хамбар в дома на хамбара прави перфектно лятно отстъпление в Киев

Възлюбеният ветеран се пенсионира след десетилетия, хранейки бездомните в Атланта

Възлюбеният ветеран се пенсионира след десетилетия, хранейки бездомните в Атланта

Не сте вегетарианец? Все още ще обичате тези безмесни рецепти

Не сте вегетарианец? Все още ще обичате тези безмесни рецепти

Сериалът „Сексът и градът“ в HBO Max добавя още 4 завръщащи се героя

Сериалът „Сексът и градът“ в HBO Max добавя още 4 завръщащи се героя

Къде се снима 'News of the World'? Ето повече за мястото на снимане на филма

Къде се снима 'News of the World'? Ето повече за мястото на снимане на филма

Vin Diesel споделя снимка без риза, държаща бебе Pauline, следвайки Shaming Body

Vin Diesel споделя снимка без риза, държаща бебе Pauline, следвайки Shaming Body

Протестиращите извикват „Убиец“ при доктор, извършващ аборт на 10-годишна жертва на изнасилване

Протестиращите извикват „Убиец“ при доктор, извършващ аборт на 10-годишна жертва на изнасилване

Обиколка на къщата: Преобразяване на плажното бунгало в Палм Бийч

Обиколка на къщата: Преобразяване на плажното бунгало в Палм Бийч

Бела Торн бе взривена за „много безчувствен“ туит след смъртоносни свлачища

Бела Торн бе взривена за „много безчувствен“ туит след смъртоносни свлачища

Драмата на Келси Грамър „Доказано невинна“ отменена от Fox само след един сезон

Драмата на Келси Грамър „Доказано невинна“ отменена от Fox само след един сезон