7 съвета за интровертна жена в кариерата

Плодотворната, натоварена кариера може да изисква срещи с клиенти, групови проекти, изискващи постоянна комуникация и / или публично говорене пред аудитория от десетки. В резултат тръгването по типичен път към успеха не е идеално за архетипния интроверт, който обикновено предпочита да работи сам, трябва да се презареди след вълна от източваща дейност и намира уют в тишината, а не в непрекъснат шум.

Но въпреки тези по-малко от идеални ситуации, които са често срещани при развитието на кариера, интровертите все още могат да бъдат също толкова амбициозни и ефективни, колкото по-откровените и излизащи екстроверти. Как Те могат да се адаптират.

Според изследване, цитирано в „Тихо: Силата на интровертите в един свят, който не може да спре да говори“ на Сюзън Кейн (гледайте TED Talk на автора тук ), приблизително една трета до половината от населението се идентифицира най-вече с това, че е интроверт. Една от тях е впечатляващата Али Леман, съсобственик на дизайнерска компания Чудното сладко и първокласна библиотека с изображения Смърт на запаса както и блогър на Бъдете готови .

Али, която с гордост се идентифицира като интроверт, също успя да намери време и енергия, за да напише електронна книга със съавторката Клер Дийн ( можеш вземете 30 процента отстъпка с код за отстъпка „everygirl“ ). В „ Заредете , ”Двете бизнес дами празнуват и съветват колегите си интроверти, а по-долу Али предлага седем съвета за интровертната жена в кариерата (които могат да бъдат приложими и за екстровертната кариерка!)

1. Резервирайте дните си със самообслужване

Али препоръчва да се пренебрегне идентифицирането като „сутрешен човек“ или „нощна бухал“.Просто да си направите точка да се събудите по-рано от обикновено, за да имате малко време сам, може да направи всичко различно. Али ни казва: „Целият ви ден ще се чувства по-скоро като давате и по-малко като някой. Опитвам се да планирам време преди да започне натовареният ми ден и отново през нощта, когато не съм изтощен от ничии нужди, а от моите.

2. Уважавайте събранието

Малките приказки са болезнени за интровертите и срещата може да бъде полезно място за малки приказки. В резултат на това срещите всъщност могат да бъдат най-малко продуктивната част от работния ден.

'Избягвайте това безкрайно време за малки разговори, като изпратите дневен ред', казва Али. „Независимо дали се свързвате с вашия бизнес партньор, колега или шеф, насърчете всички да помислят какво биха искали да обсъдят.“Али структурира своите срещи, така че да може да премахне всички малки съобщения в началото, да облекчи дискусиите и след това да си сътрудничи към края.

„Откривам, че съм много по-бъбрива с напредването на срещата, тъй като мога да обработя нещата в главата си и да се разпусна, докато приключваме“, добавя тя.

3. Бъдете подготвени за всички среди

В идеалния случай бихте искали да работите от вкъщи - сами. Или може би вашият офис на мечтите съдържа само вас и няколко избрани други. Но реално, това не винаги е така. Така че използвайте това, което трябва да адаптирате.

„Понякога намирате мечтаната работа, но това е отворен офис план“, казва Али. „Друг път на вратата на офиса ви стоят хора, които искат да поговорят. Слушалките блокират звука и те могат да сигнализират на връстниците ви, че не искате да говорите. Използвайте ги умишлено, защото свързването с вашите клиенти и връстници е от решаващо значение. '

4. Знаете какво ви източва

Вие се познавате най-добре. Определете какво изтощително е и коригирайте работния си график, за да се ориентирате по-добре в този стрес. За Али, знаейки какво я източва, й помага или да се подготви, или да откаже ангажиментите.

„Ако в четвъртък изглежда, че ще бъдете сгодени с хора от 9 до 5 години, тогава може би резервирането на нещо във вашия социален / личен календар не е най-доброто“, обяснява Али.

Тя признава, че интровертите (включително тя самата) са склонни да отменят последната минута, ако се чувстват уморени и преуморени. Но тя знае, че целта за успешна кариера включва и поддържане на личен живот.

„Обичам да избягвам да натоварвам баланса между работата и личния живот и от своя страна да избягвам всякакъв вид недоволство, което може да произтича от това“, казва Али.

5. Останете ангажирани, само в различен капацитет

Успешната кариера обикновено изисква нещо повече от това да се отправите към офиса сутрин и да напуснете в късния следобед. Съществуват професионални социални задължения: оттегляне на служители, мащабни конференции, търговски семинари, офис партита и др. Вместо да подхожда с ужас към всяко задължение, Али предлага да се включи като доброволец при следващото обявяване на събитие.

„Откривам, че е много по-вероятно да се радвам на събитие, когато имам работа или цел“, казва Али. „Често предлагам услугите си за фотография и това ми позволява да се ангажирам, но въпреки това да контролирам къде съм (или с кого говоря).“

6. Виртуална работа в мрежа

Благодарение на магията на интернет, не е необходимо мрежата да се извършва лично. Социалните медии имат силата да свързват съмишленици с едно щракване на мишката или с докосване на „Follow“ - всички, без да напускате уюта на собствения си дом.

Али препоръчва да отделите малко време за създаване на блог, ангажиране в Twitter или позволяване на аудиторията ви да ви опознае чрез Instagram. Тридесет процента от бизнеса на Али идва от нейната онлайн дейност, която след това й позволява да планира дати за кафе с хора поотделно.

7. Пауза

Познайте прага си и практикувайте самообслужване, като правите пауза. Например, Али има за цел да спре и да оцени програмата си, преди да се ангажира с каквото и да било, например когато клиент я помоли да изпрати нещо до следващия ден, но тя също е поканена на събитие.

„Предложете проследяване в рамките на 24 до 48 часа, когато някой поиска нещо от вас“, казва Али. „Тази лека пауза ще ви попречи да прекалите или да се удължите.“

Интересни Статии

Популярни Публикации

Лена Дънъм наистина иска да изясни нещата около тази 'неудобна' снимка на Брад Пит

Лена Дънъм наистина иска да изясни нещата около тази 'неудобна' снимка на Брад Пит

Фара Абрахам става балистична, след като получи положителни резултати от тестовете за наркотици в „Изправете се пред истината“

Фара Абрахам става балистична, след като получи положителни резултати от тестовете за наркотици в „Изправете се пред истината“

Пост Малоун обяснява какво го е изтръпнало от смъртта на Мак Милър

Пост Малоун обяснява какво го е изтръпнало от смъртта на Мак Милър

Защо преминаването към зелено почистване е толкова важно + 5 продукта, за да започнете

Защо преминаването към зелено почистване е толкова важно + 5 продукта, за да започнете

The South’s Best Restaurant 2018: L’Opossum

The South’s Best Restaurant 2018: L’Opossum

Как да превърнем детоксикацията в начин на живот

Как да превърнем детоксикацията в начин на живот

Джордж Х.В. Буш е готов да напусне Мейн Летния дом за Тексас, жадува за „Tex-Mex“

Джордж Х.В. Буш е готов да напусне Мейн Летния дом за Тексас, жадува за „Tex-Mex“

Това е правилният начин да говорите с кучето си

Това е правилният начин да говорите с кучето си

Този ресторант във Флорида предлага брънч за кучета с коктейли, подходящи за домашни любимци

Този ресторант във Флорида предлага брънч за кучета с коктейли, подходящи за домашни любимци

14 Тъпи и развенчани теории за „Игра на тронове“ (Снимки)

14 Тъпи и развенчани теории за „Игра на тронове“ (Снимки)