„Игра на тронове“: Истинското име на Джон Сноу и всичко, което може да означава

(Предстоят големи спойлери за финала на сезон 7 на Игра на тронове.)

Бележка на редактора: тази публикация е публикувана първоначално на 8 май 2016 г., но е актуализирана в светлината на финала на сезон 7 на 27 август 2017 г.

Във финала на сезон 7 на „Игра на тронове“ шоуто най -сетне изплати поредица от ретроспекции, които се появяват от време на време от средата на сезон 6.

Тези ретроспекции са дошли благодарение на визиите на Бран Старк от миналото, до няколко огромни моменти от предисторията на поредицата. В сезон 6 Бран видя посещението на Нед Старк в Кулата на радостта в края на бунта на Робърт. Бран посети тази сцена два пъти миналата година, когато видя Нед извън кулата, а след това отново във финала на сезон 6, когато го последва вътре.

В първата част на видението видяхме младия Нед да се изправя срещу сър Артър Дейн извън кулата. Къде е сестра ми? Нед иска да знае, преди конфронтацията да се превърне в насилие.Тази кула, читателите на романите „Песен на лед и огън“, на които се основава шоуто, познават тази кула като „Кулата на радостта“, където сестрата на Нед Лаяна е била държана от Рейгар Таргеринген по време на войната. Флашбекът приключва, когато Нед влиза в кулата, което побърква и Бран, и зрителите. Всички искаме да знаем какво има в кулата.

Прочетете също:

как да си направим естествен продукт за коса

Е, във финала на сезон 6, видяхме добре какво има в тази кула: Лиана Старк, цялата в кръв, току -що роди бебе.Това бебе беше Джон Сноу.

Шоуто не разкрива откровено кой е бащата в сезон 6, но финалът на сезон 7 най -накрая стана ясен, когато Бран се върна на тази сцена в Кулата на радостта и чухме Лиана да казва, че истинското име на Джон Сноу е Аегон Таргариен, истински роден син на Рейгар Таргариен. Тъй като Дейенерис е сестра на Рейгар, това би направило Джон неин племенник. Което разбира се е забавно да се знае, като се има предвид, че са правили секс на финала.

Контекстът стигна до нас чрез Сам Тарли, който пристигна във Винтерфел с новината, че бракът на Рейгар с Елия Мартел - човекът, за когото всички смятат, че Рейгар е бил женен, докато не умре - е анулиран и той се жени за Лиана на тайна церемония. Бран ни оказа любезността да се върнем към сватбената церемония на Лиана, както и да се върнем в Кулата на радостта и да ни позволи да чуем Лиана да каже какво е истинското име на Джон.

Прочетете също:

В шоуто героите се позоваха на цялата тази ситуация с Рейгар и Лиана преди, най -голямата от които идва в разговор между Малкия пръст и Санса Старк през сезон 5.

Още преди бунта на Робърт, Лиана беше обещана да бъде омъжена за Робърт Баратеон, а Рейгар Таргариен беше омъжена за Елия Мартел от Дорн. Но когато Рейгар спечели турнира в Харенхал (рицарство), което му позволи символично да избере кралицата на любовта и красотата - но вместо да избере собствената си съпруга, той избра Лиана Старк.

Оттам нататък историята разказва, че Рейгар е отвлякъл и изнасилил Лиана и я заключил в Кулата на радостта. Рейгар е убит от Робърт в битката при Тризъбеца, а Нед в края на войната тръгва с шепа мъже - включително Хауланд Рийд, баща на Джоджен и Миера - да спасяват Лиана.

Прочетете също:

забавни начини за печелене на допълнителни пари

Не винаги беше ясно, че историята на Джон Сноу, който винаги е бил известен като копелето на Нед Старк, е свързана с тази на Лиана. Когато Нед се завърна във Винтерфел след войната, той донесе със себе си бебе, Джон Сноу, за когото твърди, че е негов собствен копеле син.

Никой не знаеше коя е майката на Джон Сноу - през сезон 1 в последния си разговор Нед обеща да разкаже на Джон за нея следващия път, когато се срещнат, но разбира се Нед беше убит преди това да се случи, като отнесе тайната в гроба му.

Междувременно някои герои поставят под съмнение идеята, че Нед ще бъде човекът, който на първо място ще има копеле - Станис каза в сезон 5, че Нед е твърде почетен, за да направи нещо подобно.

Да стигнем дотам: преобладаващата теория на феновете за родителите на Джон Сноу беше, че той изобщо не е копелето на Нед, а всъщност синът на Рейгар и Лиана, които Нед спаси от Кулата на радостта. Така че, след като видяхме Нед да влиза в кулата, знаем, и във финала на сезон 7 разказът на Бран изясни: Джон никога не е бил копеле, а истински роденият Таргариен наследник на Железния трон.

неща, които всяка жена трябва да има

Прочетете също:

В сезон 6 Мелисандре направи коментар за Джон Сноу, който се свързва с много по -голяма фенска теория за това как ще завърши поредицата. След неговото възкресение Червената жена го наричаше обещания принц, оборот, който означава много за посветените фенове.

Обещаният принц се позовава на пророчество за предстоящата дълга зима и войната срещу Белите проходилки. Той описва герой, който ще спаси света от тази заплаха, и че този герой ще бъде от кръвта на дракона. Както знаем от години на проследяване на Danaerys (известен още като The Last Dragon) наоколо, това е разговорно описание за Targaryens или поне тези членове на семейството, които са силно устойчиви на огън. Тъй като Джон Сноу е син на Rhaegar и Lyanna, тогава той може да е просто дракон, в този разговорен смисъл.

В „Празник за врани“ майстер Еймон казва на Сам Тарли, че драконът трябва да има три глави, което означава, според нас, пророчеството се отнася до трима души, които отговарят на една и съща квалификация. Това води до по -нататъшното мислене, че Данарис и Джон Сноу ще бъдат две от тези глави - с Тирион като трети. Ако искате да се задълбочите в това как Тирион може да се бори с тези квалификации - защото това е ужасно - тогава ще искате за да проверите нашето обяснение на тази теория тук .

Прочетете също:

И накрая, още малко от книга, която беше любопитно пропусната от шоуто, пряко включва Джон Сноу като принц, който беше обещан след информацията, която излезе наяве във финала на сезон 7. Това се случи в „Сблъсък на кралете“, когато Дейнерис посети Къщата на безсмъртните. Тя видя видение на Рейгар, който държи малкия си син, кръсти го Егон и каза, че Той е принцът, който е обещан, а неговата е песента на лед и огън. Официалните истории казват, че Рейгар наистина е имал син на име Ейгон, но с Елия Мартел - и че бебето Ейгон е било убито от планината, когато Ланистерите са обсадили Кралското пристанище по време на бунта на Робърт. Възможно е Рейгар да е имал две синове на име Ейгон - но вероятно няма, че този от видението е Джон Сноу.

Зрителите на шоуто като цяло са в неравностойно положение в цялата тази дискусия, тъй като пророчеството рядко е било обсъждано извън предишните декларации на Мелисандра, че Станис ще обедини Седемте кралства и ще отблъсне нахлуващите орди от немци от Север. Разбира се, никой не обсъжда наистина квалификациите. Докато в книгите това е нещо, което надвисва над всичко, което се случва.

За повече спекулации на общността на Game of Thrones за бъдещето на шоуто, разгледайте нашата галерия от фенски теории по -долу.

24 големи теории на феновете на „Игра на тронове“ за сезон 7 и след това (снимки)

 • игра на тронове дракон

  В този списък ще разгледаме какви фенски теории, както шантави, така и реалистични, хората са измислили, които биха могли да разкрият както миналото, така и бъдещето. Спойлери за всички „Игра на тронове“ досега и може би за останалата част от шоуто.

  висящо изкуство с щипки за свързване

  Прочетете също:

  HBO
 • игра на тронове предистория шоу епохата на героите

  Нощният крал е един от ездачите на дракони

  Феновете очакват още двама души да яхнат драконите на Дани заедно с нея, подобно на Таргариен, когато за първи път завладяха Вестерос. Събитията от предпоследния епизод на сезон 7 потвърдиха дългогодишна теория - че Нощният крал ще убие един от драконите на Дейнери и ще го превърне в уайт. Това всъщност се случи, като Висерион възкръсна, за да язди отстрани на тъмнината. Феновете предположиха, че не само, че Viserion е мъртъв, но той всъщност ще се превърне в леден дракон, а не в огнен дракон. Това със сигурност дори би довело до някои шансове, отнемайки част от превъзходството на Дейенерис в дишането на огън.

  HBO
 • игра на тронове дракон

  Драконовото стъкло е изхабено от дракони, а не просто от обсидиан

  Има ли значение това? Не и така или иначе вероятно никога няма да разберем. Но е смешно.

  HBO
Предишен слайд Следващ слайд 1 от 25

Какво се очаква за последните два сезона на хита на HBO? Нека да видим какво мислят зрителите

В този списък ще разгледаме какви фенски теории, както шантави, така и реалистични, хората са измислили, които биха могли да разкрият както миналото, така и бъдещето. Спойлери за всички „Игра на тронове“ досега и може би за останалата част от шоуто.

Прочетете също:

Преглед в галерията

Интересни Статии

Популярни Публикации

Модерният хамбар в дома на хамбара прави перфектно лятно отстъпление в Киев

Модерният хамбар в дома на хамбара прави перфектно лятно отстъпление в Киев

Възлюбеният ветеран се пенсионира след десетилетия, хранейки бездомните в Атланта

Възлюбеният ветеран се пенсионира след десетилетия, хранейки бездомните в Атланта

Не сте вегетарианец? Все още ще обичате тези безмесни рецепти

Не сте вегетарианец? Все още ще обичате тези безмесни рецепти

Сериалът „Сексът и градът“ в HBO Max добавя още 4 завръщащи се героя

Сериалът „Сексът и градът“ в HBO Max добавя още 4 завръщащи се героя

Къде се снима 'News of the World'? Ето повече за мястото на снимане на филма

Къде се снима 'News of the World'? Ето повече за мястото на снимане на филма

Vin Diesel споделя снимка без риза, държаща бебе Pauline, следвайки Shaming Body

Vin Diesel споделя снимка без риза, държаща бебе Pauline, следвайки Shaming Body

Протестиращите извикват „Убиец“ при доктор, извършващ аборт на 10-годишна жертва на изнасилване

Протестиращите извикват „Убиец“ при доктор, извършващ аборт на 10-годишна жертва на изнасилване

Обиколка на къщата: Преобразяване на плажното бунгало в Палм Бийч

Обиколка на къщата: Преобразяване на плажното бунгало в Палм Бийч

Бела Торн бе взривена за „много безчувствен“ туит след смъртоносни свлачища

Бела Торн бе взривена за „много безчувствен“ туит след смъртоносни свлачища

Драмата на Келси Грамър „Доказано невинна“ отменена от Fox само след един сезон

Драмата на Келси Грамър „Доказано невинна“ отменена от Fox само след един сезон