Азиатски дизайн на баня: 45 вдъхновяващи идеи за попиване

Азиатски дизайн на баня-01-1 KindesignАко ремонтирате или проектирате a баня , трябва да обмислите да оформите своето пространство с азиатски вдъхновен дизайн, който е много успокояващ и елегантен. Тези пространства обикновено показват традиционна японска архитектура, дизайн и изкуство. Съчетани с модерни и съвременен декор, баните в този стил могат да бъдат ултра луксозни и изключително релаксиращи. Традиционна баня в азиатски стил включва изобилие от естествени материали в дизайна. По-конкретно дървото и камъкът се използват взаимозаменяемо за повърхности като подови настилки и плотове на мивки и могат да изтеглят външната страна чрез използване на необработено дърво и грубо издялан или матов камък. Допълнителни външни елементи, които могат да бъдат включени във вашата дизайнерска схема, включват фонтани, алпинеуми, папрати, орхидеи и други природни елементи.

Обзавеждането обикновено се състои от висококачествена твърда дървесина, която обикновено се оставя недовършена или оцветена, за да обогати естествения вид на дървото. Мебелите са включени, за да закрепят стила на дизайна, като тоалетки, пейки и столове. Шоджи и други екрани също са често срещан компонент, прилаган не само като декоративен елемент, но и за поверителност. Тези тънки дизайнерски парчета с рамка от дърво могат да помогнат за очертаване на зоните в банята и са лесно преносими. Екраните имат лек и въздушен дизайн, който балансира добре с по-обемните дизайнерски елементи, състоящи се от камък или дърво в мивки, плотове и вани. Екраните също могат да покажат сложно отпечатани дизайни, които изобразяват исторически интерпретации на японската култура, флора и фауна или дори пейзажи.

Разгледайте изображенията по-долу, където ви предлагаме невероятен набор от идеи, които ще се надяваме да ви помогнат да намерите вдъхновение за вашата вдъхновена от Азия баня. Ако търсите повече вдъхновение за банята тук на 1 Kindesign, разгледайте: Как да превърнете банята си в спа светилище и 39 Очарователни бани, приветливи сред природата .

Азиатски дизайн на баня-02-1 KindesignЗа да добавите мекота към дизайна, плавните извивки в мивки и вани помагат за уравновесяване на мебели с твърди ръбове, плотове и пиедестали за мивки и вани. Баните с форма на леген или купа в баните, повлияни от Азия, обикновено са изработени от дърво, порцелан или метал, отстоявайки смели, вълнообразни извивки и съществен дизайн. Мивките за баня се състоят от материали като дърво, порцелан, стъкло или дори метал и обикновено подражават на подобен течен, извит дизайн. Този лъскав, но релаксиращ дизайнерски стил за баня приспособленията създават красив контраст с грубо изсечените повърхности и по-обемни дизайни, приложени върху плотове, подови настилки и саксийни растения.

Азиатски дизайн на баня-03-1 Kindesign

как да си направим естествен продукт за коса

Един от основните елементи на дизайна на банята в азиатски стил е създаването на отворен поток от една област на пространството към следващата. За да създадете тази естетика, трябва да помислите за използване на екрани или пони стени (половин стени), за да очертаете пространството, или да проектирате със стъкло вместо пълна стена, за да свържете визуално още сегментните пространства. Затвореният със стъкло душ може да помогне пространството да се чувства отворено и ефирно, завършвайки облика на баня в азиатски стил. Като цяло, вашето пространство трябва да отразява чисто облицована естетика с минималистичен декор, успокояваща цветова схема и естествени материали.Азиатски дизайн на баня-04-1 Kindesign

Азиатски дизайн на баня-05-1 Kindesign

Азиатски дизайн на баня-06-1 Kindesign

Азиатски дизайн на баня-07-1 Kindesign

Азиатски дизайн на баня-08-1 Kindesign

Азиатски дизайн на баня-09-1 Kindesign

Азиатски дизайн на баня-10-1 Kindesign

Азиатски дизайн на баня-11-1 Kindesign

колко дълго издържа грима на лицето ви

Азиатски дизайн на баня-12-1 Kindesign

Азиатски дизайн на баня-13-1 Kindesign

Азиатски дизайн на баня-014-1 Kindesign

Тази основна баня в азиатски стил разполага с издълбана каменна вана и мивки. Подовата настилка е зелена шисти с камъчеста настилка в зоната на платформата и черен гранит върху плотовете. Други забележителни характеристики на това зашеметяващо пространство са душ с плоча от тропическа гора и прозорци, оградени с оцветено дърво.

Азиатски дизайн на баня-15-1 Kindesign

Азиатски дизайн на баня-16-1 Kindesign

Тази баня се отличава с наситени земни тонове, създавайки мъжка естетика. Цветовата схема на стаята е избрана, за да се съчетае със съществуващата дограма, с топло петно ​​от махагон. За да смекчи по-тъмната цветова палитра на тази малка баня, е добавена мебелна, отворена строителна суета.

Азиатски дизайн на баня-017-1 Kindesign

Азиатски дизайн на баня-18-1 Kindesign

Азиатски дизайн на баня-19-1 Kindesign

Азиатски дизайн на баня-20-1 Kindesign

Азиатски дизайн на баня-21-1 Kindesign

Азиатски дизайн на баня-22-1 Kindesign

Азиатски дизайн на баня-23-1 Kindesign

Азиатски дизайн на банята-24-1 Kindesign

Азиатски дизайн на баня-25-1 Kindesign

Азиатски дизайн на баня-26-1 Kindesign

Азиатски дизайн на баня-27-1 Kindesign

Азиатски дизайн на баня-28-1 Kindesign

Азиатски дизайн на баня-29-1 Kindesign

преминаване от спокойна коса към естествена коса

Тази изчистена баня включва много топлина, с деликатни азиатски съвременни детайли. Като поставка за кърпи се използва бамбукова стълба. Дървените облицовки в стените и прозорците създават структура и баланс, като светлината наводнява пространството.

Азиатски дизайн на баня-30-1 Kindesign

Азиатски дизайн на баня-31-1 Kindesign

Азиатски дизайн на баня-32-1 Kindesign

какво научих от кучето си

Азиатски дизайн на баня-33-1 Kindesign

Азиатски дизайн на баня-34-1 Kindesign

Азиатски дизайн на баня-35-1 Kindesign

Азиатски дизайн на баня-36-1 Kindesign

Азиатски дизайн на баня-37-1 Kindesign

Азиатски дизайн на баня-38-1 Kindesign

Азиатски дизайн на баня-39-1 Kindesign

Азиатски дизайн на баня-40-1 Kindesign

Източници на снимки: 1. Джеймс Патрик Уолтърс , две. Робин Ригби Фишър , 3. Братя Смит , 4. Интериори на Амели дьо Гол , 5. Кристин Сузуки и съдружници , 6. BiglarKinyan Design Planning , 7. Дизайн на плажна къща , 8. Джеймс Патрик Уолтърс , 9. Интериори на Chez Vous , 10. Световният кабинет Olde , единадесет. Харел Ремоделиране , 12. Сюзън Фредман Дизайн Груп , 13. Rabaut Design Associates , 14. Интериорен дизайн на Марая , петнадесет. Проекти на Мери Уошър , 16. BHG , 17. Pinterest , 18. Pinterest , 19. Zugai Strudwick Architects , двадесет. Трейси А. Стоун архитект , двадесет и едно. Дизайн на Webb & Brown-Neaves , 22. Deimler & Sons Construction , 2. 3. Квантови прозорци и врати , 24. Leicht Küchen AG , 25. Проекти на Мери Уошър , 26. Марка Архитектура на марката , 27. Утопия , 28. Едуарда Корея Архитектура и интериор , 29. Направен по поръчка , 30. Интериори от Стивън Дж , 31. Дизайн на подписи и кабинет , 32. Интериори на Willman , 33. Робъртс Уигал , 3. 4. Творческо ремоделиране и дизайн , 35. Мебели за баня Сасо , 36. Древни повърхности , 37. Дизайн на подписи и кабинет , 38. AB Design Studio , 39. Ан Сакс , 40. Pinterest

Интересни Статии

Популярни Публикации

Хората са изненадани, че Кейт просто е носила розово на коледно парти

Хората са изненадани, че Кейт просто е носила розово на коледно парти

West Elm събира пари за ASPCA с коледни орнаменти, вдъхновени от нашите любими домашни любимци в Instagram

West Elm събира пари за ASPCA с коледни орнаменти, вдъхновени от нашите любими домашни любимци в Instagram

Трансформацията на викторианския мезонет създава върховно светилище в Лондон

Трансформацията на викторианския мезонет създава върховно светилище в Лондон

5 класически, скрити скъпоценни епизода „Симпсъни“, които да гледате, докато сте под карантина

5 класически, скрити скъпоценни епизода „Симпсъни“, които да гледате, докато сте под карантина

Chip and Jo’s Third Year Silobration посещава Waco този уикенд

Chip and Jo’s Third Year Silobration посещава Waco този уикенд

Преди да стане кралица на Англия, Елизабет беше момиче-скаут

Преди да стане кралица на Англия, Елизабет беше момиче-скаут

„Американски богове“ добавя Клорис Лийчман и 3 други в ролите

„Американски богове“ добавя Клорис Лийчман и 3 други в ролите

„Д -р Фил“ е подновено през 2023 г. от CBS

„Д -р Фил“ е подновено през 2023 г. от CBS

Това най-продавано плавателно средство за басейн от Amazon е най-гъвкавото и пакетирано, което сме виждали

Това най-продавано плавателно средство за басейн от Amazon е най-гъвкавото и пакетирано, което сме виждали

7 неща, които всички интроверти разбират

7 неща, които всички интроверти разбират