Грузия има собствен малък Гранд Каньон - и ние планираме пътуване възможно най-скоро

На около 20 мили южно от Форт Бенинг, на изток от щатската линия на Алабама, ще намерите една от най-добре пазените тайни на Джорджия.

Държавният парк на Провидънс Каньон е зона за отдих с площ от 100 дка, която притежава уникални геоложки образувания, които бихте очаквали да видите в Аризона, Юта или може би дори на Марс, но със сигурност не в щата Праскова.

Каньонът на Провидънс, известен също като Малкия Гранд Каньон в Джорджия, се счита за един от Седем природни чудеса на Грузия , въпреки че дължи съществуването си на хората.

солей луна пържени преди след
Каньонът на Провидънс, Джорджия, САЩ Каньонът на Провидънс, Джорджия, САЩКредит: Шон Павон / Гети Имиджис

Департамент по природни ресурси в Джорджия нарича невероятната мрежа от каньони и дерета „свидетелство за силата на човешкото влияние върху земята“.

Необичайните геоложки образувания всъщност са създадени от лоши земеделски практики през 1800-те. Ерозията на крайбрежната равнина образува улеи дълбоки 150 фута и открива почва в 43 различни нюанса на розово, оранжево, червено и лилаво. Резултатът? Едно от най-красивите места в щата гарантирано ще задоволи фотографите и любителите на природата.Кортни и Скот заедно

Дайджест на читателя дори го обяви за най-доброто еднодневно пътуване в Грузия.

Посетителите на държавния парк Providence Canyon могат да се насладят на гледки към каньоните от пътеката на джантата или да получат малко повече приключения, като се отправят към дъното на най-дълбоките каньони. Едно от най-популярните пешеходни маршрути, пътеката Canyon Loop Trail, обикаля девет от каньоните и отнема около два часа.

Изоставени коли в държавния парк Каньон на Провидънс Изоставени коли в държавния парк Каньон на ПровидънсКредит: Jacqueline Nix / Getty Images

Професионален съвет: От източната страна на Canyon Loop Trail, следете десетките коли от 1950 г., които са били възстановени от пустинята. Не спечелихте.реч на джими фалън

Паркирането струва 5 долара на ден. За повече информация посетете GAStateParks.org/ProvidenceCanyon.

Интересни Статии