Ballin 'on a budget: Как „лудите богати азиатци“ направиха света с богатство за 30 милиона долара

Във високопоставения свят на трилогията на книгата „Лудите богати азиатци“ на Кевин Куан, 30 милиона долара едва покриват модата, бижутата, горивото за частни самолети и петзвездното меню за дамски обяд в Сингапур.

Но 30 милиона долара беше бюджетът за адаптацията на Warner Bros. на бестселъра, за състезателния свят на супер богатите в Азия, който се насочи към нищо неподозиращата Констанс Ву, когато лети от Ню Йорк, за да се срещне със семейството на гаджето си

Милиони долари диаманти, мезонети в облаците, шестцифрени раздели за вечеря и още оргия от търговски марки и етикети. Как го направиха със среден бюджет за студио?

Прочетете също:

TheWrap събра екипа на режисьора Crazy Rich, включващ режисьора Джон М. Чу, продуцентите Брад Симпсън и Нина Джейкъбсън и дизайнера на продукцията Нелсън Коутс за урок по бюджет.Започвайки с …

неща, които трябва да направите в една връзка, за да я подобрите

Заключващи диаманти

Скъпите бижута, видяни във филма, са взети назаем от бижутери, които идват с антураж.

Кевин [Куан] беше наравно през цялото време и казваше: „Хората, които познават часовниците, ще знаят, че това не е скъп часовник“, каза Чу пред TheWrap. Бях като: „Кевин, това е часовник за 150 000 долара!“ И той е като: „Това не е достатъчно добре, трябва да вземем часовника от 500 000 долара.“ Трябваше да вземем обеците за милиони долари, които дойдоха с охраната, а аз никога не сте снимали филм, в който сте обвързани с времето си, защото охранителят трябва да върне бижутата в сейфа. Никога не съм бил продиктуван от бижутата, костюмите, колко дълго можеш да снимаш, така че това беше лудост да се преживее. Но напълно си заслужава.Кван, авторът на книгата, на която се основава филмът, добави, че успях да помогна за закупуването на ретро-модел Rolex Paul Newman „Panda“ Daytona на стойност 600 000 долара от колекционер на часовници, който прелетяхме по средата на света за определен сцена.

Имаше и усложнения с бижутата, носени от Джема Чан, която играе модата на Сингапур Астрид Леонг във филма.

Прочетете също:

Наистина бях ядосан, когато [охраната] беше като „Обеците трябва да се върнат веднага“, и казах: „Не сме приключили с заснемането на сцената“, а те бяха като „Е, уверете се, че тя тогава ушите не се виждат! ' - добави Чу. Помислих си: „Това е нелепо.“

Мисля, че имахме бижута на стойност около 3 милиона долара, с няколко пазачи, на снимачната площадка! - каза Коутс.

CRA бижута

Частното скривалище на Йео

Героят на Мишел Йео, Елинор Йънг, също носи великолепен пръстен в края на филма - и това конкретно бижу идва от нейната собствена кутия за бижута.

Направихме пръстен и той не изглеждаше страхотно. Всички хора, които попитах - моите приятели, които обичат бижутата - казаха „Да, това не изглежда страхотно“, обясни Чу. Така че Мишел беше като: „Хей, имам пръстен. Купих пръстена като подарък за себе си. “Значи е неин! Тя каза: „Купувам си подарък след всеки филм, който правя.“

слънчеви очила тип "cateye" за кръгло лице

луди богати азиатски коли

Пустиня на марката

Светът на Crazy Rich е нищо друго освен ако не е самолет, който даде лесен план за пускане на продукти под формата на голяма авиокомпания (сделки като тези се случват през цялото време в студийни филми, като скорошно партньорство на Turkish Airlines по Batman v. Супермен).

Но никой не каза, казаха продуцентите Джейкъбсън и Симпсън, по -специално естествен партньор в Singapore Airlines.

Бяхме шокирани, призна Джейкъбсън, чийто партньор в Color Force Productions Симпсън също беше смаян.

Това щеше да е реклама за Singapore Airlines! - каза Симпсън. Но те не бяха сигурни, че филмът ще представи авиокомпанията и техния клиент в добра светлина. Хората искат това, което филмите на Ричард Къртис (Любов, всъщност, Нотинг Хил) правят за Англия - те ви карат да посетите страната.

Те в крайна сметка създадоха измислена авиокомпания Pacific Asean Airlines.

Чу каза: Хората нямаха вяра в този филм. Те не знаеха какъв е този филм. Сега изглежда очевидно, но когато го правехме, всички мислеха, че това е малък филм и бяха много подозрителни за това, което се опитвахме да направим.

Singapore Airlines не отговори на искането на TheWrap за коментар.

Джема Чан Астрид Леонг Луди богати азиатци

Модни страхове

Дизайнерите също не са склонни да поставят вратовете си на блока, знаейки колко бързо се променят тенденциите и колко силно конкурентен е светът на лудите богати азиатци.

Не получихме подкрепата на всички дизайнери - изминаха две години от излизането на филма, така че те бяха като: „Нямаме какво да продаваме тук; ние не знаем къде е модата след две години “, обясни Чу.

Прочетете също:

Не можете да купите роклята на [характер] Астрид Леонг в момента; той беше в продажба миналата година, добави Симпсън.

как да се обличам готино

Куан каза пред TheWrap, за да придаде автентичност на продукцията, като същевременно остане на бюджет, работих извънредно, за да свържа нашата дизайнерка на костюми Мери Фогт с дизайнери и занаятчии, които лично знам, че са предпочитани от истински „луди богати азиатци.“ Дизайнери, които дори не бихте намерили в модните списания, защото се грижат изключително за 0,1 -процентната тълпа и печелят преценка за публичност. Сред тях са бижутерът Carnet от Мишел Онг, който ни даде назаем бижута с музейно качество, оценени в милиони, и дизайнерът на аксесоари Нийл Фелип, който ни даде назаем някои от своите емблематични, награждавани вечерни портмонета.

Той добави: „Значи нашите актриси наистина изглеждаха като милион долара, защото буквално носеха скъпоценности и аксесоари на стойност милиони долари.

Джейкъбсън приписва на Vogt спасяването на деня и създаването на гардероб за 1 % с помощта на местни дизайнери и ретро находки.

По принцип тя просто трябваше да се справи. Тя го купи, намери го, купи го, изпрати го, каза Джейкъбсън.

Луди богати азиатци

Ограничени широки снимки

Спестител на пари (който звучи сякаш е извън книгата за игра Blumhouse) просто ограничаваше широките снимки.

Като група решихме къде искаме да хвърлим парите си, каза Чу. Що се отнася до широките снимки, ние си помислихме: „Какви са тези, без които вероятно бихме могли?“

Лудо имение с богати азиатци

Старомодна филмова магия

Чу каза пред TheWrap, че работата с опитни членове на екипажа, които не биха приели не за отговор, е важна част от това филмът да работи с нисък бюджет.

Нуждаехме се от опитни хора, които ще знаят как да направят всичко това стратегически и бюджетно, и се нуждаехме от хора, които са страстни и обичат темата, така че да дадат всичко от себе си, каза Чу.

Чу подслушва Коутс, продуцент, който е работил по филми като „Петдесет нюанса по -тъмно“ и „Предложението“, за да преде злато от прах - буквално.

Това беше такъв труд на любовта и беше шокиращо предизвикателно да се направи - дори само метеорологичните условия, каза Коутс. Валеше пет на всеки седем дни, а Малайзия е третата по големина страна на светкавица в света. Всеки комплект трябваше да бъде заземен с гръмоотводи!

В романа на Куан сингапурското общество до голяма степен не знае за съществуването на парк „Тиърсол“ - монолитно колониално имение, разположено на територията на източния еквивалент на Централния парк. Коутс завърши, превръщайки разпадаща се сграда на правителството на Малайзия, заразена с диви кучета и прилепи и осеяна с маймунски каки, ​​в имение на възраст от поколения.

Добавянето на оранжерията към имота, който по същество е построен от нулата - Коутс казва, че там има само тухли - позволи на екипажа да го издигне.

Прочетете също:

нощна златиста копринена листна маска

Куан също така каза, че Коутс е успял да вземе назаем някои от най -редките антики от магазини в цял Сингапур и Малайзия, за да украси декора на парка Tyersall.

Коутс обясни, че всички магазини за бижута в Сингапур и Малайзия са в моловете, следователно не е много бляскава екстериорна снимка за филм, който би трябвало да се похвали с недостижимото за - нека бъдем откровени - нас, бедните хора.

Когато търсехме мезонета на Астрид, влизахме в Сейнт Реджис в Куала Лумпур. Те имат бар и ние влязохме, а аз казах: „Това е магазин за бижута!“ Всички ме погледнаха, сякаш не съм на рокер. Изградихме кутии за бижута и ги накарахме да изпразнят винарската си изба, където направихме кадифени рафтове - и тя бързо се превърна в частна клиентска зона за техните бижута.

Може би най -впечатляващото и сложно място, с което екипът е работил, е Gardens by the Bay, място, което е било защитено едва две седмици преди началото на снимките. Мястото обаче беше напълно резервирано точно на мястото, на което искаха да снимат - но те намериха общ език, когато екипажът се съгласи да се разваля всяка вечер и да сглобява отново комплекта, когато е свободен за използване.

Луди богати азиатци

Искахме място за приемане, което изглеждаше като че простосмъртните не биха могли да го уредят, каза Коутс. Повишавате визуалното предхождане през целия филм. Бяха необходими четири месеца, за да се качат „Градините край залива“ на борда. По принцип те бяха планирали всичките си празници, включително светлинно шоу и фойерверки на точното място, където искахме нашия прием.

Той добави: „Работихме с правителствата на Малайзия и Сингапур, за да получим достъп до тези места - нямаше начин да им позволим по друг начин.

Едно от тези места, разбира се, включваше Marina Bay Sands - по -специално световноизвестният покрив със зашеметяващия инфинити басейн, украсил кориците на безброй туристически списания и страниците на блогъри.

На покрива всъщност има два ресторанта, които се отдават отделно под наем и не се управляват от хотела, така че трябваше да ги качим на борда. Имахме помощ от Marina Bay Sands, защото те знаеха, че това ще бъде чудесно за тях, каза Коутс. Разбира се, трябваше да платим таксата за местоположение, защото по отношение на нощния клуб и ресторанта ние поемахме техния бизнес.

Когато беше потърсен за коментар, говорител на Marina Bay Sands заяви: Тъй като филмът привлече вниманието към Сингапур като космополитен град и луксозна туристическа дестинация, ние видяхме това като чудесна възможност да покажем интегрирания курорт. Обичахме техния сценарий и като начин да покажем подкрепа на актьорския състав, съставен предимно от сингапурци, и значението му за местната филмова индустрия, отпуснахме използването на пула безплатно. Затова измислихме начин да улесним искането им, като същевременно причиним минимални смущения в нашите операции. Заснемането се проведе през нощта, след като басейнът беше затворен за гостите на нашия хотел.

Като цяло екипажът снима в продължение на осем седмици - пет седмици в Куала Лумпур, две в Сингапур за екстериор ... и всички нюйоркски сцени също бяха заснети в Сингапур.

От „Измамата“ до „Лудите богати азиатци“, Кратка история на азиатско-американците във филма (Снимки)

  • филм за азиатски американци

    Широко възхваляваната романтична комедия „Луди богати азиатци“ създава шум за това, че е едновременно страхотен, а също и първият голям студиен филм от „Joy Luck Club“ от 1993 г., който включва предимно азиатско-американски актьорски състав. Историята на азиатско-американците във филмите обхваща повече от век, преди появата на цветния филм. Ето хронологичен поглед към филмите с участието на азиатско-американци от миналото-и бъдещето.

Предишен слайд Следващ слайд 1 от 17

Проучете по-напред от ловко-ром-ком

Широко възхваляваната романтична комедия „Луди богати азиатци“ създава шум за това, че е едновременно страхотен, а също и първият голям студиен филм от „Joy Luck Club“ от 1993 г., който включва предимно азиатско-американски актьорски състав. Историята на азиатско-американците във филмите обхваща повече от век, преди появата на цветния филм. Ето хронологичен поглед към филмите с участието на азиатско-американци от миналото-и бъдещето.

Преглед в галерията

Интересни Статии