7 Това сме ние, класирани в тъканните моменти: Рандал и Кевин най-накрая трудно говорят за расата

NBC

Шоуто ловко доказва, че е възможно да се водят изключително трудни разговори, стига всички да са готови да се включат и да прокарат своето его, гордост и несигурност - така че определено не е лесно!Готви се почти до пилота, но най-накрая Кевин и Рандал успяха да се съберат и да проведат истински разговор между хората за връзката им, тяхната история и раса.

Това беше разговор, изпълнен с разочарование и предизвикателство и за двамата мъже, тъй като Кевин беше настръхнал от идеята, че Рандал може да го възприема като расист, докато Рандал наистина нямаше представа дали ще успее да се свърже с брат си и да той разбира всичко от това, което е преживял.

Гети

Актьорите от A-списъка се наслаждават на своите прослушващи кошмари

Преглед на историята

Тази несигурност от двамата мъже през целия разговор е голяма част от това, което го направи успешен. Няма шаблон за почти невъзможни разговори, няма лесна пътна карта, която да следвате за успех. Те са разхвърляни и неудобни, чувствата се нараняват, хората се ядосват.

Сякаш самата грозота в основата на разговора неизбежно извежда някаква грозота по пътя. Рядко срещаните малцина могат да погледнат цялата тази грозота в лицето, да видят може би собствената си грозота в лицето и да продължат да настояват напред.Чрез двойка трогателни ретроспекции, включващи двамата братя, видяхме колко дълбоко са вкоренени проблемите между тях, датиращи от времето, когато те са били на четири или пет години, посещавайки „квартал на Мистър Роджърс“, както и истинската любов, която съжителстваха заедно с него.

Ако не беше тази любов, не сме сигурни, че и двамата биха могли да преминат през този разговор без повторение на финала на сезон 4, когато и двамата казаха наистина съжаляващи неща. Като болезнено напомняне, Рандъл каза на Кевин, че е ужасен актьор и Джак умира срам от него, докато Кевин казва на Рандал, че най-лошият ден в живота му е бил, когато е осиновен.

Както правим всяка седмица, ще откроим най-мощните моменти на шоуто, като ги отбележим по това колко тъкани разкъсахме, само за да ги гледаме. Повярвайте ни, това са щастливи сълзи на мъка.Гети

Джъстин Бийбър казва, че първата година на брак с Хейли Болдуин е била „наистина трудна“ заради „липсата на доверие“

Преглед на историята

„Той е черен човек, ти си черен човек“

Рандъл изрази на Кевин, че всичко, което някога е искал да направи, колкото и невъзможно да е, е да се слее със семейството. Но поради неговата Чернота това никога не е било опция. И не само други хора - като ПП „Мистър Роджърс“ - го отвратиха, това беше собственият му брат.

Видяхме го в ретроспекцията на младите им възрастни, когато Кевин го удари с безброй шеги на „Fresh Prince“ и дори с прекалено подчертан рап в кабината. Умишлено ли беше? Вероятно не по злонамерен начин, в повечето случаи, но въпреки това Рандъл беше свръхчувствителен към него, защото никога не можеше да не осъзнае собственото си Черно.

Този момент обаче, когато Кевин му връчи „фалшивата лична карта“ на 40-годишен чернокож с толкова откровено расистки стереотип като оправданието, беше като шамар. Да, братята успяха да преработят дори тази катастрофална нощ, но тя завърши, както изглежда всички техни аргументи, с онова напрегнато застой, който не решава нищо и вижда как Рандал се отблъсква, минимизирайки себе си за егото на Кевин.

1 тъкан

„Ако“

Можете да го видите в очите на Рандал от момента, в който Кевин произнесе тази дума в добре репетираното, написано по сценарий и напълно безсмислено без извинение. Това беше класическо извинение на Холивуд, като не казваше почти нищо, докато звучеше като изпълнено със скръб.

Истината е, че в този момент Кевин не разбра напълно дори за какво може да се наложи да съжалява, така че това беше покровителство и се опитваше да успокои нараняване, което не разбираше. Но като подхождаше по този начин, той показваше, че всъщност не се интересува от разбиране или отхвърляше, че там наистина има нещо, достойно за неговата грижа.

Това беше обида за Рандал, който има реални неща, които имат значение в съзнанието му, които са били там през по-голямата част от живота му. За чест на Кевин обаче израстването му означава, че той е бил достатъчно проницателен, за да види, че това извинение не е достатъчно добро, дори ако не е разбрал защо, и естествената му упоритост е използвана с добра цел тук, докато той продължава да настоява.

Кажете какво искате за всички слепи петна на Кевин, това казва много за любовта му към брат му и колко много се грижи да получи това право, че не го е оставил, не е позволил на Рандъл да си тръгне от него.

най-добрият цвят на ноктите за средна кожа

Той се изплъзваше по начини, които не разбираше, и този път нямаше да остави Рандъл да преглътне недостатъците на Кевин и да се престори, че всичко е наред. Той все още трябваше да се бори със собствената си гордост и несигурност и възмущение (от това, че го наричат ​​расист - което не беше), но той увисна там.

2 тъкани

Гети

Lady Gaga благодари на феновете за поддръжката на Artpop, тъй като албумът се връща към iTunes 8 години по-късно

Преглед на историята

„Опитвам се да не бъда“

Тази линия показва растежа и силата на Randall. Той нямаше представа какво да очаква от Кевин, но трябваше да го нарани толкова много, че брат му прелетя из цялата страна, за да му прецака това глупости. Той не попита за преживяванията на Рандал, не се опита да започне диалог, той просто се опита да залепи голяма превръзка „Съжалявам, ако“.

Това е свидетелство за любовта на Рандъл към Кевин, че той не просто го е взривил отново. Очевидно това бяха двама мъже, готови да водят този разговор, но те просто нямаха представа как наистина да го водят или дори как да го започнат.

Но Рандъл знаеше, че излитането от дръжката на Кевин за това колко лошо се е справил с първоначалното си извинение изобщо няма да послужи на това, което трябва да направят тук. В този момент той трябваше да бъде по-големият човек и да се засили, за да се опита да насочи Кевин през този разговор малко. Добре, много.

Трябваше да прокара Кевин, чувствайки се обвинен, че е расист, винаги тази първоначална реакция на коляно, когато някой е предизвикан по този начин. Кевин не е откровено расист, но със сигурност е имал много съмнителни расови коментари през целия си живот и със сигурност е затруднил живота на Рандал заради расата на Рандал.

Вижда ли това?

3 тъкани

„Съжалявам, има неща, които все още не виждам“

Това беше огромна повратна точка в разговора и смело изявление за Кевин. Това беше стъпка по пътя му към самосъзнание. И въпреки че братята им са успели да кацнат до края на часа, това твърдение все още отеква.

Това е така, защото това е изявление, което звучи истински и честно. Също така ще е вярно завинаги. Колкото и да говорят за това, Кевин никога няма да може напълно да види нещата по начина, по който го прави Рандал, включително нещата, които се случват сега и нещата, които са се случили през целия им живот.

Не е съвсем онези „расови слепи петна“, които Рандъл го призова по-рано в разговора, тъй като това беше по-нечувствителност и умишлена глупост, но е нещо подобно. Но Кевин не трябва да може да вижда тези неща, стига да признава, че не вижда и не може.

Това означава, че той е наясно, че те са там, че има перспективи извън неговата, които са еднакво валидни и реални. Това вече е стъпка, която много хора не могат да постигнат в себе си, егоцентрични същества, каквито са твърде много от нас.

3 тъкани

Гети

DWTS Pro Линдзи Арнолд връща назад към твърденията, че тя редактира белег от C-раздел в последните снимки

Преглед на историята

'Гордея се с теб'

В хода на разговора им се появи фактът, че Кевин се бори със собствената си несигурност като брат на великия Рандал. Рандал винаги е бил великият ученик, той е имал съвместен живот, има момиче, той е намерил успех.

Кевин загуби футболната си кариера, загуби момичето, намери алкохол и никога не беше в състояние да обработи или признае собствените си постижения. Вместо това той живееше в сянката на осиновения си брат, оставяйки го да го изяде. И така той щеше да се хвърли, изваждайки го точно на човека, на когото се вгледа.

По този начин беше огромен момент, когато Рандал не само го увери, че Джак се гордее с постиженията си и с човека, в когото е станал, но че се гордее и с него. Рандъл никога няма да разбере колко много означава това одобрение за Кевин. Кевин може да не разбере напълно колко му е необходимо, за да го чуе, но определено е част от тяхното изцеление.

Кевин, който си възвърна чувството, че Рандал е осиновен, е най-лошото нещо, което се е случвало в живота му, също трябва да се случи, но не сме сигурни, че Рандъл някога го е купил напълно, дори когато Кевин го е казал.

Пак го направи друго, тъй като подобно нещо дори не би било вариант с биологичен брат или сестра. Но това беше изявление, казано в отговор на Рандал, който нанесе нисък удар, така че в този момент и двамата братя просто се опитваха да си навредят.

3 тъкани

„Може би се възмутих от това“

Накрая стигнаха до същността на това, като Рандал предизвика Кевин да продължи и да каже „грозното нещо“. Често дори не си позволяваме да обработим напълно грозното нещо, но връзките ни биха били много по-дълбоки и по-истински, ако не само ги обработвахме, но ги казвахме, за да могат да бъдат там и да ги обработваме, поставяме за почивка и работа, за да се придвижвате покрай тях.

- Ти не си само моят умен, успешен брат, Рандъл. Ти си моят черен, умен, успешен брат. И мисля, че може би наистина се възмутих от това - каза накрая Кевин. - И може би си помислих, че получаването на специално лечение се смесва с това, че си черен.

„И аз исках да те откажа“, продължи той. - И пренебрегнах неща, които не трябваше. И направих снимки към теб, които не трябваше да направя. И бях по-ревнив към теб, отколкото трябваше.

Беше толкова артистично формулиран, толкова чисто искрен, че Рандал пусна неочаквана сълза. Това беше потвърждението, че това, което той е чувствал през всичките тези години, е реално. Че това, което Кевин отричаше през всичките тези години, беше реално. Неговата Чернота наистина се намираше в това разделение между тях.

Това беше грозното нещо, казано на глас, но беше толкова лечебен момент, за да бъде казано на глас. И в този момент „ако“ стана „беше“ и дори „е“ на Кевин. Не оправя всичко, но го контекстуализира с чиста, брутална честност за първи път, което е невероятно лечебно.

Кевин отпреди сезон или два никога не би имал самосъзнанието или смирението да отиде там в себе си и след това да го формулира. Рандал отпреди сезон или два не би имал възможността да го чуе напълно. Трябваше да растат заедно и да се разделят, за да спечелят този момент, но това трябва да се окаже ключов момент за връзката им.

Оттук нататък ще има Кевин и Рандал преди този разговор и Кевин и Рандал след това. Все още трябва да се свърши работа, но това беше първата стъпка по нов път, който е много по-истински и здравословен и за двамата. И става въпрос за проклетото време!

5 тъкани

Гети

Кристина Агилера казва, че е „мразена да бъде супер кльощава“, има „трудно време“, гледайки стари снимки

Преглед на историята

„Какво ще кажете за някои мелодии с вечеря?“

Заключителната сцена показа колко много означаваше това потвърждение и честност за Рандъл, позволявайки на неговото Призрачно царство за първи път в живота му да се превърне в това, което трябваше да бъде, поне откакто знае за Уилям и Лоръл.

Напълно нормално е да имаш страна, в която да вярваш в главата си и обичайно за осиновените деца да си правят фантазии за това как би могъл да бъде животът им, ако бяха останали с родителите си.

Главата на Рандал беше толкова объркана с чувството за вина - той трябва да е благодарен винаги към Pearsons - и любов, че той никога не би могъл да разклати напълно версията на своите родители, създадена от него, преди да разбере кои са всъщност (синоптикът по телевизията и местният библиотекар). Нито можеше да изхвърли бялото си семейство от фантазията.

Внезапно, след разговора му с Кевин, Рандал се вмъкна в своето Призрачно царство, за да намери Уилям и Лоръл във върха на здравето и щастието, предлагайки му най-истинската си фантазия за това, което би могло да бъде.

Беше и горчиво за зрителите, тъй като към този момент научихме, че и Уилям, и Лоръл са хора, които имат толкова голям потенциал да бъдат точно от типа родители, за които Рандал е фантазирал в тази последователност, ако не са ги взели малко нещастни преживявания този път.

Посредством терапията той успя да изхвърли част от вината, която очевидно е имал през целия си живот за това, че има „въображаеми родители“, както каза на господин Роджърс „Даниел Тигър“, и напълно прегърна, че може и да обича семейството, което има, и все още да мечтае за това, което може да е било.

5 тъкани

„Това сме ние“ се завръща във вторник, 11 май, в 21:00. ET на NBC.

Lucy Liu Rocks Athleisure на корицата на здравето на жените май 2021 г. Виж снимките

Интересни Статии