Проверка на факта: Ваксината за коронавирус COVID-19 IgM може да излекува пациента в рамките на 3 часа?

Според последните слухове, предполагаема ваксина срещу коронавирус, наречена COVID-19 IgM, може да излекува пациент в рамките на 3 часа. Republic TV направи проверка на факти, погледнете.

Проверка на фактите: Тексаската жена, която почина поради коронавирус, нарече ли го измама?

Проверка на фактите: В социалните медии се обикаля публикация, в която жена от Тексас твърди, че COVID-19 е измама, но трагично почина поради същото.

Проверка на фактите: Аудио клипът на Pentatonix с 8D технология нова иновация ли е?

Проверка на фактите: Съобщение в Whatsapp заедно с аудио клип твърди, че музиката е направена с помощта на нова технология, създадена от Pentatonix. Тази технология е 8D музика.

Проверка на фактите: Доналд Тръмп посъветва ли хората да се инжектират дезинфектант за борба с COVID-19?

Проверка на фактите дали Доналд Тръмп е говорил за инжектиране на хора с дезинфектант за борба с COVID-19. Тръмп имаше брифинг на работната група на 23 март 2020 г.

Проверка на фактите: Facebook наблюдава ли офлайн активността на потребителите по време на активност извън Facebook?

Проверка на фактите: Слуховете за проследяване на потребителите на Facebook чрез новата функция за активност извън Facebook се оказаха верни. Прочетете подробности по-долу.

Проверка на фактите: KBC провежда ли онлайн лотария на WhatsApp messenger?

Вирусно съобщение циркулира из всички социални медии, че KBC провежда онлайн лотария в месинджъра на WhatsApp. Ето проверка на фактите.

Проверка на фактите: Д-р Ли Уенлианг твърди ли, че кафето може да бъде лек за коронавирус?

Проверка на фактите: Д-р Ли Уенлианг, който сподели информация за COVID-19 в Китай със света, се твърди, че е казал, че кафето е начин за лечение на коронавирус. Прочетете още.

Проверка на фактите: Видеото на мъж, който се самоубива поради COVID-19 в Ню Йорк, се оказа фалшив

Проверка на фактите: Видео, което се разпространява из социалните медии, твърди, че е на мъж, скачащ от сграда в Ню Йорк. Ето истината за видеото.

Проверка на фактите: СЗО каза ли, че може да влиза в домовете и да премахва случаите с коронавирус със сила?

Проверка на фактите дали служител на СЗО е изнесъл реч, в която се заявява, че „може да се наложи да влизат в домовете и насилствено да отстраняват членове на семейството, заразени с коронавирус“.

Проверка на фактите: снимката на войник, който носи магаре на гърба си, от Втората световна война ли е?

Проверка на факти: Скорошна снимка, която стана вирусна, твърди, че войник е носил магаре по време на Втората световна война. Оттогава снимката се оказа грешна.

Проверка на фактите: Чък Норис мъртъв ли е? Известен боен артист и любим актьор Все още жив

Проверка на факти: Слуховете в социалните медии твърдят, че актьорът и бойец Чък Норис е починал на 77-годишна възраст в дома си в Тексас, САЩ. Вярно ли е?

Проверка на фактите: Италианските лекари открили ли са лек за коронавирус?

Проверка на фактите: В интернет циркулира съобщение, че италиански лекари са направили аутопсия на телата на пациенти с COVID-19 и са открили лек за коронавирус.

Проверка на фактите: март 2020 г. беше ли първият март без училищна стрелба от 2002 г. в САЩ?

Проверка на фактите: В социалните медии имаше твърдение, че месец март 2020 г. е първият от март 2002 г., в който не е имало училищни стрелби.

Проверка на фактите: 7 деца умряха ли в Сенегал поради ваксина срещу COVID-19?

Вярни ли са вирусните новини за 7 деца, които умират в Сенегал поради лечението с коронавирус? Ето проверка на фактите за същия слух, който циркулира.

Проверка на фактите: Италианска телевизия прогнозира ли избухването на COVID-19 през 2015 г.?

Проверка на фактите: В италианско видео от 2015 г. се твърди, че коронавирусът е бил култивиран в китайски лаборатории, но няма доказателства, които да доказват същото.

Проверка на фактите: COVID-19 бактерия ли е и може ли да се лекува с аспирин?

Проверка на фактите: Видео, което се появява в интернет, твърди, че COVID-19 е бактерия и може да се лекува с аспирин. Ето истината зад това видео и твърдение

Проверка на фактите: Съдържат ли семената на калонджи хидроксихлорохин, използван за лечение на коронавирус?

Проверка на фактите: В социалните медии се разпространяват твърдения, че семената на калонджи (Nigella Sativa) съдържат хидроксихлорохин, който се използва за лечение на COVID-19.

Проверка на фактите: Раздава ли Cadbury безплатни шоколадови кошници за своята 196-та годишнина?

Проверка на фактите: В интернет и социалните медии се носят слухове, че Cadbury раздава безплатни шоколадови кошници на годишнината си.

Проверка на фактите: Наистина ли 21 милиона мобилни телефона изчезнаха в Китай?

Наистина ли 21 милиона мобилни телефона изчезнаха в Китай? Китай крие ли действителните данни за коронавируса в страната си? Проверете фактите относно вирусния слух.

Проверка на фактите: Birds Eye, Green Giant и Pictsweet доставят ли продукцията си от Китай?

Проверка на фактите: Твърденията, които се обикалят в социалните медии, казват, че продуктите, използвани от компаниите за консерви Birds Eye, Green Giant и Pictsweet, са от Китай