Не се страхувайте от ходещите мъртви: Шокиращо предателство и смъртта на главния герой в завръщането в средата на сезона

AMC

„Страхът“ продължава да управлява като най-добрата поредица във франчайза с невероятни изпълнения, сърцераздирателни обрати и чувство за опасност, които отдавна липсват от родителския сериал.

Може би никога не е било по-ярко това 'Страх от ходещите мъртви' на практика се превърна във водещата поредица на франчайза, отколкото да гледаме тази премиера в средата на сезона по петите на онези до голяма степен ненужни, прекалено снизходителни и скучни бонуси 'Живите мъртви' епизоди, които току-що преминахме.

Докато родителската поредица се гази с вода от няколко години, „Страхът“ доставя всички адреналин, сърдечни и характерни моменти, с които серията OG някога е била известна (смъртта преди Глен). С това завръщане първият спиноф се закрепи като златен стандарт за тази вселена и доказа, че в този нежив франчайз все още има много живот.

AMC

Защо Хилари Бъртън се притеснява, че ще направи „лошо зомби“ на ходещите мъртви (ексклузивно)

Преглед на историята

Имаше време, когато „Ходящите мъртви“ беше най-вълнуващият и непредсказуем сериал в телевизията, постигащ по-високи оценки дори от телевизионното предаване. Сега, тихо в сянката му, се появи „Страх“, който узурпира това заглавие, предоставяйки един от най-вълнуващите и непредсказуеми часове телевизия, които сме виждали от дълго време.

Непредсказуемо, защото най-голямата опасност за часа идваше от едно от най-неочакваните места, но на място, което се чувстваше напълно спечелено от всички герои. На всичкото отгоре изпълненията на актьорите бяха просто звездни на върха на невероятни заговори и сценарии.как да направите вежди у дома

Джон Дори на Гарет Дилахант отдавна е сърцето и душата на този сериал, този, който се бори за Морган да живее, когато последният беше готов да хвърли кърпата. Сега тези маси бяха обърнати, докато се регистрирахме първо на Дилахант сам и обратно в каютата му, подготвяйки се да отнеме живота си.

Всичко беше пълен кръг за Джон, заедно и изгубен без Юни, занимаващ се с разходки, които миеха на плажа пред кабината му и не бяха сигурни какво да правят с живота си. Той беше разбит човек, провален от неуспех, тъй като не беше в състояние да разреши убийството на Камерън, и пронизан с вина за живота, който бе отнел.

Дори да разберем, че Вирджиния е заловила основно всички техни приятели - за които той трябваше да знае, че включва и Юни - не беше достатъчно, за да го измъкне от мизерията си. И представянето на Дилахант в тази самоубийствена мъка беше опустошително безупречно.Youtube

Джефри Дийн Морган казва, че тази роля почти го е накарала да напусне дейността си

Преглед на историята

Предателство отвътре

Епизодът от тази седмица беше поредното проучване на героите, като ние се съсредоточихме твърдо върху Джон и по-късно Морган и Дакота, след като ги намери в бензиностанцията, той възхитително наема филми от неподвижни (и оставя отзиви). Двамата се бяха разделили с Чарли и Алисия на връщане към язовирната къща на Морган.

Това създаде микрокосмос на сложност, тъй като Джон и Морган са станали ефективно най-добрите приятели през времето си заедно, и двамата се опитват да служат като морален компас на шоуто, и двамата се борят с тъмнината вътре и двамата трябва да подпират другия, когато е необходимо ( както правят приятелите).

Тази седмица определено беше ред на Морган да бъде стълбът на силата, от който Джон се нуждаеше, макар че на всяка крачка той не успяваше да убеди приятеля си не само да се присъедини към него, но и че животът все още си струва да се живее.

В горната част на часа видяхме как Джон се опитва да се самоубие, губейки нервите си в последната секунда (и при всяко прекъсване на проходилките). Той така и не преодоля това чувство, че е готов да приключи с този свят с напредването на часа, независимо какво каза Морган.

След това хвърлете в образа на Дакота, самата разбита по толкова много начини, израствайки заедно с Вирджиния като нейната сестра и виждайки колко безпощадно се управлява нейната общност. В непринуден разговор с Джон тя разкрива колко малко гледа на живота - далеч от това на Морган „целият живот е ценен“.

В същото време тя не се сблъсква със злото, а просто с човек, който е коренно недостатъчен поради влиянието си. Вирджиния не смята, че индивидуалният живот струва нищо, контролът е всичко, което тя иска. Така че не е непременно изненада, която Дакота би почувствала по този начин, нито казва много за бъдещите поколения, които се появяват в този брутален свят, където животът понякога е евтин, а смъртта е просто средство за постигане на целта.

е Гари Кон, свързан с Рой Кон
NBC

Carey Mulligan SNL Sketches Класирани: Дерек Шовин, Титаник Айсберг и Драма за лесбийски период

Преглед на историята

И все пак, чрез нейната разбитост, Джон започна да вижда проблясък надежда за себе си, може би дори цел за живота си. Джон е по същество добър човек, принуден да прави лоши неща, но никога не е изпускал от поглед правилното и грешното. Може би той може да служи като наставник на Дакота и да й помогне - и по този начин да си помогне и може би отново да повярва в бъдещето на този свят.

Събирането на това парче от пъзела точно преди Дакота да бъде нападната от този проходил и да се спаси с ножа си, само изкопа ножа по-дълбоко. Въпреки усилията й да го скрие от Джон, той видя и разпозна това острие.

Изведнъж парчетата щракнаха заедно. Дакота беше тази, която беше убила Камерън. И защо тя отне живота? Тъй като той разкри тайния й начин на влизане и излизане от Лоутън пред Вирджиния и Вирджиния го затвори. Животът му беше загубен, защото тя загуби пътя си.

Ето колко малко човешки живот означава за Дакота, което я прави още по-съкрушена, отколкото Джон е осъзнавал. Тя отново проповядваше, че това, което прави, не е по-различно от никого. Целите оправдават средствата, макар че това звучи по-скоро като дребен гняв и изкривен вид отмъщение.

Но целите, които оправдават средствата, са причината тя безгрижно да дръпне пистолета на Джон върху него. Сега той знаеше тайната й, правейки го заплаха за това да получи това, което иска, а именно да избяга от сестра си.

Язовирът на Морган е отговорът, що се отнася до нея, но тази истина може да заплаши да бъде посрещната там. С други думи, ако Джон каже, че може да пропусне този шанс. И ако животът не означава нищо, добре можете да познаете какво се е случило след това.

Тя не само застреля Джон, който не го уби, но го избута от моста и влезе в порой.

Гети / Туитър

Илайджа Ууд пляска обратно към Патрик Шварценегер заради критиките към Индиана Джоунс

Преглед на историята

Крайната трагедия

В крайна сметка тя не е направила изстрела, когато го е видяла да виси на парче плаващо дърво (или врата) и да се носи по течението.

Това може би или защото тя не беше сигурна, че може да направи изстрела, не беше сигурна, че така или иначе ще има значение, или просто защото се появи Морган. И тогава тя изпробва същата тактика върху него, опитвайки се да си пробие път до неговото имение.

Това беше по-трудна задача, тъй като тя искаше нещо от него, за да не може просто да го убие. И бихме могли да добавим, сложността на емоциите и мъките, този разбити персонаж, показан в тази сцена с Морган, беше просто актьорски клас от Зоуи Колети. Тя беше невероятна тук, измъчвана и ядосана, обсебваща и повече от малко луда.

И тогава тя разтърси света на Морган, като разкри, че именно тя го е закърпила и му е оставила провизии и храна, за да може да оцелее. Но отново не направи това, защото се грижеше за Морган. Едно небрежно пренебрегване на живота означава, че тя може да спестява и да взема в еднаква степен, нито с реални грижи за други хора.

'Дишаш, защото си единственият човек, който може да я сложи край', каза Дакота на смаяната Морган. Тя го спаси, за да може той да убие Вирджиния и да я освободи от сестра й. Това е всичко, което тя иска. Тя застреля Джон по същата причина, за да запази тази мечта жива.

Ако сте готови да спасите и отнемете живота в еднаква степен, стига да служи на вашия собствен интерес, прави Дакота толкова безчувствена и бездушна като сестра й. Зла ли е или счупена? Трябва ли Карол да я погледне към цветята и да си взриви главата, или може да се оправи? Твърде рано е да се каже, но тя със сигурност направи своя отпечатък тук.

какво да носите с дълга струяща пола

Морган беше разбит в този момент, защото тук беше неговият мистериозен благодетел, човекът, който все още му даваше надежда за добро в този свят и в мотивацията й да го спаси нямаше абсолютно никаква доброта. Надеждата да й помогне буквално даде основание на Джон да живее и след това тя го застреля.

Вирджиния може да е хладнокръвен убиец, но тя е злодей през цялото време. По толкова много начини Дакота е далеч по-интересният персонаж сега, защото тя просто се самообслужва, но по най-страшния и опасен начин. Тя е като Странд, но дори той може да бъде задържан. Може ли?

Дали някой изобщо ще си направи труда да опита след заключителните моменти от часа, когато Вирджиния (по настояване на Морган) пристигна в лагера на Джон с Юни, за да разговаря с Морган. Когато Джон се изми, Юни се втурна да се опита да спаси живота му.

Но тя беше твърде късно.

Гети / Instagram

Знаменитости, чиито татуировки имат специално значение

Преглед на историята

Неизчислима загуба

В красива сърцераздирателна сцена неживата Джон бавно пълзеше към юни, докато тя най-накрая извади ножа си и с любов прекрати съществуването му на немъртви, позволявайки му истинска смърт. Въздействието на тази загуба върху нея, върху Морган и изобщо на шоуто е неизмеримо.

секс пози, които да опитате със съпругата си

Гарет Дилахант е невероятен изпълнител, който издигна всички около себе си. Но той беше и този неразрешим морален център. Изглежда, че Юни в крайна сметка намери този център при него, но какво се случва сега, когато той е мъртъв. Въпреки че Дакота го направи, Вирджиния носи голяма част от отговорността. И юни й спаси живота!

На всичкото отгоре нито Дакота, нито Вирджиния имат способността да се грижат за живота на Джон по някакъв смислен начин. Той беше инструмент, който вече не е полезен, така че нито един от тях не се интересува от това, че го няма, влошавайки това за тези, които го правят.

Визията на Морган за събиране на семейството му вече е унищожена завинаги и въпреки това той все още се нуждае от Дакота като лост. Ще може ли някога да й се довери? Има ли изкупителна дъга за нея, или сега тя просто търгува със стръв и кой се интересува какво ще се случи с нея? Моралният компас го няма и отмъщението ще започне да изглежда доста добре.

Усложнявайки това, поведението на Дакота не беше толкова зло, колкото самоцелно и безразлично. Това по-добре ли е? Заслужава ли това по-различен вид размисъл от по-преднамерените атаки на Вирджиния?

На всичкото отгоре сега, след като Дакота вероятно е съсипала шансовете си да получи това, което иска, какво е готов да направи някой морално фалирал в тази ситуация? Може ли да стане още по-опасна, защото знаем, че вече мрази сестра си и ако Морган и компания вече не са отговорът, тя е самотен вълк, без да се съобразява с живота. Това звучи доста опасно.

„Страхът от ходещите мъртви“ никога не е бил по-опасен или вълнуващ, тъй като сезонът продължава, неделя от 21:00. ET на AMC.

Майкъл Корс превръща улиците на Ню Йорк в модно ревю есен / зима 2021 г. Виж снимките

Интересни Статии

Популярни Публикации

Как да правим добър секс, според секс терапевт

Как да правим добър секс, според секс терапевт

7 азиатски жени разливат своите любими марки и продукти за красота

7 азиатски жени разливат своите любими марки и продукти за красота

Мишел Улф разкъсва телевизията късно през нощта за шегите на Формула Тръмп

Мишел Улф разкъсва телевизията късно през нощта за шегите на Формула Тръмп

Ръководството за подаръци за Деня на бащата на Everygirl’s 2019

Ръководството за подаръци за Деня на бащата на Everygirl’s 2019

Удивително красива модерна модернизация на градска къща в Брайтън

Удивително красива модерна модернизация на градска къща в Брайтън

Филмът „Космическа планина“ в творбите, базиран на Disney World Roller Coaster

Филмът „Космическа планина“ в творбите, базиран на Disney World Roller Coaster

„Chhor Denge“ на Нора Фатехи пресича 21 милиона гледания в рамките на 24 часа; тенденции в световен мащаб в YouTube

„Chhor Denge“ на Нора Фатехи пресича 21 милиона гледания в рамките на 24 часа; тенденции в световен мащаб в YouTube

Еминем се изсипва върху Вал Килмър, когато го вижда гол: „Дразни ме от години“

Еминем се изсипва върху Вал Килмър, когато го вижда гол: „Дразни ме от години“

Арканзас ще отпразнува Човека в черно с годишния ден на Джони Кеш на 26 февруари

Арканзас ще отпразнува Човека в черно с годишния ден на Джони Кеш на 26 февруари

Това е нещото, с което на принц Джордж и принцеса Шарлот не е позволено да играят

Това е нещото, с което на принц Джордж и принцеса Шарлот не е позволено да играят