„Игра на тронове“: Проследяване на всеки валирийски стоманен меч, за който знаем

(Предупреждение за спойлер: някои подробности за сюжета от епизода на Game of Thrones от 6 август са по -долу.)

Докато войната с Белите проходилки се очертава на хоризонта, един конкретен вид оръжие става все по -важен: валирийски стоманени мечове.

Това е така, защото има само два начина да убиете Бял проходилка, с кинжал от драконово стъкло или острие от валирийска стомана. В днешния ден на „Игра на тронове“ никой не знае как да създаде нова валирийска стомана, тъй като това знание избухна в дим с останалата част от Валирия, когато беше унищожена в Съдбата преди стотици години.По този начин валирийската стомана е изключително рядка стока и мечовете, направени от нея, ще играят ключова роля в бъдещето на Вестерос и останалия свят. А това означава, че проследяването на няколкото валирийски стоманени меча, които вече са в игра, също ще бъде голяма работа. Заслужава да се отбележи също, че въпреки че методите, по които се създава валирийска стомана, са загубени, това не означава, че те ще останат загубени. Повече за това по -късно.

наслояване на килими в хола

Прочетете също: Игра на тронове 101: Всичко, което трябва да знаете за ордена на майсторитеИмайки това предвид, нека да разгледаме валирийските стоманени мечове, които сме виждали досега в шоуто, както и онези мечове, за които се споменава в книгите, които също биха могли да се появят в един момент.

-Сърдечно изкривяване. Срещнахме меча на предците на House Tarly тази седмица в епизода на Blood of My Blood в неделя вечер, докато той висеше на стената над камината в замъка Tarly Horn Hill. Когато Сам, Джили и бебето Сам напуснаха замъка в епизода, Сам се погрижи да хване Heartsbane на излизане от вратата.

-Дълъг лак. Това е мечът на Джон Сноу, даден му от бившия командир на нощния страж Джорд Мормон. Джон вече е използвал Longclaw добре, убивайки с него White Walker в битката при Hardhome през сезон 5. Longclaw все още е в притежанието на Jon Snow.Прочетете също: 21 Голяма игра на тронове Фен теории за сезон 7 и след това

-Лед. Великият меч на предците на Хаус Старк. Въпреки че човечеството е загубило знанието как да изкова валирийски стоманен меч от нулата, остават няколко мъже, които са в състояние да преработят нови валирийски стоманени мечове от съществуващите. В сезон 4 Тайвин Ланистър разтопи леда, взет от Нед Старк, така че да изкова два валирийски стоманени меча за Къща Ланистър.

-Клетвач. Един от двата валирийски стоманени меча, изковани от лед. Тайвин даде Пазителя на сина си на Хайме, който след това го даде на Бриен от Тарт. Бриен все още го носи.

-Плачът на вдовицата. Другият меч, изкован от лед. Тайвин подари този на Джофри като сватбен подарък, но след като Джофри умря, мечът премина на по -малкия му брат Томен. В сезон 7 Хайме Ланистър носеше меча в битка, когато ръководеше армиите на Ланистър. Лейди Олена отбеляза, че носеше меча при себе си в Хайгарден.

Прочетете също: Игра на тронове 101: Дългото странстващо пътуване на Бриен от Тарт из Вестерос (Снимки)

-Камата на Тирион Ланистър, използвана от убиеца, който се опита да убие Бран Старк през сезон 1. Не меч, не. Първоначално той принадлежеше на Littlefinger, който го загуби от Тирион при залог. Тогава Тирион го загуби, очевидно, защото сестра му Серсей го открадна и го даде на споменатия по -рано нает убиец, за да довърши Бран, преди той да може да се събуди от комата - кома, в която Хайме го беше вкарала, след като Бран видя Хайме и Серсей да правят секс в Winterfell. Кинжалът тогава бил притежание на Кейтлин Старк, която го занесла в Кралското кацане и го обсъдила с Малкия пръст. Очевидно той го е върнал от нея и през сезон 7 той дал камата на Бран Старк. След това Бран го даде на Аря, която в момента го носи.

Това са всички валирийски стоманени мечове, които сме виждали досега в „Игра на тронове“ - поне за които знаем. Но едва ли са единствените наоколо. Тези остриета са редки, но според съобщенията има стотици от тях, които все още съществуват. И има няколко споменати в романите „Песен на лед и огън“, които биха могли да влязат в игра. Те включват чифт мечове от House Targaryen, Blackfyre и Lost Sister, които са били изгубени по време на бунтовете на Blackfyre отдавна, и Brightroar, родовия меч на House Lannister. House Corbray също има прародителски валирийски стоманен меч, наречен Lady Forlorn - срещнахме се с член на House Corbray в сезон 4, Vance Corbray, в Vale, докато House Corbray е обещан на House Arryn.

Прочетете също: Игра на тронове 101: Кой е останал в Къща Ланистър?

Има и други валирийски стоманени оръжия, споменати в романите, но те принадлежат на герои, които не са се появявали в шоуто, така че вероятно няма да вземат предвид това.

Възможно е средствата за изковаване на нова валирийска стомана в даден момент да станат достъпни за нашите герои. Въпреки че всъщност не знаем как се произвежда валирийска стомана, някои легенди в романите казват, че е изкована от драконов огън и магия - и двете се завръщат в света в днешно време. Драконите на Дейнерис може да осигурят средства за изработване на нови валирийски стоманени оръжия и може би виденията на Бран Старк за миналото биха могли да отключат техниката. Но това наистина е само предположение.

Всички 49 основни героя на „Игра на тронове“, класирани от най -лошите до най -добрите (снимки)

 • игра на тронове

  „Игра на тронове“ има много герои и твърде много за класиране. Така че просто ще се съсредоточим върху 49 -те героя, които са или са били най -важните, според нашето скромно мнение. Ако нашият списък не ви харесва, Littlefinger ще отрови вашата сватбена торта. (Много спойлери, очевидно.)

 • gilly игра на тронове

  27. Джили

  Не знае нищо, освен всички неща, които Сам не знае как да прави. Което е повечето неща.

 • високо врабче

  26. Високото врабче

  Той се опита да извади огромен страхотен гамбит, но в крайна сметка не беше подготвен за Играта толкова добре, колкото си мислеше, съдейки по това колко силно го изигра Cersei.

 • oberyn martell

  25. Червена гадюка

  Неговата раздразнителна похот го отклони от нанасянето на убийствения удар срещу Планината. Той щеше да бъде много, много по -високо в този списък, ако не беше този явен надзор.

 • кучешката игра на тронове

  24. Хрътката

  Уби момчето на касапина, след което прекара няколко сезона, казвайки много зли неща, преди да бъде оставен да умре на камък. Ако дъгата му за изкупление върви добре, той може да получи удар.

 • Хайме Ланистър игра на тронове

  23. Хайме Ланистър

  бяла тениска черни дънки

  Мога ли да се пошегувам с мастурбацията с отклонена ръка? В нашето ръководство за стил няма нищо по този въпрос. Както и да е, къде е сцената, където Джейми се научи да прави това?

 • jaqen

  22. Jaqen H'ghar

  Говори с гатанки, има много лица (и много тела) и насочва Ария по пътя към загуба на зрението, въпреки че той щеше да бъде изгорен жив, ако тя не го беше спасила. Какъв клоун.

 • Тайвин Ланистър

  21. Тайвин Ланистър

  Убит е от омразния му син джудже. Точно това, което заслужаваше, макар че тайно се надявах, че в един момент просто ще бъде мил с децата си.

 • пясък елария

  20. Елария Санд

  Извърши едно от най -големите и смущаващи убийства в цялото шоу.

 • Тормунд

  19. Тормунд Гигантсбен

  Има страхотно име, убийство в сърцето си и огромна красива червена брада. Той също беше в „Съдбата на яростните“, последния филм в любимия ми филмов франчайз. Какво да не харесвате?

 • Кит Харингтън като Джон Сноу (снимка Хелън Слоун/HBO)

  18. Джон Сноу

  Е, той е мъртъв. Цар на мъртвите. Определено никога няма да се върна. Вече не е мъртъв. Убил особено дразнещ персонаж. Все пак би могло да бъде по -малко приятно.

 • euron greyjoy 1024 игра на тронове

  17. Euron Greyjoy

  Няма как да не оценим радостта (без каламбур), с която Еврон изпълнява своята злоба. 'Аз съм бурята!' Хахаха.

 • ходор трици игра на тронове

  16. Ходор

  Трябваше да бъде наречен „Meme“. (Друга шега, за която се чувствам зле след сезон 6, го преместих нагоре по компенсация.)

  забавни начини за секс
 • Маргари Тирел

  15. Margaery Tyrell

  Изключително пасивно-агресивен към Cersei през цялото време. Разбира се, тя беше убита ужасно от Cersei, защото направи класическа грешка в „Игра на тронове“ - и наистина трябва да я ударя за това - но, не, беше твърде забавно.

 • бриен от тарт

  14. Бриен

  Висок, убива много мъже, неженен и безбрачен, не поема глупости от никого и не играе играта. Перфектен контра на почти всичко останало в „Игра на тронове“.

 • Тирион Ланистър

  13. Тирион Ланистър

  Мисли с пениса си. Което е добре, защото пенисът му е толкова умен.

 • мед

  12. Мед

  Малко по -умен от Тирион, защото няма пенис.

 • melisandre

  11. Мелисандра

  Много хора мислят за Мелисандра като „секси“ главен герой, но тя всъщност е „ужасяващият“ главен герой. Помните ли, че тя е изгорила живо дете? Това беше гадно. Сега тя страда за това, накрая, но вероятно ще се върне, за да направи нещо невероятно. Все още чака.

 • missandei

  10. Мисандей

  „Всички мъже трябва да умрат. Но ние не сме мъже. Някакви въпроси?

 • Давос мореход

  9. Давос Сийърт

  Лесно MVP за сезон 7.

 • petyr baelish малък пръст

  8. Малък пръст

  Вероятно най -умният герой в шоуто, но използва цялата тази мозъчна сила за зло. Значи е страхотен, това казвам.

 • daenerys

  7. Дейнерис

  Извършва повечето от най -добрите убийства в шоуто, благодарение на тези дракони и нейната неуязвимост да стреля. и обикновено са оправдани. Големи бонус точки за това.

 • Мейзи Уилямс Ария Игра на тронове сезон 6

  6. Аря Старк

  влюбих се в най-добрия си приятел

  Никога не подценявайте тази безлична жена.

 • същност

  5. Олена Тирел

  Прави голяма шега за безполезни гениталии и постоянно говори за всеки. И тя получи абсолютната последна дума в нейната сцена на смъртта . Жената ми мечта.

 • sansa-stark

  4. Санса Старк

  Много зрители все още подценяват тук дори сега в сезон 7, мислейки, че тя играе право в ръката на Littlefinger, вместо да има собствен план за справяне с неговите машинации. Нелепо.

 • Дарете

  3. Дарете

  Влиза в шоуто по възможно най -добрия начин на „Игра на тронове“: като излезе от фона на сцена, за да убие човек за Тирион.

 • сив червей сив червей raleigh ritchie

  2. Сив червей

  Просто най -доброто. Тъжно, защото животът му е гаден. Бадас, който убива много от проблемите му. Общува много, без да казва много. Сивият червей изглежда като вид трагичен герой от „Игра на тронове“, който ще има кратък момент на триумф, преди да бъде заклан. Надявам се този триумф да е наистина ли добре.

 • cersei

  1. Серсей

  Да, тя е ужасен човек, но е продукт на ужасен баща и ужасна среда. През сезон 7 обаче тя е била по -добра от всички останали в играта, въпреки че всеки ход, който е направила, е имал някакви ужасни неволни последици за хората, за които се грижи. Ще видим обаче дали тя може да запази това място с наближаването на финала.

Предишен слайд Следващ слайд 1 от 50

Ние съдим всички герои, които имат значение (или имат значение)

„Игра на тронове“ има много герои и твърде много за класиране. Така че просто ще се съсредоточим върху 49 -те героя, които са или са били най -важните, според нашето скромно мнение. Ако нашият списък не ви харесва, Littlefinger ще отрови вашата сватбена торта. (Много спойлери, очевидно.)

Преглед в галерията

Интересни Статии

Популярни Публикации

Номинацията за Еми на Катрин Хан подбужда хаотична радост в Twitter: „Както Бог е възнамерявал“

Номинацията за Еми на Катрин Хан подбужда хаотична радост в Twitter: „Както Бог е възнамерявал“

9 начина да се включите в местната политика

9 начина да се включите в местната политика

Блейк Шелтън взе приемни деца на риболов в имота си в Оклахома и снимките са толкова сладки

Блейк Шелтън взе приемни деца на риболов в имота си в Оклахома и снимките са толкова сладки

Брус Уилис, Джейсън Момоа Екшън комедия „Имало едно време във Венеция“, взета от RLJ Entertainment

Брус Уилис, Джейсън Момоа Екшън комедия „Имало едно време във Венеция“, взета от RLJ Entertainment

Издания за тийзър на Stranger Things 4; Мили Боби Браун влиза в обувките на 'Eleven's'; виж снимката

Издания за тийзър на Stranger Things 4; Мили Боби Браун влиза в обувките на 'Eleven's'; виж снимката

Индустриален дом в Сиатъл, проектиран да изглежда като контейнерна къща

Индустриален дом в Сиатъл, проектиран да изглежда като контейнерна къща

„Майчина любов“: майка си бръсне главата, за да подкрепи дъщеря си, която се бори с рака; гледам видео

„Майчина любов“: майка си бръсне главата, за да подкрепи дъщеря си, която се бори с рака; гледам видео

'Jersey Shore' звездата Ronnie Ortiz-Magro показва нови шест опаковки след пластична хирургия

'Jersey Shore' звездата Ronnie Ortiz-Magro показва нови шест опаковки след пластична хирургия

Добре ли е да помолите гостите да свалят обувките си? 3 експерти претеглят

Добре ли е да помолите гостите да свалят обувките си? 3 експерти претеглят

ГЛЕДАЙТЕ: Разгледайте антиквариата на Cracker Barrel и се запознайте с човека, който го управлява

ГЛЕДАЙТЕ: Разгледайте антиквариата на Cracker Barrel и се запознайте с човека, който го управлява