Амазонската къща в джунглата размива вътрешно-външните граници

Издълбана от бразилската джунгла на Ипоранга, Сао Пауло, Бразилия, тази красива тропическа къща е проектирана от архитекта Артър Касас като личната му мечтана къща. Архитектът заяви, че винаги е мечтал да има дом в средата на гората, пространство, където да може да се отпусне и да се отпусне. Жилището е оформено на две големи симетрични кубчета, където центърът на дома обхваща открито пространство. Целта на дизайна беше да размие границите между закрито и вън, създавайки усещането за пълно единство с природата.

Внасяйки външната страна, архитектът монтира обширна стена от плъзгащи се стъклени стъкла от пода до тавана, от двата края на отвореното централно пространство. Дървената облицовка Cumaru облицова външната фасада на дома, като основната цел е да се слее със спиращата дъха среда. Въпреки това, архитектът признава, че това всъщност не е възможно на сто процента. За разлика от гъстата тропическа гора къщата е съвсем проста, симетрична и лесна за поемане.Липсата на прегради увеличава интеграцията на жилищата със заобикалящата го среда, създавайки усещане за величие на минималистично проектираната жилищна площ. Обширната тераса граничи с къщата, като функционира като гледна точка за наблюдение на околната недокосната дъждовна гора и преграда между построеното и естественото. Слизайки надолу, плувният басейн с отрицателен ръб изглежда се излива в дебелия залесен пейзаж.Какво обичаме: Безпроблемната връзка между закрито и вън и начина, по който домът е заобиколен от джунгла, просто спира дъха ... спокоен оазис в сърцето на джунглата! Перископната камина в хола също е чудесна дизайнерска характеристика, както и стъклената стена в хола, която ви кара да се чувствате като потопени точно в самата джунгла. Какво мислите, коя е любимата ви дизайнерска функция в този дом? Споделете вашите мисли и мнения в раздела за коментари по-долу!Кухненският остров образува умна L-форма, позволяваща на вечерящите да се потопят в обширните гледки през стъклените прозорци ... което е още по-добре, когато стените на стъклото са сгънати, за да донесат звуците на околната среда, както и свежия бриз .

как да премахнете без чип гел лак за нокти

Къща в Ипоранга-Студио Arthur Casas-12-1 Kindesign

Къща в Ипоранга-Студио Arthur Casas-11-1 Kindesign

Къща в Ипоранга-Студио Arthur Casas-10-1 Kindesign

Къща в Ипоранга-Студио Arthur Casas-13-1 Kindesign

На долното ниво е домашен офис, който разполага с два прозореца с картини, оформящи околната джунгла отвън ... можеш ли да кажеш вдъхновяващо? На това ниво има спалня за гости и камериерски помещения, които да поддържат дома в девствено състояние!

линия за облекло за модели плюс размер

Частните зони на жилището са прибрани в кубчетата от двете страни на дома. Достъпът до тези зони се осъществява чрез модния подиум, съставен от дърво Кумару (плаващото стълбище също се състои от същия материал), със стъкло от двете страни, за да се запази прозрачното пространство. От едната страна на модния подиум има частно крило за гости, което предлага всекидневна зона за отдих. От другата страна е основната спалня със самостоятелна баня.

Разгледайте някои други невероятни имоти в Сао Пауло, Бразилия:

Интересни Статии