Дори Лин Шайе не разбира тайната на успеха на „коварния“ франчайз

Кралици на ужасите във филма на ужасите: Тогава и сега Виж снимките Universal Pictures

На хартия „Коварен“ може би е един от най-малко вероятните франчайзи на ужасите там.

В сериала липсва централен луд като Джейсън, Ghostface или Freddy, разчита до голяма степен на нестабилни теми като астрална проекция и - вместо да запълни екрана с възбудени, млади тийнейджъри - се концентрира около жена на 70-те години, която спасява деня. И въпреки това, въпреки всичко това, франчайзът продължава да бъде един от най-печелившите там.

Universal Pictures

Как булката убиец на Чъки Дженифър Тили стана неочаквана икона на ужасите

Преглед на историята

Благодарение на микробюджетния модел на Blumhouse и трите филма, пуснати до момента, са спечелили общо 371 милиона долара в боксофиса, още по-впечатляващи, когато осъзнаете, че всички са направени за между 1,5-11 милиона долара.

С четвъртия филм във франчайза „Insidious: The Last Key“, който иска да продължи своята печеливша поредица този месец, TooFab избра мозъка на звездата Lin Shaye за това какво кара сериала да работи и къде може да отиде оттук. Актрисата разсъждава и върху работата с братята Фарели по „Kingpin“ и „Има нещо в Мери“, поредното сдвояване на филми, които тя каза „наистина промени живота ми“.

В кой момент разбрахте, че тук има франчайз потенциал с „Коварен“?

Не мисля, че някога съм го правил, честно казано наистина не съм го правил. Направихме първия филм, надявахме се, че хората го харесват, това беше 3-седмично снимане, ограничен бюджет, едва не арестувах Джейсън Блум, защото мислех, че преследва нашите трейлъри. Наистина дори не знаех кой е той. Той се продаде веднага в Торонто, имаше голям отзвук от публиката. Какво е наистина интересно за всичко това, има написани статии и за Кошмарите на улица Елм, където има някакъв сблъсък на молекули в определен момент, когато хората се нуждаят от нещо, което се открива в тях чрез забавление.

Ето, той беше добре приет и Sony го купи и се заговори за втори и [режисьор Джеймс Уан] беше като факта, че умирам в първия - което, между другото, видях това отново , това е насилствена смърт. Забравих колко жестоко беше това. Бях синина! Вината не беше на Патрик, аз се борех твърде много - Както и да е, разбрахме, че сме готови да направим още един и Джеймс каза: „Ще трябва да ви вкараме в по-нататък и аз казах, това е добре, каквото и да е. Ще отида навсякъде, където искате да отида, стига да отида.

Така че направихме втория и аз все още съм озадачен за Елис по някакъв начин, защото всъщност не знам, какво резонира, че те я харесват? Лошото нещо, за което се застъпвам за това, което е правилно? Но имаме филми за супергерои навсякъде, които също го получиха! Но може би има нещо в тази жена, която е вид всеки човек. Тя е просто обикновена жена, която има способности и която отстоява това, в което вярва. Фактът, че съм по-възрастна жена, не съм красавица, знам истината и е добре. Харесвам себе си, не съм в себе си, но не съм Роуз Бърн ОК? Който, независимо под какъв ъгъл я насочваш, е разкошен, по дяволите! Но е много обнадеждаващо да се знае, че както младите мъже, така и жените, те оценяват нещо за нея.

И тогава, когато стигнахме до третия, те искаха да разкажат повече за моята история и това ми хареса. Наистина обичам третия, идеята, че ми се е случило нещо лошо и затворих, и това е младо момиче, на което искам да помогна, което ме води отново напред. И тогава в тази последна част, където Лий изящно е нарисувала миналото ми със семейството ми, мисля, че дори я прави по-силна. Мощен смисъл, че тя може да премине през това и да се изправи срещу демоните си, страха и вината си за семейството си, и все пак да се появява като човекът, в който се появява, който е Ти човек вместо Аз човек, трябва да има истински актив и да съдействаме за живота ви, това е нещо, от което се нуждаем днес.

тъпа и тъпа актриса

Възпроизвеждане на видео съдържание

Харесва ни, че това е франчайз на ужасите, воден от някой, който е на около 70 години, тъй като жанрът на ужасите има тенденция да се върти около млади тийнейджъри.

Чувствам се малко безполов и неостаряващ като този герой. Мисля, че нищо от това няма значение. Не става въпрос за това колко е на възраст, не е за това да бъдеш мъж или жена, а за това да бъдеш добро човешко същество, което да израства от лайна, с която са й занимавали като дете и все още да расте в даряващо, полезно човешко същество, което може да протегне ръка и да се чувства добре за това. И аз не се спирам на нищо от това, че съм жена, колкото и възраст да съм, това е нещо друго, което е привлекателно и наистина го обичам. Аз самата я обичам.

Този наистина носи всичко с пълния кръг с първия филм. Смятате ли, че това е краят на франчайза или къде мислите, че може да отиде от тук?

Не мисля непременно, че това е краят на нашия франчайз. Мисля, че има още много истории за разказване в това измерение. Ако от сега нататък Елизе е в „По-нататък“, това също може да е така. Кой знае какво има в The Next? Ние се докоснахме само до The Next, знаем само, че там има червени врати!

Може да има цял аспект от това или просто нови герои. Има някои прекрасни герои в този, племенниците ми и брат ми, има възможности. Дори герои от други филми могат да бъдат върнати, така че кой знае. Стига Лий Ванел да пише.

който почина в новия епизод на ходещите мъртви
Гети / СБ

'Hush' Demon размишлява върху най-страшния 'Buffy the Vampire Slayer' някога на 18-та годишнина

Преглед на историята

Следващата година е 20-годишнината на „Има нещо в Мери“. Колко любов все още изпитвате от този филм и шокирани ли сте от някои неща, с които сте се разминали в този филм?

'Kingpin' дори се измъкнахме с още, вярвате или не. 'Kingpin' е едно от любимите ми неща, които някога съм правил, и освен това има страхотна история. Бях направил малко мъничко участие в „Тъпо и тъпо“. Брат ми, Боб Шайе, New Line Cinema е негова компания, той каза на Farrelly Brothers: „Вкарайте сестра ми във вашия филм“. Каза това и на Уес Крейвън. Така че трябва да благодаря на Боб за много неща.

Видях, че правят този филм „Kingpin“ и се обадих в офиса им - винаги съм бил много инициативен - обаждам се в офиса и мисля, че беше асистент на Пит, той каза: „Помня те от„ Тъпи и тъпи “ , „Ще ви изпратя сценария.“ Героят, г-жа Дюмар, е описана като най-ядосаната, най-грозната жена, която Бог някога е пуснал на планетата. Как може да не искате да играете тази роля?

Започнах да се обаждам и да казвам, че бих искал да се явя на прослушване за това и всички ме затваряха, всички. Изпратих бележка на Пит, така и не получих отговор. Обадих се отново в офиса и така или иначе започнах да работя по частта. Купих това облекло в Aardvark's, магазина за реколта дрехи и сложих масло в косата си и яйце на лицето си и миглите, излизащи от ноздрите ми. Прекарах челото си и си дадох жълти зъби в спалнята си. Разведена съм, но той едва не се разведе с мен тогава. За около 5 седмици бях обсебен от това прослушване и разбрах, че започват основна фотография и не успях да взема прослушване.

Колекция Everett

Затова вдигнах телефона и [продуцентът Стив Стаблер] отговори на телефона. Той каза: „О, Лин, обичаме работата ти, но наистина не смятаме, че си подходящ за тази част“, ​​а аз казах: „Знам. Но съм работил по това и имам цяла презентация, която събрах. Затова той каза: „Добре, хайде в четвъртък“. Затова се облякох напълно като госпожа Дюмар, качвам се в колата си - това е страхотна история - карам до Санта Моника и бях толкова развълнуван. Спомням си, погледнах в огледалото за обратно виждане и си помислих, наистина ли правя това? Яйце на лицето ми, миглите излизат от ноздрите ми, нося малкото си облекло, цигара в ръка. Излизам от колата си на паркинга. Прислужникът на паркинга, кълна ви се, се хвърли на стена.

Седнах на пода и [кастинг режисьорът] Рик Монтгомъри мина покрай мен. Накрая той каза: „Лин? О, боже, мислех, че си един от бездомните извън улицата! Така че влизам, всички са там. Пит е там, Боби, те са някакви омагьосани и просто си спомням, че казах: „Почти е удоволствие“ и отидох с цигарата си и се ръкувах с тях. Бях отдаден на този герой и прочетох материала и бях толкова изтощен, защото се опитах толкова много. Спомням си, че излязох, измих си лицето в банята, карах се вкъщи и си мислех, че поне го направих. На следващия ден се обадих да благодаря на Стив и той каза: „Дори не можахме да говорим 20 минути, толкова се смеехме. Не трябва да ти казвам, но ти получи ролята.

Ашли Симпсън Пийт Гоуз

Накараха ме на прослушване за „Мери“, след всичко това. Пит е шофьор на роби. Той е тежък човек на снимачната площадка, той знае точно какво иска. Спомням си, че получих работата, а останалото е някаква история. Обичам тези герои, те наистина промениха живота ми. И това, сега този коварен франчайз тотално промени живота ми.

„Коварен: Последният ключ“ излиза по кината на 5 януари 2018 г.

Интересни Статии

Популярни Публикации

Ченге, хванато за предупреждение за надграждане на филма до билет, след като го попитат защо не носи маска

Ченге, хванато за предупреждение за надграждане на филма до билет, след като го попитат защо не носи маска

DWTS 'Peta Murgatroyd казва, че домакинът на Tyra Banks е' тук, за да остане '(ексклузивно)

DWTS 'Peta Murgatroyd казва, че домакинът на Tyra Banks е' тук, за да остане '(ексклузивно)

Хайди Клум и гаджето Том Каулиц излизат като Фиона и Шрек за Хелоуин

Хайди Клум и гаджето Том Каулиц излизат като Фиона и Шрек за Хелоуин

Майли Сайръс: Чий костюм на мечешкото мече харесваше най-много?

Майли Сайръс: Чий костюм на мечешкото мече харесваше най-много?

„Shazam“ звездата Захари Леви ще бъде домакин на 2019 MTV Movie & TV Awards

„Shazam“ звездата Захари Леви ще бъде домакин на 2019 MTV Movie & TV Awards

Ариел Уинтър показва дълги крака в искрящ костюм за рожден ден, докато празнува своята 18-та!

Ариел Уинтър показва дълги крака в искрящ костюм за рожден ден, докато празнува своята 18-та!

Психичният Мат Фрейзър решава мистериозната смърт чрез четене на мащаба

Психичният Мат Фрейзър решава мистериозната смърт чрез четене на мащаба

Резюме на Джърси Шор: JWoww Почти се бори със сладолед, Snooki Blacks Out в Strip Club

Резюме на Джърси Шор: JWoww Почти се бори със сладолед, Snooki Blacks Out в Strip Club

Дъщерята на Кортни Кокс Коко отвежда известни приятели с изпълнението на Деми Ловато

Дъщерята на Кортни Кокс Коко отвежда известни приятели с изпълнението на Деми Ловато

Ирландската кола маска на Дейнерис Таргариен на Емилия Кларк рисува весело брутални отзиви

Ирландската кола маска на Дейнерис Таргариен на Емилия Кларк рисува весело брутални отзиви