7 причини все още да обичаме „Стоманените магнолии“ 30 години по-късно

стоманени магнолии стоманени магнолииКредит: TriStar Pictures

Изминаха повече от тридесет години от филмовата адаптация на любимата пиеса на Робърт Харлинг, Стоманени магнолии , удари сребърния екран и завладя сърцата на публиката по целия свят. Въз основа на живота на сестрата на Харлинг и силните, енергични жени от родния му град Natchitoches, Луизиана , Стоманени магнолии е една от онези редки творби, които получават всичко за южния живот и южните жени точно. Това е сърдечно и забавно, сърцераздирателно и 100% истинско. Тук има още седем причини, поради които все още не можем да получим достатъчно от стоманени магнолии повече от три десетилетия по-късно.

The Zingy One-Liners

Ако има едно нещо, което знаем за южните жени от личен опит, то е, че те имат начин с думи. И жените на Стоманени магнолии не са изключение, раздавайки съвети за красота като бонбони („Усмихвай се! Увеличава номиналната ти стойност“) и огнени връщания като стрелки („Какво става с теб в наши дни, M’a Lynn? Имаш елени на задника? ').

В ролите на звездите

Джулия Робъртс, Шърли Маклейн, Дарил Хана, Олимпия Дукакис, Сали Фийлд и Доли Партън: Шест причини този филм да спечели (поне за нас) титлата „Най-великият ансамбъл за всички времена“.

е лори лоулин християнин

Гарантираният добър плач

Или поне добър смях до плач. Понякога просто искате да гледате филм, който ще отведе всички водопроводи, а този практически идва с гаранция за сълзи. Ако сте един от онези хора, които твърдят, че „не са викачи“, е, просто не сте виждали Стоманени магнолии още.

Джъстин Бийбър в шоуто на Уенди Уилямс

Добрата коса

Когато основната обстановка на историята е салон за красота (за разлика от филма, цялата пиеса е поставена изцяло в салона на Truvy), не е изненадващо, че косата на жените е почти толкова характер във филма, колкото самите жени. От булчинския поглед на Shelby наполовина нагоре-надолу до полираната козирка на Clairee, всяка ‘do идеално пасва на личността на жената, която я носи.Настройката на малкия град

История като тази не би могла да се случи никъде, освен малък южен град. Независимо дали сте били в Натчитохес или просто сте израснали на място, което е точно като него, със собствени множество символи и традиции, знаете, че нищо не прилича на малък южен град: Никой не познава непознат и всеки знае твоите тайни.

Тортата

Защото нищо не е по-запомнящо се от че торта. Знаете онзи: Бронята от армадило, която украсява приема на сватбата на Шелби и изглежда като мигновено шофиране на секундата, която е отрязана, за да разкрие интериор от червено кадифе. Това е вдъхновило доста шега (и много торта на младоженеца) след пускането на филма, а гледането на Ouiser как изрязва тази сиво-алена развалина на влака е достатъчно основание само за гледане на филма отново и отново.

Стоманено силното сестринство

Разбира се, докато има безброй причини да обичате Стоманени магнолии , основната причина, поради която е опора в нашата колекция от филми, е заради начина, по който изобразява приятелството между жените. Когато гледаме Стоманени магнолии , ние просто не виждаме Shelby или Ouiser или M'a Lynn. Виждаме нашите майки, сестри и приятели - красиви, силни жени, които ни обичат, които ни изграждат и които не се страхуват от време на време да напукат шега за наша сметка.ГЛЕДАЙТЕ: 7 неща, които всяка майка и дъщеря трябва да правят поне веднъж заедно

серум за лице на търговец Джо

Обадете се на вашата стоманена магнолия и считайте това за свой списък с кофи!

Интересни Статии