Пет причини южняците обичат Tomato Aspic

Домат Аспик Домат АспикКредит: Southern Living

Споменете доматен аспик в офиса и можете да получите някои странни външни погледи. Някои хора не знаят какво е, а някои хора знаят какво е и биха искали да не са. Други обаче обичат доматената аспика, включват я в списъка си с любими летни салати и имат приятни спомени от насладата от това ястие по време на семейни празници. Има просто нещо в конгелираната храна, дори втвърдена плодова салата, която е много поляризираща - или я обичате, или я мразите. И една втвърдена солена храна, която традиционно се прави с колаген от животински кости - е, понякога тази идея е трудна за преглъщане. Трябва да има причина, поради която доматеният аспик все още се появява на любимите ни гишета за обяд, затова се заехме да открием пет причини, поради които обичаме доматените аспици:

Това е красив цвят

Не може да се отрече фактът, че лъскавият, гладък, рубиненочервен цвят на доматите е красив и празничен. По време на Коледа извадете най-доброто си сребърно плато и оправете легло в центъра, като използвате свежи, живи зелени. След това разкачете аспика в центъра на зелените. Наистина прави цветна картина.

Това е комфортна храна за връщане

Може да не се регистрира по популярност толкова високо, колкото пърженото пиле, макароните и сиренето, но практически всяка стара готварска книга, която четете, твърди, че доматът е популярен избор, ако не и задължителен, за дами & apos; обяди и погребения. Все още може да се намери в менютата на аптеките за обяд, заедно с други класики като пилешка салата, дяволски яйца и бананов пудинг.

Може да включва каквото искате

В зависимост от вашата рецепта, вашият доматен аспик може да бъде много прост или доста сложен. През първото издание на Най-добрите ни рецепти , Южен живот публикува рецепта Tomato Aspic само с четири съставки: неароматизиран желатин, доматен сок, чили сос и настърган лук. По-късна и много по-дълга рецепта изброява 15 съставки, включително сос Уорчестър, табаско, хрян, целина, пълнени маслини и сърца от авокадо или артишок. Бележка за рецепта предполага, че ако сервирате това на изключително специално компания, продължете и използвайте както сърцата от авокадо, така и артишок и, за да го направите основно ястие, добавете готварски скариди. Някои хора описват доматите, които са домати, като просто втвърдена кървава Мери. Това има смисъл, като се има предвид, че брънч коктейлът може да бъде гарниран със същите съставки, каквито се намират в аспика - целина, маслини, скариди, подправки и много доматен сок.

Формите са сладки

Много готвачи имат килер (или стена), пълен с медни и керамични форми в различни форми: рибите, омарите, звездите и сърцата са традиционните фаворити. Някои форми са дори толкова сложни, колкото и най-сложните Пакет тигани. Необходими са умения, за да се разкрие един аспик, следователно приключенска готвачка може да избере една от по-сложните форми за своето втвърдено ястие, само така че гостите да се възхищават от нейните кулинарни таланти. Дори на погребение може да има съревнование между готвачите!Причина # 5

Нека видим, още една причина, поради която обичаме доматите. Ъъъ ... споменахме ли красивия цвят ?? Сериозно, доматените аспики са наистина вкусни. Опитайте!

Днес доматените аспики, все още популярен избор на обяд, могат да бъдат направени в отделни ramekins. Опитайте и вижте дали не намирате нова любима рецепта.

Интересни Статии