5 популярни теории за „Игра на тронове“, които трябва да знаете за сезон 8

Всеки заема железния трон в плакати с герои за финалния сезон на „Игра на тронове“ Виж снимките Хелън Слоун / HBO

TooFab се потопи дълбоко през историята на Reddit и „Игра на тронове“, за да се подготвите за сезон 8.

Последният сезон на 'Игра на тронове' е над нас и зимата най-накрая е тук.

Чувствам се като завинаги, откакто фантастичната драма на HBO украси нашите екрани и очакването за Сезон 8 се изгражда оттогава. Както и в миналото, последният сезон на „Игра на тронове“ е забулен в тайна, за да се избегне излизането на всякакъв вид спойлери, с ремаркета едва раздавайки нищо.моля, останете за малко сега текст

За щастие сега сме само един спи далеч от премиерата.

Е!

Николай Костер-Валдау всъщност отговаря на въпросите на „Забързаната игра на тронове“ на зает Филипс

Преглед на историята

За съжаление осмият сезон ще има най-малко епизоди само с шест, но епизоди 4, 5 и 6 ще бъдат доста повече от час.Въпреки че големият въпрос сега е как ще свърши всичко, ние също така умираме да знаем кой ще се озове на Железния трон, самоличността на „Обещания принц“ и повече за предисторията на Нощния крал.

Ако сте маниак на GoT като нас, тогава знаете, че Reddit е убежище за теориите за „Игра на тронове“. И тъй като сме добри и разбираме, че сте стресирани от новия сезон, TooFab се потопи дълбоко през историята на Reddit и „Game of Thrones“, за да ви намери изпомпван за тази неделя.

Тук са пет много важни теории, които всеки Вестероси трябва да знае:Теория на Valonqar: Хайме Ланистър ще убие Церсей

Хелън Слоун / HBO

Мнозина прогнозират, че Cersei Lannister ( Лена Хийди ) ще умре в сериала, но как тя ще бъде убита е крайният въпрос. The теория на valonqar е не само най-популярната, но е и една от най-правдоподобните теории.

Ако си спомняте, в Сезон 5 Епизод 1, млада Церсей посети вещица на име Жабата Маги в ретроспекция. В спомен Церсей получи пророчеството си от Маги, която й каза, че всичките й деца ще умрат. „Златото ще бъде тяхната корона, а златото - покривалата им“, каза тя. (R.I.P. Marcella и Tommen, но всъщност не се надяваме Джофри да почива в „мир“.)

Въпреки това, в книгата „Игра на тронове“ „Празник за гарвани“, добави Маги, „И когато сълзите ви са ви удавили, valonqar ще обгърне ръцете ви с бледо бялото гърло и ще ви задави живота“. Церсей научи това 'valonqar' е върховен валириан за „малък брат“. Ако тази теория е вярна, това означава или нейният брат близнак Хайме (Николай Костер-Валдау) - той е роден след нея - или Тирион ( Питър Динклейдж ) ще я убие.

И така, колко вероятно е тази теория? Е, помислете къде оставихме за последно Серсей и Хайме. Героите са преминали през всичко това и Хайме, шокиращо, е застанал до страната на Церсей по време на всички нейни луди лудории. Но ако си спомняте, в края на сезон 7, Серсей каза на Джон Сноу ( Кит Харингтън ), Daenerys Targaryen ( Емилия Кларк ) и бандата, която тя ще изпрати армията на Ланистър да дойде и да помогне на Севера да се бори с армията на мъртвите. След като си тръгнаха обаче, Церсей каза на Хайме, че лъже. Хайме привидно реши да напусне, защото той обеща да се бори за живите. (Това е нашият Хайме!)

Плюс това, не забравяйте, че Хайме е известен като Kingslayer, след като уби лудото царство на Дани, когато искаше да изгори King's Landing. И мнозина твърдят, че Серсей се е превърнала в Лудата кралица, когато е изгорила септември Баелор във финала на сезон 6.

Друго нещо, което бихме искали да отбележим, някои теоретици на Reddit и „GoT“ феновете се надяват, че Arya Stark ( Мейзи Уилямс ) ще убие Церсей, тъй като тя е една от многото в нейния „списък“ с имена. Тъй като Arya е Безличен мъж, тя лесно може да вземе лицето на Jaime и да убие Cersei.

Бран е Нощният крал

Хелън Слоун / HBO

Много популярна теория на феновете е, че Брандън Старк (Исак Хемпстед-Райт) всъщност е Нощният крал. Има няколко вариации на този, много от които включват пътуване във времето, но в основата си става по следния начин:

Със своите специални способности - той е варг, има пророчески мечти и прозорливост - Бран е ключът към всичко. Бъдещият Бран научава за Великата война и Армията на мъртвите и ще пътува назад във времето, за да спре Нощния крал. Като потребител на Reddit turm0il26 пише в много подробна теория, „Бран вярва, че в крайна сметка (с повече знания) ще може да пренапише историята и затова решава да се върне и да спре Нощния крал няколко пъти, но не успява всеки път, в крайна сметка изпълнявайки времеви кръг и вземане на самоличността на самия Нощен крал.

„Провалите“ на Бран присъстват в много теории на потребителите на Reddit. Има три.

 • В първия си опит, обяснява tum0il26, Бран се опитал да предупреди Бесния крал за заплахата на Белите проходилки и му казал да използва горския пожар, за да ги унищожи. Когато чуем крещящия луд крал, „Изгори ги всички“ - както се вижда в ретроспекцията на Бран в сезон 6 епизод 6 - всъщност Бран прошепва думите на краля и той ги повтаря. Въпреки че Бран имаше предвид армията на немъртвите, Лудият крал полудя и вместо това се опита да изгори десанта на Кинг.

 • Вторият път Бран се връща назад във времето и става Строителят на Бран, където построява Стената, за да защити Уестерос от Белите проходилки и създава Winterfell, заедно с думите „В Winterfell винаги трябва да има Старк“.

 • Третият и последен път, Бран се връща към времето, когато Нощният крал е създаден и се превръща в човека, който става Нощен крал и се опитва да спре създаването на Белите проходилки.

  Ще трябва само да изчакаме и да видим дали това ще се сбъдне, но Джон Сноу, който трябва да убие брат си, звучи като „горчив сладък“ край Джордж Р. Р. Мартин обеща.

  Триглав дракон: Тирион е половината Таргариен

  Хелън Слоун / HBO

  Както знаем, Джон Сноу всъщност е Аегон Таргариен, син на Рейгар (брат на Дани) и Лиана Старк (сестра на Нед). Съществуват обаче теории, че Тирион също има скрито потекло и е син на Еърис Таргариен (известен още като Лудия крал, бащата на Дани) и Джоана Ланистър, съпругата на Тивин Ланистър.

  Още през сезон 2 Дейнерис посещава Къщата на неумиращите, докато е в Карт. В книгите именно тук Дани има видение на Рейгар да й казва „драконът има три глави“, което е сигилът на къщата на Таргариен.

  В историята на „GoT“ първият Властелин на седемте кралства и крал на Вестерос, Aegon Targaryen, известен още като Aegon the Conqueror, е побеждавал, докато язди дракон, заедно с двете си сестри на техните дракони. Следователно пророчеството е интерпретирано, че означава, че Дейнерис трябва да има трима ездачи на дракони, преди самата тя да заеме трона.

  Ако се докаже, че тази теория е вярна, би било логично Джон и Дани да бъдат първите двама ездачи. А Тирион може да е третият. В сезон 6 Тирион се изправя срещу драконите в гробниците на Мийрин и остава невредим, а в книгите, за които е описан, винаги е обичал огнедишащите същества. Най-важното е, че Twyin често споменава Тирион като „не негов син“ през цялата поредица.

  Потребител на Reddit също така посочи, че Дани, Джон и Тирион са загубили майките си заради раждането. Това не може да бъде просто съвпадение, нали?

  Рейчъл Рой Джей Z афера

  Не забравяйте обаче, че един от драконите на Дани, Viserion, вече е мъртъв или по-скоро „немъртви“, така че някой може да се наложи да язди леден дракон - освен ако някой като Мелисандр не трябваше да върне Viserion към живот, но това е съвсем друго разговор.

  Джендри ще бъде по-важно, отколкото си мислите

  Хелън Слоун / HBO

  Ааа, Джендри, един от любимите ни герои, който според нас често е подценяван. За щастие всичко това може да се промени. Познаваме Джендри като един от гадовете на Робърт Баратеон. Има обаче много хора, които мислят, че има много още към историята на Gendry, която може да научим в сезон 8. Някои хора вярват, че Gendry, като Jon, всъщност не е гад в края на краищата, а е първото родено дете на Cersei Lannister.

  Още в сезон 1, когато Бран беше в кома, Церсей каза на Кейтлин Старк за първото си дете, което почина при раждане. Тя каза, че бебето е родено с черна коса. Винаги сме смятали, че това е просто начин да покажем, че трите деца на Cersei с Jaime, които са родени с руса коса, не са законни. Но големият въпрос е, ако тази чернокоса мадама всъщност е Джендри и не е умряла, как се измъкна детето?

  Потребител на Reddit u92beck предлага Хайме да фалшифицира смъртта на бебето, защото искаше всички деца на Церсей да бъдат негови и само негови. Потребителят пише: „Хайме беше толкова влюбен в Церсей и ревнуваше от връзката й с Робърт (изглежда, че по това време беше влюбена и в Хайме, и в Робърт), че той реши да се отърве от детето, което те обвързват за да ги разделим. Той смени бебето с такова, което вече умираше от треска и планираше или да убие, или да се отърве от истинското бебе. Или той, или съучастник (евентуално пренебрегвайки заповедите на Хайме да убие бебето) е дал бебето на ковача с пари, за да запази бебето в безопасност.

  Човекът посочи и още една интересна улика. По време на същия разговор, който Cersei имаше с Кейтлин в сезон 1, както се споменава по-горе, Cersei описва чернокосото бебе като „боец“. И в сезон 7 Джендри се определи като боец. Може да е просто съвпадение, всичко е много интересно.

  Най-важното е, че ако всичко това е вярно и Джендри е истински роден син на Робърт и Церсей, той би имал толкова легитимни претенции за Железния трон, колкото Джоун.

  Също така в романите - без да се разваля прекалено много - друго много легитимно искане за трона е превключване при раждането.

  Азор Ахай: Обещаният принц (или принцеса)

  Хелън Слоун / HBO

  Друга популярна теория включва Азор Ахай, „Обещаният принц“ пророкуван герой от Властелина на Светлината. Ако си спомняте, Мелисандре (Карис ван Хутен) вярваше, че Станис Баратеон е избраният, но след смъртта му и след като тя върна Джон към живота, Червената жрица намекна, че Джон ще бъде Азор Ахай и че Дейенерис Таргариен също ще има роля.

  Феновете са обсъждали много варианти през годините за кого се отнася пророчеството - Берик Дондарион, Хайме Ланистър и Рейгар Таргариен дори са били предложени в разговора - но двамата най-вероятните и популярни кандидати са Джон и Дейнерис.

  За справка пророчеството гласи, че „когато червената звезда кърви и тъмнината се събере, Азор Ахай ще се роди отново сред дим и сол, за да събуди драконите от камък“. Казвало се, че принцът има горящ пламенен меч, наречен Lightbringer, който той образувал, докато жертвал съпругата си Ниса Ниса. Последната част изглежда особено дива, но нека бъдем реални, би било шокиращо, ако и двете Джон и Дейнерис оцеляват в последния сезон (все още тайно се надяваме).

  По-долу са и двата аргумента, дадени с прости думи. Има много тълкувания, които съществуват за това пророчество.

  Джон Сноу е Azor Ahai:

  • „Роден отново сред дим и сол“: „Дим“ е една от по-сложните части за случая на Джон. Смятаме, че „димът“ може да представлява факта, че раждането му е било тайна. Някои също смятат, че „димът“ може да е от раните на Джон, когато Мелисандра го е върнала към живот. „Солта“ може да се отнася до сълзите на Лиана.

  • „Събужда дракони от камък:“ Джон и Ко изкопават драгонгласа от Dragonstone. Освен това Джон все пак е Таргариен и има „драконова кръв“.

  • 'Lightbringer:' Джон ще трябва да жертва Дейнерис. Той също има валирийски стоманен меч „Longclaw“, така че някои хора предполагат, че той може вече да има меча.

   Дейенерис Таргариен е Azor Ahai:

   • „Роден отново сред дим и сол“: Дани е роден в Драконов камък. „Солта“ може да се отнася или до нейните сълзи, които тя е плакала, когато Khal Drogo ( Джейсън Момоа ) умря или „солта“ от океана. Хората предполагат, че „димът“ се отнася до това, че Дейенерис излиза от погребалната клада на Дрого невредима във финала на сезон 1.

   • „Събужда дракони от камък:„ Тя излюпи или събуди три дракона от техните яйца, които бяха направени от камък и се смяташе, че всъщност са вкаменелости.

   • 'Lightbringer:' Дани ще трябва да жертва Джон или евентуално дракон. Някои фенове дори мисля, че нейните дракони могат да се считат за нейния „горящ меч“. Също така, някои дори твърдят, че Дани вече се е жертвал, като е дал своя дракон на Нощния крал за Джон.

    Премиерата на „Игра на тронове“, сезон 8, неделя, 14 април от 21:00 ET на HBO

    Имате история или съвет за нас? Изпратете имейл до редакторите на TooFab наInstagram