7 начина да надстроите рутинната си работа от дома

Не знаем колко дълго ще продължи тази работа от домашни съчетания, но знаем, че по този начин повечето от нас, бившите обитатели на офиса, прекарват дните си в обозримо бъдеще. С нова година, за да обърнете страницата и някои нови цели, е време да промените рутината работа от дома.

Разбрах, че това, което ми липсва най-много сега, е някакво чувство за контрол върху работните ми дни. Границите се размиха, всички ние вървим с максимална скорост от месеци и моето рутинно преобразяване от дома включва много малки начини, по които продължавам да усъвършенствам и нулирам „правилата“.

1. Фалшив пътуване до работното място

Когато колегата ми каза, че целта ѝ през 2021 г. е да удвои пътуването до нея, аз се засмях. Когато тя обясни, че това означаваше да превърне нейното 10-минутно тичане около блока в пълноценна разходка, придружена от подкаст, аз се развеселих.

Нашите някога демонизирани пътувания до работа сега се чувстват като малка част от мира и поверителността, които всички ние липсваме. Независимо дали е сутрин или за да завършите деня си, направете малък ритуал от преместването от космоса в космоса, за да сигнализирате за почивка между работното и извънработното си време. Това е чудесен начин да се отпуснете и си напомнете да преминете към личен фокус в края на деня.

ПРОЧЕТИ: 18 подкасти с ежедневни епизоди, които да слушате, докато сте вкъщиИзточник: Блу Монако на Etsy

2. Изградете най-важното за вашия мечтан офис

Моята дъска за визия включва снимки на един от онези весели офиси на мечтите в центъра за технологични стартиращи компании. За мен това означава, че безплатните закуски са в изобилие, че има места, където да се скриете с лаптоп и че някак мирише на успех и творчество. Боже мой домашният офис има надстройка , но сега продължавам.

Прекарах една неделя, превеждайки тази визия в своето пространство на WFH. Имам нова изискана кошница за закуски за наемателите на „офис”. Той е снабден със забавни шоколадови бонбони, пътеки, индивидуални пуканки и други неща, които се чувстват като надграждане от всекидневната ми килера. Няколко нови кремове за кафе и по-големи, луксозни чаши са си пробили път в кухнята. Колекция от сезонни сапуни и лосиони за ръце сега седи на поднос в банята ми. Всички тези малки докосвания не струват почти нищо, но ми се струва, че съм по-умишлен, за да се погледна с удобно пространство през целия ден.3. Съкратете времето за срещи

Моят нов ангажимент е, че срещите са 20 минути или 50 минути. Сигурен съм, че и вие не можете да преживеете още една година от 10 часа поредни разговори за увеличение. Ако контролирате поканите в календара, просто започнете да ги изпращате с това време. Вярвай ми. Не само, че никой няма да ви разпитва, но хората тайно ще развеселят името ви, когато видят, че вие ​​също цените способността да провеждате основни човешки функции като получаване на кафе или почивка.

струва ли си да си шофьор на доставка

И не се колебайте да се обадите в тази граница, дори ако не сте организаторът на срещата. Уведомете домакина, че сте се върнали цял ден назад и ще трябва да тръгнете малко по-рано, за да отворите линията и да подготвите материали за друга среща.

ПРОЧЕТИ: 7 начина да останете продуктивни, когато работите от вкъщи

4. Блокирайте графика си за проекти

По същите тези срокове, вашият ден е ваш. Към края на миналата година имах лош навик, че дните бяха за срещи, а нощите и почивните дни бяха за „работа“. Тази рецепта за бедствие се нуждае от преосмисляне за 2021 година.

Сега, когато ударих собствената си „честотна лента“ за срещи в различни категории (X брой клиенти, вътрешни колеги и т.н.), блокирам останалата част от седмицата за моите проекти, последващи действия и „работа“ —Без вина. Винаги ли е възможно? Не. Със сигурност нещата се появяват, срещите за възрастни и клиентите имат прецедент. Но има шокиращ брой пъти, когато по подразбиране опаковах графика си от зори до здрач, само защото можех.

Източник: @ nylah.akua.adjei за Beis

5. Правете спонтанни почивки

Обичам идеята за планирани почивки, просто не мога да го направя. Излиза таймерът за срещата и мога да измисля още 20 неща от моя списък със задачи, които трябва да правя, и просто захранвам. Вместо това прилагам малко повече подход за „интуитивно хранене“ към почивките и работния си ден.

Точно това бих направил в офиса. Чувствате се мъгливо? Трябваше ли да прочетете този имейл няколко пъти? Познай какво? Време за почивка! Ще пусна състоянието си на „заето“ и ще направя бърза обиколка около блока, ще прекарам 20 минути в подкаст, докато подреждам стаята си, или просто ще направя бърз чай. Отново, това малко спонтанно освобождаване от нашия виртуален свят е полезно нулиране през деня.

ПРОЧЕТИ: 11 начина да се отпуснете и депресирате, когато работите от вкъщи

6. Попитайте: каква беше версията за 2019 г.?

Нашият винаги свързан живот означава, че по подразбиране винаги се свързваме. Предизвиквах си да си помисля какво би направил моят Аз през 2019 г. Дали това просто би било имейл? Бързо шофиране до нечие бюро? Еднолично или малко групово обаждане вместо среща?

Толкова много от нашия инстинкт да се събираме чрез видео е защото всички ние (дори и ние, интровертите!) Отчаяно липсваме на нормална човешка връзка. Но си струва да си припомним, че връзката може да се случи по милион начина. Отслабването до тези най-важни взаимодействия гарантира, че имате енергия, за да се възползвате максимално от тях.

Дизайнерските плановици Everygirl x Day, достъпни в Target!

7. Разменете щастливите часове за почивки за закуска

Последното нещо, което някой иска да направи в момента, е да се придържа към час екранно време в края на дългия виртуален ден. Намирам повече успех в поддържането на връзка с моя екип и колеги с „почивки за закуска“. Малко по-структуриран от виртуалното кафе, всъщност насърчавам колегите си да го направят носете със себе си препечен авокадо до рано утринното наваксване.

Ако вече имахме планирана сутрешна среща, ще се справя с 15 минути за подходящ разговор за воден охладител по време на закуска. Това е много по-релаксиращ начин да улесните деня. Също така се чувства по-приобщаващ за всеки, който има някои сухи януарски цели, или за тези, чиито ангажименти след работа и семейството се трупат по време на този труден участък.

ПРОЧЕТИ: 15 лесни закуски, които можете да направите, докато работите от вкъщи

8. Инвестиране в тази нова рутина на WFH

Всички тези идеи споделят важната нишка да се грижиш първо за себе си. Поставянето на нашето благосъстояние като основен приоритет през следващите няколко месеца е от решаващо значение за справяне с неизбежните моменти на прегаряне. И инвестирането в нов начин на работа от вкъщи засега не означава, че винаги ще подхождате към работа от дома по този начин.

За тези, които са работили от домашни професионалисти в „Преди времена“, някои от тези съвети може изобщо да не се придържат. Но офисът почти винаги ще бъде готов да вземе повече, отколкото трябва да дадете. Намирането на начини да приоритизирате себе си и холистичните си цели, когато стартираме тази година, е важно.

ПРОЧЕТИ: 18 неща, които направиха нашите зимни дни на работа от дома по-добри

Как преустройвате работата си през 2021 г. от домашна рутина?

Интересни Статии

Популярни Публикации

Защо картофите са тайната на леките и въздушни хлябове

Защо картофите са тайната на леките и въздушни хлябове

Индустриално шикозно таванско помещение SoHo с изглед към река Хъдсън

Индустриално шикозно таванско помещение SoHo с изглед към река Хъдсън

„Съдбата: Сагата за Уинкс“ е подновена за сезон 2 в Netflix

„Съдбата: Сагата за Уинкс“ е подновена за сезон 2 в Netflix

10 неща, които пропускате, ако не сте били в Уинстън-Салем

10 неща, които пропускате, ако не сте били в Уинстън-Салем

Тайра Бенкс за критики към „следващия топ модел на Америка“ Нечувствителност: „Съгласен съм с теб“

Тайра Бенкс за критики към „следващия топ модел на Америка“ Нечувствителност: „Съгласен съм с теб“

Какво се случи, когато 5 жени изпратиха съобщения на бившите си

Какво се случи, когато 5 жени изпратиха съобщения на бившите си

Парис Хилтън си спомня за 'неудобната' Линдзи Лоън, сблъсък с Бритни Спиърс

Парис Хилтън си спомня за 'неудобната' Линдзи Лоън, сблъсък с Бритни Спиърс

Създателят на „американците“ се „бори“ с критики за „бавен“ сезон

Създателят на „американците“ се „бори“ с критики за „бавен“ сезон

Защо „Анатомията на Грей“ уби друг любим лекар в обрат, който няма нищо общо с COVID

Защо „Анатомията на Грей“ уби друг любим лекар в обрат, който няма нищо общо с COVID

Документалният филм за Наоми Осака разкрива години на борба с психичното здраве: „Какво съм аз, ако не съм добър тенисист?“

Документалният филм за Наоми Осака разкрива години на борба с психичното здраве: „Какво съм аз, ако не съм добър тенисист?“