8 неща, които трябва да знаете, за да бъдете чернокожа жена

Израснах в семейство, където расата никога не се обсъждаше задълбочено. Разбира се, всички знаехме, че сме чернокожи и всички се съгласихме, че расизмът е нещо. Но ние се погрижихме да се смесим възможно най-добре с преобладаващо бялото общество в Западна Канада.

Понякога си спомням ненавиждайки моето Черно и си спомням как го оставих да ме възпира да се обичам. С напредването на възрастта започнах да пораствам и да оценявам уникалната си красота като чернокожа жена. По пътя си научих някои уроци за чернокожите жени, които майка ми никога не ми е казвала. Ето списък с осем неща, които бих искал да знам по-рано:

чувство на обезсърчение от намирането на работа

1. Процентът на разводите и майчинството на самотните майки са високи, така че изберете мъжа си разумно.

ДА СЕ проучване от Р. Кели Рейли, Меган М. Суини и Даниел Уондра сравняват моделите на брак на чернокожи, бели и испаноядрени американски жени. Те откриха, че чернокожите жени се женят по-късно от живота и от двете възрастови групи и като цяло са по-малко склонни да се женят някога. И накрая, браковете на чернокожите жени обикновено са с по-висок процент на „брачна нестабилност“. Чернокожите жени имат по-висок процент на разводи, отколкото белите жени, на всички етапи от живота и възрастта.

Изследователите смятат, че това откритие се отнася до идеята, че Чернотата все още е свързана с икономически неблагоприятни условия. Икономическите фактори оказват огромно влияние върху брака и брачната стабилност, така че процентът на бракове в чернокожите общности е намалял и е възникнала расова разлика в брака.

Какво могат да научат чернокожите жени от това проучване? Първо, не определяйте стойността и стойността си въз основа на това дали сте привързани към мъж. Мъж (или жена) трябва да добави към живота ви и да донесе радост, богатство и много други. Но вие сами сте цели и винаги ще бъдете.И накрая, чернокожите жени трябва да разберат, че влизаме в играта за запознанства с истински недостатък. По много причини браковете, които сключваме, са много по-склонни да се провалят от тези на нашите бели, азиатски и испанци. Това означава, че трябва изберете нашите партньори в живота изключително мъдро.

2. Ако не можете да се разбирате с други чернокожи жени, може би просто сте проблемът.

Въпреки че медиите често показват връзките на чернокожите жени като нефункционални и проблематични, истината е, че черните жени са всичко, което имаме, а черните женски приятелства имат потенциала да бъдат едни от най-дълбоките приятелства, които някога ще развиете. Чернокожите споделят уникално преживяване в този свят, тъй като ние сме единствените, които разбират специалното пресичане на женственост и женственост и Чернота.

В резултат на това знаем какво е да се сблъскаш с две системи за потисничество: мизогиния / патриархат и надмощие на белия расизъм. Знаем какво е да се страхуваме не само от полицията, но и да се страхуваме от реалността, че съпругът ни (обикновено чернокож) ще ни остави като самотни майки в съвременната икономика.Познаваме борбата за „приготвяне“ на косата и нелепата цена да бъдеш чернокожа жена и да се опитваш да отговаряш на днешните стандарти за красота. Чернокожите не са по-сладки или по-дребни от другите раси жени. Така че, ако се мъчите да създадете чернокожи женски приятелства (най-добрият вид на Земята), може да се наложи да имате сърце до сърце, за да разберете защо се мъчите да създадете тези смислени връзки.

3. Изборът на живот на активизъм и социална справедливост може да ви струва.

Чернокожите жени се превърнаха в лицето на черния активизъм. Когато мислите за Black Lives Matter, повече от вероятно на ум ви идва изображение на чернокожа жена, която държи знак. Малко хора обаче са готови да говорят за психичните странични ефекти от посвещаването на живота си на борбата със социалната несправедливост.

Първо, времето, прекарано в фокусиране върху всички грешки в света, просто не е здравословно за никой човек и макар че е чудесна идея да обърнете внимание на начина, по който светът ви малтретира като чернокожа жена, в крайна сметка ще тежи Вие. Вместо да си позволявате редовно да се увличате от движението на Black Lives Matter и несправедливостите, извършени срещу чернокожите жени, фокусирайте се върху действията по конкретни начини, които наистина ще повлияят на общността.

Например, подкрепа на собствениците на бизнес жени от Чернокожите и компании, които издигат и популяризират имиджа на Черните жени. Подкрепете изображения в медиите, които представят чернокожите жени като ценни, достойни за защита и уважително отношение. Купувайте от компании, притежавани от чернокожи жени, предавайте музиката на тъмнокожите чернокожи жени в развлекателната индустрия. Уверете се, че постоянно подкрепяте своите.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от списание Sorella (@sorellamagazine)

4. Чернокожите не са непобедими, затова потърсете помощ, ако психическото ви здраве страда.

Много чернокожи жени се чувстват унили и депресирани ... и очевидно това се случва по-редовно, отколкото познаваме. Защо не бихме? От нашите високи нива на смъртност по време на раждане до нивата на домашно насилие в черната общност и ниското заплащане, което получават чернокожите жени в сравнение с нашите бели мъже - светът наистина е не е най-приветливото място за чернокожи жени.

И за да бъде по-лошо, добронамерените близки често реагират на всяко споменаване на тъга с фразата: „оставете това на Исус, той ще отнеме болката ви“. Този ред на мисли е толкова опасен, защото предполага това религията може да поправи вашата депресия , което е - бих могъл ли да ви напомня - психично заболяване, което често се нуждае от професионално лечение. Търсенето на помощ от лекар или психолог не ви прави по-малко християнин или дори слаб човек. Всъщност това всъщност е знак за сила, така че не се страхувайте да търсите подкрепа и помощ, ако имате нужда от нея.

5. Изразът „силна чернокожа жена“ не е комплимент.

Виждали ли сте някога начина, по който хората се отнасят към силните неща? Някога забелязвали ли сте начина, по който „силната“ приятелка от групата приятели рядко се пита как се справя? Това е така, защото хората очакват силни, трайни неща да издържат на големи количества болка и да останат добре. И чернокожите жени ни позволяват да бъдем привързани с етикета „силна чернокожа жена“ твърде дълго.

Време е обществото да ни позволи да бъдем уязвими, меки и прилични, изящни и глупави и женствени. Не трябва да сме силни през цялото време. „Силен“ е само етикет, който обществото ни дава, за да оправдаем продължаващото ни малтретиране и злоупотреба, и достатъчно е достатъчно. Чернокожите не са „силни“ или „магически“ и ние със сигурност не сме „свръхчовеци“. Ние сме хора и това е достатъчно.

6. Добре е да се чувствате красиви, дори ако не отговаряте на идеята на медиите за красота.

Чувстваш се красива. Да, вие - дори ако кожата ви не е светла и носът ви не е с форма на копче и косата ви не е права и гладка. И не си красива въпреки характеристиките си, но си красива заради тях. Въпреки че типичните функции на Bantu не се оценяват често в обществото и в медиите, това не означава, че трябва да се чувствате сдържани или дори да мислите за операция, за да промените характеристиките си.

Гордейте се с пухкавите си устни и вашата стройна фигура . Най-добрият начин да преодолеете нездравословните (и честно казано расистките) идеи на красотата на медиите е да ги отхвърлите и да разтърсите вашата естествена красота уверено и гордо.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от списание Sorella (@sorellamagazine)

7. Вашето здраве и благосъстояние са ценни, затова вземете всички предпазни мерки, за да ги запазите.

Чернокожите жени се борят със затлъстяването. Можете да видите вековете на робството, които сме преживели на телата си. От нашите високи нива на холестерол и кръвно налягане до по-висок риск от рак на гърдата и диабет, важно е да бъдем изключително бдителни за здравето си. Ако можете да си го позволите, не пропускайте редовните си посещения при лекар. Отидете на прожекции и мамографии всяка година. Поддържайте здравословна диета и прилагайте редовни упражнения в ежедневието си. Не само тялото ви ще ви благодари, но и умът ви.

8. Синдромът на измамника е лъжец, вие заслужавате всеки успех, който имате и не само.

Синдром на измамника е чувството, че не заслужаваш своя успех и постиженията, които си постигнал, и момче чувстват ли го черните жени в нашия професионален живот. Всъщност синдромът на самозванци се среща по-често при жени, чернокожи хора и други небели расови групи. Има чувството, че си самозван, който ни преодолява, когато стъпваме в пространства, традиционно държани от бели мъже. Въпреки това не можете да позволите на синдрома на измамника да победи и да ви убеди да не търсите позиции и повишение, което ви позволява да блестите.

Не забравяйте, че вие ​​заслужавате малко успеха, който сте постигнали и че заслужавате да достигнете най-високите висоти. Като колектив от чернокожи жени, трябва да започнем да се чувстваме заслужаващи и да изискваме по-добро и по-редовно популяризиране на нашата красота и стойност и стойност като жени в медиите. Един или двама Lupita N’yongos в развлекателната индустрия просто няма да го направят. Нуждаем се от още десетки и десетки.

Да бъдеш чернокожа жена може да е трудно. В резултат на това трябва да бъдем изключително умни и да разберем кого приемаме в живота си и начина, по който говорим и се отнасяме към себе си. Трябва да се ценим във всичко, което правим, за да можем да бъдем най-добрата, най-щастливата и здравата си версия.

Тази статия първоначално е публикувана в списание Sorella, най-добрият онлайн ресурс за чернокожи жени.

Интересни Статии