Първите 90 дни: тайни за успех на нова работа

Както се казва, промяната е единствената константа в живота - и в кариерата ви също. (Е, добавихме последната част.)

Но истината е, че може да изпитате всякакви промени на работното място, когато получите повишение, организирате нов концерт в друга компания или дори когато вашата собствена организация намали или се слее.

„Разглеждам всичко това като преход“, казва Майкъл Д. Уоткинс, съосновател на компания за развитие на лидерство Съветници от Битие и автор на „ Първите 90 дни: доказани стратегии за по-бързо и по-интелигентно ускоряване . '

И когато сте в преход, вашата роля вероятно също ще се промени - независимо дали това означава справяне с нови работни задължения, работа в различна среда или докладване на нов шеф. Понякога може да е всичко изброено!

Без натиск, нали? Независимо от конкретната ви ситуация, това е изключително важно време. Всъщност Уоткинс твърди, че впечатляването на вашия мениджър и колеги през първите 90 дни е не само важно за вашия успех в настоящата ви роля, но и за цялостната ви кариера.За щастие не е толкова трудно, колкото звучи - ако знаете как да направите правилното впечатление, като следвате тези съвети от Уоткинс.

LearnVest: Защо първите 90 дни в работата са толкова важни?

Уоткинс : Моите изследвания показват, че това, което правите рано по време на прехода на работа, е най-важно. Вашите колеги и шефът ви формират мнения за вас въз основа на ограничена информация и тези мнения са лепкави - трудно е да си променят мнението. Така че оформете впечатленията си от вас според възможностите си.

Защо 90 дни, конкретно? Това е тримесечие, което е призната времева рамка в света на бизнеса. Компаниите често проследяват как се справят въз основа на напредъка, който постигат всяко тримесечие - и вие също трябва.Кой е ключовият начин да направите добро впечатление от самото начало?

Уоткинс: Виждам, че хората се фокусират прекалено много върху техническите умения за работа и недостатъчно върху политиката на компанията. Изградете ключови взаимоотношения рано. Попитайте шефа си: „Кой е критично важно да се запозная?“ И тогава поканете тези хора на кафе или обяд и си вземете мозъка. Не се фокусирайте само „вертикално“ върху мениджърите над вас - създайте и „хоризонтални“ съюзи с колеги. Искате да имате подкрепа на всички нива.

Споменахте, че хората могат бързо да попаднат в порочни цикли, ако не са внимателни. Какво означава това и как се случва?

Уоткинс: След като матрицата се хвърли в едната или другата посока, тя има тенденция да се увековечава - и може да се превърне в отрицателна обратна връзка, ако не сте внимателни. Например, ако правите ранни грешки, хората ще ви гледат като неефективни занапред, защото ще ви гледат през затъмнена леща. Ако закъснеете първата си седмица, може да ви възприемат като мързелив или безотговорен - и тази репутация може да бъде трудна за разклащане. Ако се обадите лошо и компанията загуби пари, преценката ви може да бъде поставена под въпрос, когато става въпрос за бъдещи решения.

Като се има предвид, че обикновено има крива на обучение по време на преход, как можете да бъдете особено внимателни, за да предотвратите грешки?

Уоткинс: Отделете време да наблюдавате офис културата и се опитайте да се слеете. Винаги слушайте, преди да говорите. Понякога хората изпитват нужда да се докажат рано, затова формират мнение, преди наистина да разберат за какво говорят.

Изхвърлете баланса между професионалния и личния живот през прозореца за известно време. Няма заместител за регистриране на времето и вкопаване.

какво да облека на зимна сватба на открито

Също така, не говорете за предишната си компания и не поставяйте награди, които сте спечелили при предишния си работодател, на стената на вашия офис. Никой не иска да чуе или види това, особено ако старата ви компания се счита за конкурент.

И накрая, последвайте. Ако обещаете на някого нещо, не забравяйте да доставите това, което сте казали, че ще го направите навреме. Това изгражда доверие.

Има ли начин за ускоряване на учебния процес?

Уоткинс: Изхвърлете баланса между професионалния и личния живот през прозореца за малко. Няма заместител за регистриране на времето и ровене. Това може да бъде особено предизвикателно, ако имате семейство, така че вижте дали вашият съпруг или баба и дядо могат да помогнат повече през това време. Или може би можете да наемете някой, който да помага временно в грижите за децата.

Потърсете и ментор. Има ли някой в ​​компанията, който е правил това, което правите и преди? Запишете помощта на този човек и му предложете помощ в замяна. Например, може би колега може да ви покаже как да овладеете вътрешната компютърна система и в замяна можете да научите този човек как да създаде ефективен туит. Всяка връзка в мрежа е обмен.

Говорили сте за оценка на вашите уязвимости през първите 90 дни. Защо това е важно?

Уоткинс: Винаги има риск да гравитирате към частите от работата, които ви харесват и да се чувствате добри в себе си - и да игнорирате частите от работата, които не харесвате или не са толкова добри. Това е като дясна ръка, която благоприятства дясната си ръка - мускулите в дясната й ръка ще растат, но мускулите в лявата й ръка няма. Опитайте се да станете по-двусмислени, така да се каже, за да сте добре закръглени.

Първата стъпка е да определите своите силни и слаби страни, така че направете списък. Втората стъпка е да се принудите да приоритизирате работните отговорности по отношение на важността, а не на предпочитанията. Например, може би обичате да правите презентации, но мразите да създавате модели на електронни таблици. И все пак изграждането на модели на електронни таблици е това, което вероятно ще ви донесе повишение. Притеснението е, че ще планирате твърде много презентации и ще отложите или възложите на външни изпълнители модели на електронни таблици.

Тази стратегия няма да ви помогне да станете по-добре закръглени или да напреднете, така че създайте правило, че не можете да планирате презентация, докато не сте прекарали определен брой часове в изграждането на модели на електронни таблици. Принуждавайки се да правите това, може да станете по-бързи в това и може би дори да се научите да му се наслаждавате.

Какво можете да направите, за да накарате шефа си да ви харесва, да ви уважава и да ви вярва от самото начало?

Уоткинс: Бъдете инициативни, защото вашата отговорност е да накарате връзката да работи. Ако шефът ви не се свърже много, поставете си точка да се регистрирате редовно. Попитайте как вашият шеф предпочита да се свързва - лично, по телефона, по имейл - и колко често.

И управлявайте очакванията - шефовете не обичат изненадите. Ако нещо се обръща към лошо, уведомете шефа си, че има проблем и как ще го разрешите. Тези стратегии ще помогнат на шефа ви да се ускори и да осъзнае, че сте надеждни.

Кои са някои често срещани клопки при работа с нов шеф?

Уоткинс: Някои хора се опитват да сменят шефа си, но това не работи. Трябва да сте свикнали със стила и особеностите на вашия мениджър. Може би например шефът ви обича срещи, а вие не. Ако следвате нейните указания и ги планирате, е по-вероятно да й харесате.

Също така е от решаващо значение да вършите работа, която има значение за вашия шеф. Дори и да не приоритизирате по същия начин, трябва да дадете приоритет по начина, по който го прави вашият шеф през първите 90 дни.

как да намерим правилното червено червило

Разбира се, ако шефът ви поиска да направите нещо неетично или незаконно, тогава може да почувствате необходимостта да се оттеглите незабавно. Но ако не сте съгласни с нещо по-малко фундаментално, като например колко често да общувате, изчакайте тактично да изразите загрижеността си след първите 90 дни.

Докато се придвижвате нагоре, осъзнайте, че уменията, които са ви помогнали да се превъзхождате на последната си работа, не е задължително да ви направят успешни в настоящата си роля.

Кажете: „Проверявах се при вас всеки ден. Струва ми се, че се справяме добре заедно. Все още ли смятате, че е необходимо да се чекирате ежедневно, или можем да отидем на седмично чекиране? ' Когато го представяте под формата на въпрос, все още зачитате авторитета на шефа си и оставяте решението на шефа си.

Защо е изключително важно да бъдем гъвкави и адаптивни в нова роля?

Уоткинс: Докато се придвижвате нагоре, осъзнайте, че уменията, които са ви помогнали да се превъзхождате на последната си работа, не е задължително да ви направят успешни в настоящата си роля. Да речем, че страхотен продавач става мениджър. Може би този човек може да убеди клиентите да купуват продукти, но не знае какво да прави, когато служителите идват късно или не отговарят на квотите.

Разберете какви нови умения изисква новата ви работа - и израстете в позицията. Някои умения ще ви дойдат естествено, докато отделяте повече време за нови задачи, но може да се наложи допълнителна помощ за други. Вижте дали има безплатни онлайн програми или книги, които можете да прочетете, които биха повишили вашите познания. След това говорете с вашия мениджър човешки ресурси, за да видите дали компанията предлага вътрешни програми или отстъпки за външни конференции или класове, които могат да ускорят вашето обучение.

Във вашата книга говорите за осигуряване на „ранна победа“. Какво означава това?

Уоткинс: Изградете доверие, като се възприема като човек, който учи и се свързва с организацията. Така че, да речем, че някой от вашите продукти се бори, може би вашата „ранна победа“ е да прокарате решение или да го убиете, или да му отделите повече ресурси и да увеличите продажбите. Или може би наемате нов мениджър или организирате събитие, което повишава морала, за да обърнете бързо нещата.

Работих с някой от фармацевтичната индустрия, който беше избран да управлява компания на стойност 2 милиарда долара. Той реши, че ще му отнеме 30 дни, за да разговаря с хора от компанията, преди дори да започне работата си. Той говори с всички - възрастни хора, младши хора, подкрепящи хора. И когато най-накрая дойде Първият ден, всички се почувстваха така, сякаш вече е бил там. Те се възхищаваха на неговата страст, любопитство и искреност и след 90 дни той бе видян като върх в бизнеса.

Вижте свързани статии за LearnVest:
30 интелигентни хода на кариерата, които трябва да направите до 30
Изкуството на ‘Zoom’: Как да презаредите кариерата си
8 черти, които ще намерите във всеки безстрашен ловец на работа

Интересни Статии

Популярни Публикации

ГЛЕДАЙТЕ: Човек, почти парализиран при велосипедна катастрофа, се движи с човека, който го е ударил и лекаря, който го е спасил

ГЛЕДАЙТЕ: Човек, почти парализиран при велосипедна катастрофа, се движи с човека, който го е ударил и лекаря, който го е спасил

Лесни стилни хакове за вашия пролетен гардероб

Лесни стилни хакове за вашия пролетен гардероб

Може ли 7UP всъщност да удължи живота на коледно дърво?

Може ли 7UP всъщност да удължи живота на коледно дърво?

Как да подредите официална маса за вечеря по южния начин

Как да подредите официална маса за вечеря по южния начин

Адвентният календар на Olive & June е най-добрият празничен подарък за всеки любител на лак в живота ви

Адвентният календар на Olive & June е най-добрият празничен подарък за всеки любител на лак в живота ви

Науката казва, че мозъците на жените реагират на щедростта, а мъжете - на егоизма

Науката казва, че мозъците на жените реагират на щедростта, а мъжете - на егоизма

The Lowdown на дрогерията срещу Salon продукти за коса

The Lowdown на дрогерията срещу Salon продукти за коса

Доналд Тръмп прегръща гейовете в исторически възгласи на Републиканската национална конвенция

Доналд Тръмп прегръща гейовете в исторически възгласи на Републиканската национална конвенция

„Маскираният певец“ разкрива последните си 3 певци с маски на знаменитости - включително победителя (видео)

„Маскираният певец“ разкрива последните си 3 певци с маски на знаменитости - включително победителя (видео)

Чевхер Токташ призна, че е удушил до смърт 5-годишен син, защото го е „мразил“

Чевхер Токташ призна, че е удушил до смърт 5-годишен син, защото го е „мразил“